Ne mutlu Aziz Duran’a



İnci ÖKTEN İnci ÖKTEN
Yayın: Güncelleme:

29 Mart yerel seçimlerinde görevini teslim edecek olan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran’ı şu günlerde kıskanmıyorum desem yalan olur.

Ne mutlu Aziz Duran’a.
3 dönemdir belediye başkanlığı yapıp da, şehirdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlardan, sivil toplum örgütlerinden, üniversiteden ve aklıma daha gelmeyen bir çok kesim tarafından plaketlerle ve sevgiyle uğurlanmak kaç başkana nasip olmuştur? Şöyle geriye dönüp baktığımda, hiç öyle bir başkan hatırlamıyorum.

İste bunu 15 yıldır Sakarya’ya hizmet veren Aziz Duran başardı. Bence Duran, arkasında akıllardan silinmeyecek hizmetler bıraktı.

Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz, bundan 10 yıl öncesindeki Sakarya’yı düşünün, 17 Ağustos 1999 depremi sonrası bu şehirde tekrar hayat sürebileceğine inanıyor muydunuz? Ben inanmıyordum.

Çünkü şehir yerle bir olmuştu. Şehrin bu durumu benim gözümü korkutmuştu. Ama o dönemde de belediye başkanı olan Duran, bu konuda, paniğe kapılmadı. Belki kapılmıştı ama bunu halkına hissettirmedi.
Tüm şehir Sakarya’nın bu durumuna üzülürken Başkan Duran, soğukkanlı davranarak şehrin bu acı veren halinden kurtulması için büyük gayret gösterdi. Belki bir çok kişi benim gibi şehir adına umudunu yitirmişti ama Duran bunu yapmadı, umudunu hiç kaybetmedi. Bu azmini de tüm Sakaryalılarla paylaşarak, onlara en büyük morali verdi. O dönemde de halkın en büyük ihtiyacı moraldi.

Duran alt yapı çalışmalarının hemen ardından, insanlara deprem acılarını unutturacak bir mekan sağlamak amacı ile şimdiki AKM’ projesini hazırlattı ve kısa sürede hizmete açarak gençlerin ve ailelerin de huzurla oturabileceği bir mekan sağladı.

Çark Caddesi’nin ve Atatürk Bulvarı’nın eski halini herkes bilir, buralar önceden trafiğe açıktı. Şimdi gerek ışıklandırmaları gerek kaldırımı ile adeta şehrin havasını değiştirdi. Tüm bu yenilikler oldukça, depremden sonra Sakarya’yı terk etmeyenlerin yüzü yavaş yavaş gülmeye başlıyordu.
Depremden yaklaşık 1,5 sene sonra gazeteye başladığımda, Başkan Duran’ın o azim ve heyecanını hiç unutmuyorum. Şehri yeniden kalkındırmak için bir çocuk kadar heyecanlı bir o kadar da, kararlıydı. Duran’ın bu zor dönemlerde en büyük destekçisi ise eşi Nesrin Duran oldu. Nesrin Duran da, eşi Aziz Duran’la birlikte gece gündüz demeden çalışmaları gezdi.İkisinin de gözlerindeki umut hiç tükenmedi.

Şimdi Sakarya eskisinden daha güzel. Örnek şehirler arasında adını duyurmaya başladı. Deprem bölgesinde bulunan ülkeler Sakarya’nın deprem sonrası nasıl bu kadar kısa sürede kalkındığı konusunda fikir alışverişinde bulunmak için Sakarya’ya geliyor. Duran için bundan daha büyük gurur mu olur?
Muhabirlik dönemimde birçok siyasi partinin başkan adayını takip ettim. Bunlar arasında Başkan Duran hep ılımlı siyaset yaptı. Tüm siyasi partilere eşit mesafede oldu. Hiç biri ile arasında bir kırgınlık ve küskünlük yaşamadı.
 Muhalefetteki rakiplerinin aleyhinde seçim propagandası yapmadı. Sadece hakkında söylenenlere cevap vermekle yetindi. Onun dışına çıkmadı. İşte Duran, bu yüzden 15 yıldır güvenle halkın oyunu aldı. Hiç seçim kaybetmedi. Seçim kaybetmeden de görevini bırakıyor.
İşte bu yüzden Ne Mutlu Aziz Duran’a!

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

ahmet yılmaz
28.03.2009 / 17:37:42
tarafsız olmak lazım hep iyi şeylerden bahsediyorsunuz 15 sene için hiçir şey değil bunlar.Biz de biliyoruz sakaryayı.
Hamdi YEL
1.04.2009 / 09:54:13
Aziz Duran depremden sonra şöyle yapsa idi 20 yıl sonra daha iyi hatırlanır ve dua ile anılırdı: Adapazarı şehircilik açaısından depremin verdiği imkanlardan yararlanamadı. Cenabı hak dediki: Ey Adapazarı al sana fırsat gelişi güzel çirkin yapılaşmayı yerle bir ediyorum bu fırsatı iyi değerlendir. Şehrini yeniden imar et dedi. O zamanki yönetim bu fırsatı değerlendiremedi.Mesai saatlerinde şu anda Adapazarını trafiği istanbul trafiğinden daha kötü. Araba park edilecek alanlar yetersiz. Tranvay, metro hatları yapılabilirdi. Bu çalışmalar o dönemde daha az kaynakla daha kolay yapılabilirdi. Durumun daha basit anlaşılabilmesi için şöyle bir örnek vermek istiyorum. Ankaradan Adapazarının içini bilmeyen bir misafirim gelse bende camilide oturuyor olsam o bisafirime camiliyi telefonda nasıl tarif edeceğim? Otabandan çık Adapazarı tabelasını takip et tek yokuşunu aşağıya in SGK kavşağından sola dön 2 Km git Sedivandan sola dön 500metre git sağa dön vs. Arkadaşım cevap veriyor.
Hamdi YEL
1.04.2009 / 10:03:11
Çok karıştı.Sen en iyisi gel beni otaban çıkışında al. Depremden sonra şehri ortan bölen ana arterlerin genişletilmesi kavşakları köprülü kavşak şeklinde yapılması gerekiyordu.Yine aynı şekilde raylı taşımacılık hatları da yapılmalı idi. Şu anda yeni otagar inşaatı yapılmakta oradan yerleşim yerlerine raylı taşımacılık düşünüldü bilmiyorum.
ALİ ASİLHAN
10.04.2009 / 08:57:25
İnci hanım yazınızı giden kaybeden bir kimsenin arkasından söylenmesi gereken nezaket olarak algılıyorum.Aksi takdirde Sakaryada yaşıyorsunuz ve yazıyorsunuz Lütfen böyle yazarsak standardı aşağıya çekersiniz! Aziz Duran'ı kimlik kişilik olarak bende saygılarımı sunarım.Ancak hizmet olarak asla! Zaten yorumcu arkadaşlarda belirtmişler.Adapazarı kocaman bir köy olduğunu görelim çıtayı yüksek tutalım bir gazeteci olarak yıldızları göstermeniz gerekiyor.Kişileri sevmemiz,saygı duymamız,dostluklarımız bakı kalsın ancak gerçekler acıda olsa söyleyelim.Şİfa hakikattı görmede,söylemede katlanmadadır.Saygılarımla

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.