Bu Yıl 14. sü

14. Geleneksel Hıdırlık Pilavı Etkinlikleri Yapıldı.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

 

 

Taraklı’da her yıl geleneksel olarak hıdırlık tepesinde yapılan pilav etkinlikleri yapıldı. Bu yıl 14. sü yapılan etkinliklerde Hıdır Dede türbesinde okunan mevlit-i Şerif’in ardından katılanlara bulgur pilavı ve ayran dağıtıldı. Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman Taraklı Ajans muhabirine verdiği bilgide yıllardır sürdürülen hayır pilavı geleneğinin Taraklı halkının sosyal dayanışma ruhunu yansıttığını belirterek tamamının hayırseverler tarafından karşılandığını ifade ederek pilavda 2,5 ton bulgur 350 kilo sıvı yağ 60 kilo margarin 2,5 ton et kullanıldığını söyledi. Hıdırlık pilavı etkinlikleri içerisinde şehit Mehmet Nuri Kocabıyık parkında Mehter konseri verildi. Taraklı Kaymakam Vekili Vali yardımcısı Hakkı Ünal da yaptığı açıklamada asırlardır süre gelen bu geleneklere sahip çıkılmasından dolayı memnunluk duyduğunu ifade etti.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

yavuz selim hacıoğlu
15.06.2009 / 17:16:02
Emeği Gecen Tüm Taraklılılara Teşekkür ederken . Organisazyona biras daha önem verilmeli bence. Biz Akşemseddinde Pilav dağıtmadan önce eldiven ve tüm Hijen Önlemnlerini aldık Her kazandan Gıda Mühendisi Numune alarak Gerekli Kontrolleri yaptı. Ama Türk HAlkı İşte ac gözlü kardeşim Gene yaptı yapacağını SAğda solda o kadar emeği israf etti. Şimcik Göynüklü Tüm Sivil Kuruluşlar Bunun için ne yapabiliriz die tartışmaya başladı. Darısı Taraklının Başına İnş Bu Gelenek Daha fazla ilgi İle daha uzun seneler yaşar. Ve Gün Gelir Göynükteki Gibi markalaşır. Allah İstanbul Büyük Şehir belediyesine ve tüm ilçe belediyelerine Kocaeli Ve ankada belediyesine zeval vermesin cok yardım ettiler.
tacettin farkatan
15.06.2009 / 23:32:54
Bu tür haberleri sürekli Göynükle kıyaslayan ve yorumunun altında Taraklımızı küçük görme gibi bir gizlilik yatan kardeşime burdan soruyorum: Taraklıyı BBG evine mi çevirmek istiyorsunuz?
Selami Küçükçınar
16.06.2009 / 13:58:11
Sayın Hacıoğlu,hijyen konusundaki duyarlılığınızda sonuna kadar haklısınız.Ama bir cihan padişahının hocalığını yapan Akşemseddin hazretlerinin yöresinden,geleneğinden gelen biri olarak birazcık eleştiri görgü ve kültürüne sahip olabilseydiniz bizleri daha mutlu ederdiniz.Sevgi ve saygılarımla.
İsmail DAĞ
17.06.2009 / 22:24:16
Elbette Taraklı 'nın hayır pilavı Göynük'ün hayır pilavının aynısı olmayabilir.Ancak ne var ki bütün etkinlikler biribirinin aynısı olacak diye bir kural olmamakla birlikte şu da var ki kültürler yöreden yöreye değişkenlik gösterir.Bilmek lazım ki o pilav pişirilen kazanlar ve kazanların başındaki kişiler pilav pişirme ve dağıtma operasyonuna başlamadan önce son derece kurallara uygun hijyeni sağlamışlardır.Ve orada kullanılan malzeme yeterinden fazla taze olarak kullanılmıştır.Aynı zamanda pilavlar yeterince kaynatılmakta ve mikroplardan arındırılmakta ve sıcak olarak tüketilmektedir.Kaldı ki kazanlardan pilavlar aşçıların elleri ile değil büyük büyük kepçeler vasıtası ile devşirilmektedir.Tabi burada ki üstünlük telakki etme düşüncelerini de göz ardı etmemek lazım gelir ki bu oldukça manidardır.O sıcak ta benim amcam oğlu Şeref e giydirseniz eldiveni beş dakika sürmez kaçar gider ve diğerleri de bunu yapar,pilavları da dağıtacak kimseyi bulamazsınız.Bırakın her şey orjinal kalsın.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.