Dehhhhhh !

İnsanlar hürriyetlerini neden bir lidere, güce, otoriteye teslim edip, hürriyetinden kurtulmak isterler?
Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR
Yayın: Güncelleme:

 Kendi ayaklarının üzerinde durmayı neden unuturlar, kazandıkları hakları tepside bir başkasına sunmaktan haz almak nasıl bir duygudur. Eyyy Paşam, Gazim, Mustafa Kemal’im imkânın yok muydu senin. Sen bir Afgan kralı olamaz mıydın, bir Hindistan racası ya da bir Irak Saddam’ı belki o an değerini anlarlardı.

 

Son zamanlarda Mustafa Kemal’i ağızlarına dolayanlara yazım, siz mi bu ülke için savaştınız da, laf söylüyorsunuz. O mavi gözlü adam sayesinde İngiliz, Yunan mandalığından kurtulduğunuzu ne çabuk unuttunuz. O mavi gözlü, çakmak bakışlı adam 15 yıl Çankaya da otururken, bozkırlara bakarken ne düşündüğünü biliyor muyuz? O ki bu topluma önce şeker dikmeyi, tütün dikmeyi öğretti kendimize yetmemizi öğretti, sonra yazma okuma sırası idi onu da başardı, fabrikalaşma zamanı geldi dedi, yaptıklarını hala sata sata bitiremiyoruz.

 

O insanlar bıraktılar annelerini, sevdiklerini, evlatlarını. Ve onlar cephede savaşırken evlatları öldü, aylar sonra öğrendiler. Kim bu kumandan deseler kaç kişiniz bilir. Dehhh… Bizler lafla peynir gemisi yürütürüz anca. Bugün ise askere laf atar olduk, gençler ise ya paralı askerlik yapıyor ya da çürük raporu alıyor, zavallım benim yurt dışında çalışıyor ya, 21 günlük askerlik yapmaya gelmiş. Dehhh size.

 

Anadolu annelerimizin sırtlarına hangi cehalet mermi yükletti sizce, 17 yasındaki kızlarımızın kamburu çıktı birden kocakarı oldular, beşikteki bebeleri adam yerine koyduk, yeni asker diye savaşa almadık mı, kimlerdi bizi bu sefalet durumuna düşüren, Mustafa Kemal ve arkadaşlarımı. Bulgarlar çatalca ya girdiğinde, genç kızlarımızı camilerimize kapatıp ırzlarına geçtiğinde, İstanbul da padişahım çok yaşa diye bağıranlar Kazım paşamıydı, Fevzi paşamı. Yine bağırıyorlar Fevzi paşam, padişahım çok yaşa diye, lakin sen rahat uyu biz hepsini görüyoruz ve hiç çıkarmacasına beynimize nakşediyoruz.

 

Yaşadıklarımız ne kadar soğuk olsa da, titreyerek izlesek de, bu yüreğimin yastığa başını koyduğunda uykuları kaçsa da, yalnız olmadığımı biliyorum. Akşam vakti pazara çıkıp domates toplayan teyzem de, maaşını alıp 250 gr kıyma alan amcam da bu yaşananların farkında. Lakin sesi çıkmıyor, sabrediyor her zamanki gibi bardağı dolmadan taşmıyor. Ah bir taşarsa Fırat gibi önüne ne çıkarsa yutar götürür. Öyle bir Dehhh der ki hem de ne dehhhhhhh.

 

Bense Atam senin gösterdiğin yolda yürüyorum, gaflet ve dalalet hatta senin dediğin gibi hıyanet içinde bulunanlar var. Şahsi menfaatlerini ise vatan sevgisinden önde tutanlar ise yine senin dediğin gibi çoğaldı. Biz biliyoruz Atam muhtaç olduğumuz kudretin, damarlarımızdaki asil kanda olduğu. Tüm Mehmetçiklerimiz rahat uyusun, kanlarıyla suladıkları bu toprakların kıymetini bilen evlatları var.

 

Bir dakika koltuğunuza yaslanıp, gözlerinizi kapatır mısınız, bu yaşınıza kadar bu ülke için ne yaptınız. Düşünün lütfen. Ne buldunuz, elle tutulur ne var. Hem bir şey yapmıyoruz hem de yapanlara laf söylemekten geri durmuyoruz. Ne derler bize biliyor musunuz Dehhh gidin derler, hem de koca bir dehhhhhhh…

 

Mutlu olmak için yalanlarla kurulu bir hayata göz mü yumalım? Yoksa ne pahasına olursa olsun gerçeği öğrenelim mi? Düşünün kararda bizlerin, bu vatanda.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Ufuk ŞEN
13.07.2009 / 20:40:21
Üstad bir filozofun "yarım bütünden büyüktür" sözü aklıma geldi. Çok dşünmüştüm yarım elma gönül alma anlamında mı demek istiyor diye. Ve nitekim yaşadıkça konunun özüne ulaştım. Hasretler vuslata dönüşünce belki sevginin değeri azalıyor. Mustafa kemal de Bu cumhuriyeti bize kurmuş ve biz bütünü görünce küçülmüşüz. Bilmem anlatabildimmi. Saygılarımla yine güzel bir yazıydı
ahmet özek
15.07.2009 / 13:31:28
Kalemine sağlık,eline sağlık.Evet dün komşularımızda barış diye bağırarak sömürü düzenini kuran emperyalist ülkeler aynı tezgahlarını şimdi Uygur Türkleri üzerinde uygulamaya çalışmaktadırlar.Yıllar önce o emperyalistlerin taktiklerini bozarak TÜRKİYE CUMHURİYETİni kuran Atatürk'e minnet borcumuzu yaşadığımız sürece duyacağız.
Bahdır DEMİR
15.07.2009 / 17:37:21
Osmanlının 1.dünya savaşında 96 tane generali vardı kurtuluş savaşına katılan general sayısı bir elin parmaklarını geçmez bu yüzden bu insanların hakkını ödemeyiz bugün selimiyede süleymaniye de kocatepe de ezan okunuyorsa ve bizim adımız hala mustafa ahmet mehmet hakan ise bunu bu insanlara borçluyuz Allah hepsine rahmet eylesin güzel yazı olmuş Allah a emanet olun...
Ahi Naci İşsver
15.07.2009 / 19:25:51
Değerli Erdoğan, teşekkürler, kaleminize sağlık.
Erdoğan ISIR
15.07.2009 / 22:53:56
Bu yazıyı yazmadan önce Kazım Karabekir’in “ İttihat ve Terakki Cemiyeti “ adlı kitabından bazı alıntılar okuma fırsatım olmuştu; yazı sonunda yorum kısmında bunları bilmenizi istedim. ( s 28) -- Sultan Hamit mensuplarının keyfi cahilane idaresi ile bitkin bir hale gelen halkımızın benliğini kaybederek müstemleke halkı olmaya sürüklendiklerini ve ordumuzun da aciz ellerde ve alaylı zabitler idaresinde günden güne zayıfladığı… ( s 29) --Saray’da, Taşkışla’da, Beşiktaş ve Beyoğlu karakollarında yapılan işkenceler, milleti tamamıyla Sultan Hamit ve etrafındakilerden nefret ettirmiştir. ( s 30) –Gittikçe yaklaşan tehlikeye karşı duracak biricik kuvvet olan Türk Ordusu da Sultan Hamit’in vehmine kurban olmuştu. Atış talimlerinden ve manevralardan mahrum edilen Türk Ordusu da atıl bırakılmış kumandanlar ve Erkânı Harbiye Heyeti elinde ancak iç asayişin teminine muvaffak olabilecek bir kudrette idi.
Erdoğan ISIR
15.07.2009 / 23:25:31
( s 53) –Gazete ve Kitaplar, neşrinden önce sansüre tabi tutulur. Zararlı şeylere bakılır. Mesela 1318 Mayısında Çemberlitaş Hamamı külhanında 150 çuval kitap ve evrak yakıldı. ( s 56) –Fakat hafiye teşkilatı, saray muhafızları, saray mensupları gün geçtikçe artıyor; bunlar muntazam maaşlardan başka sadakat göstermeleri derecesine göre ikramlar, ihsanlar, rütbeler, köşkler ve konaklar ihsan alıyorlardı. ( s 57) –Sultan Hamit’in rüyalarının tabircileri vardı. Büyük satın almalarda Sultan Hamit’in en yakınları en büyük hırsızlığı yaparlardı… ( s 57) –Sultan Hamit, cahil ve haylaz olduğu halde kendini ecnebi gazetelerine medh ettirmek için pek çok para sarfederdi.
ahmet özek
16.07.2009 / 00:28:23
Anadolu insanı bağrının yanığını türküleri ile yansıtmıştır.Şöyle bir düşünün isterseniz "Hey 15 li türküsü,burasu Muş'tur türküsü neyi anlatır.Azda olsa hafızanızı zorlamanızı rica edeceğim.Ogünün şartları ile bu günün şartlarını biraz karşılaştırırsa sanırım ne demek istediğimi algılıyacaktır okuyucuların. Teşekkürler üstad.
Nezih Karabıyık
16.07.2009 / 12:07:25
Aşık Mahsuni Şerif'ten SARI SAÇLIM, MAVİ GÖZLÜM, NERDE, NERDE, NERDESİN DOST ? türküsünü dinleyerek yazınızı okudum, kaleminize sağlık.( BOP )Büyük Ortadoğu Projesinin Eşgüdüm Başkanı ve yandaşlarının böyle yazıları bol bol anlayarak okumaları gerekiyor herhalde.
Saim Doğan
17.07.2009 / 04:48:21
Ayıdan post, batıdan dost olamz. Bu güzel ülkem elimizden gidiyor. Gidişat iyi değil beyler...Yazaın dostlar yazın. yazın ki, birileri uyansın artık, bu çarpıklıklar tükensin..saygılar..
tacettin farkatan
19.07.2009 / 13:06:53
Nezih Karabıyık'a; aşık mahsuni şeriften dinleyerek çok iyi yapmışsınız. Ne varki o aşık mahsuni şerif "fakir muhtaç bir kuru soğana" dizelerini derken, Ankara Dikmendeki ilk eşinden olan oğlunu çöplüklerden bir şeyler toplamaya muhtaç bırakmış.
tacettin farkatan
19.07.2009 / 13:08:35
Nezih Karabıyık'a; aşık mahsuni şeriften dinleyerek çok iyi yapmışsınız. Ne varki o aşık mahsuni şerif "fakir muhtaç bir kuru soğana" dizelerini derken, Ankara Dikmendeki ilk eşinden olan oğlunu çöplüklerden bir şeyler toplamaya muhtaç bırakmış.
prenses
21.07.2009 / 11:56:42
Çok beğendiğim bir sözü eklemek istiyorum. ''Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.''kalemine yüreğine sağlık abicim..herzamanki gibi güzel bir yazı..
Nezih Karabıyık
21.07.2009 / 19:09:07
Siz aşık Mahsuni Şerif'i nasıl tanırsanız tanıyın ama o sözlerini bir dinleyin. Hele ATATÜRK resimleriyle birlikte olursa çok güzel oluyor.
tacettin farkatan
22.07.2009 / 09:42:30
Tabi bahse konu Aşık mahsni şerif değilde, muhafazakar bir sanatçı olsaydı yaptığı sanatı bırakıp sanırım donuna kadar eleştirirdiniz.
murat
22.07.2009 / 10:08:30
Tebrikederim, bazı kişilere öğretici bir yazı. Kaleminize sağlık.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.