Başkan Özkaraman'dan Açıklama

Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman TARAKLI AJANS'ta Yayımlanan Kaplıca Sondajı Haberin yorumlarına Açıklama Yaptı
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

KAPLICA SONDAJININ NERESİNDEYİZ
Bu güne kadar şahsımıza ve icraatlarımıza birçok eleştiriler yapıldı.
Hiç birine basın aracılığı ile cevap vermedim.
Ben; Eleştirinin demokrasinin en önemli unsuru olduğunu düşünen ve yararına inanan bir kişiyim.

Ancak;
1-Eleştiride iyi niyet olmalı.
2-Eleştiri yapan kişi ideolojik körlük ve siyasi bağnazlık içinde olmamalı.
3-Eleştiri, eleştirilen kişiye ve topluma katkı sağlamalı.
4-Eleştiri, eleştiriyi yapan kişinin zekasını ve birikimini göstermeli.

Çok eski yıllardan beri tanıdığım, sevdiğim ve beni sevdiğini sandığım Ali ASİLHAN’ın kaplıca sondajı ile ilgili habere yaptığı yorumu okudum.
Sevinç, üzüntü, ve acıma gibi çok farklı duyguları bir arada yaşadım.
Sevindim: Çünkü (bu maalesef ikinci seviyesiz eleştirisi) ideolojik körlük ve siyasi bağnazlığın, insani duyguları ortadan kaldırınca, kişilerin ne kadar sığlaştığının herkes tarafından görülmesine sevindim.
Üzüldüm: Çünkü yıllarca il düzeyinde de olsa önemli bürokratik görevlerde bulunmuş, siyasi anlamda belli çalışmalar yapmış insanın bu kadar basit düşüncelere sahip olmasına üzüldüm.
Acıdım : Aydın, bilgili, kültürlü diye gördüğümüz insanımız buysa vah ki vah bu memleketin haline.
Birileri çok rant elde edecek diye düşünürsek; Koç Ailesi para kazanacak diye otomobil, Sabancı ailesi para kazanacak diye lastik, Zorlu ailesi para kazanacak diye beyaz eşya fabrikalarını kapatmak lazım. Çalışanlara 20 lira verilirken çilek, enginar üretenler çok para kazanıyor diye çilek ve enginar üretimini yasaklamak gerekir.
İşin ilginç yanı Sayın Ali ASİLHAN’ın bu yorumu Taraklı’nın siyasi rantını yıllarca ellerinde tutanların düşünceleriyle ve o kişilerin çevresindeki dalkavuklara kestane dibinde fısıldadıkları ile aynıdır.
Ama bizim için önemli olan bu düşünceler değil, borudan fışkıran 48,8 derecedeki 135 lt/sn’lik suyu gören, başta Taraklı Merkezinden, Hacıyakup ve diğer köylerimizden, Soğuksu’dan, Göynük’ten
(bir kısmı koltuk değnekleri ile) gelen insanların yüzlerindeki sevinç ve hele hele Salih Amca’nın mutluluk gözyaşlarıdır. Çünkü biliyorum ki o insanlar Taraklı’mızı, Milletimizi ve ülkemizi bu işin siyasi ticaretini yapanlardan daha çok seviyor. Hem de tertemiz duygularla.
Sayın Ali ASİLHAN’dan, bu art niyetli eleştirilerinden önce; Taraklı’ya geldiğinde yanımıza uğramasını, çayımızı içerken, varsa Taraklı ile ilgili önerilerini ve parlak fikirlerini dinlemek isterdim.
Kaplıca bizim Taraklı için olmazsa olmaz diye düşündüğümüz 5 projenin en önemlisidir.
Bizim bu konuda yaptığımız çalışmaları eğer sorsaydı; Başta Taraklı’nın Termal Turizm Bölgesi ilanı için yaptıklarımız başta olmak üzere hepsini anlatırdık.
Yapılan sondaj konusunda gerek belediye (eski yeni meclis üyeleri ile birlikte) gerekse Tacettin ÖZKARAMAN olarak şahsımın katkılarını Sadettin DİRİK, Nevzat AKKOYUNLU, Nejat ÜNLÜ başta olmak üzere sondaj ruhsatı sahiplerine sorabilir.
Ne yazık ki Taraklı’da ülkemiz gibi zengin kaynakların fakir bekçisidir.
Geçtiğimiz 5 yılda ve bu dönemde de sürdürdüğümüz çalışmalarla bu kaynakları insanımız yararına harekete geçmesi konusunda önemli mesafeler alındı ve alınmakta. Birkaç yıl içinde de bunun meyveleri görülecektir.
Evet orada Özel İdarenin basit bir tesisi ve termal su vardı.. Ama 36 derecede ve yalnızca 2 lt/sn. Yerin altında kalan kime faydası var, merak ettim doğrusu.
Yapılan sondaj milyarlık, tesisler trilyonluk yatırım. Bırakın 3146 nüfuslu Taraklı Belediyesini, İl Özel İdaresinin ve Büyükşehir Belediyesinin bütçesini aşacak kadar büyük yatırım.
Diyelim ki tesis belediyenin. Geçmişte bazı belediyelerin, makam aracının, kamyonlarının ve imkânlarının başkanların ve yakın çevresinin menfaatine nasıl kullanıldığını herkes biliyor. Bu tesislerin de ileride böyle kullanılma tehlikesi yokmu mu?
Özel sektör tarafında yapılacak tesisler bittiğinde belediyeye olan katkısını öğrenmek için fazla uzağa gitmeye bile gerek yok. Kuzuluk’a bakın ya da Kuzuluk Belediyesine ve orada kiraz elma satanlara sorun.
Biz Taraklı için başta söz konusu yorumun yazarı olmak üzere sıradan insanların hafızasının alamayacağı kadar büyük düşünüyoruz.
İnşallah birkaç yıl içinde yükselecek ve başta Taraklıdaki işsiz gençlerimiz olmak üzere bugün gurbette çalışan kirada sürünen yüzlerce insanımızın çalışacağı tesislerin giriş kapısına bu yorumu asacağım, bir ibret ve utanç vesikası olarak.
Kimse merak etmesin, Biz kulaklarımızı her türlü SESlere tıkayarak, hizmet KERVANını yürütmeye devam edeceğiz.

Tacettin ÖZKARAMAN

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

KADİR SAYIN
18.07.2009 / 12:13:30
Sayın başkanım ağzınıza sağlık.Taraklı mızı böylesine önemli bir konuda olumsuz yorum yazanlara cevabım net olmuş."KÜÇÜK ŞEYLERE ÖNEM VERENLER,ELLERİNDEN BÜYÜK İŞLER GELMEYENLERDİR"sözüde taraflı,yapıcı olmayan,gözleri yapılan olumlu işleri görmeyenler için söylenmiştir.
selim yürekli
18.07.2009 / 17:10:23
Biz ne zamandır söylüyoruz ama anlaşılmıyordu yazdıklarımız. Her zaman Taraklı Ajans yetkilkileri her defasında sayın yazarın okuyucusunun çok olduğunu söylüyorlardı. Ben burda bir haberi defalarca tıklasam al sana okuyucu sayısı.
ahmetzafer
18.07.2009 / 23:51:04
sayın başkanım mantar faprikası kurulacak diye. halka bilmem kaç kişi iş kapısı saglanaçak diye istimlak edilen yerleri bu sondaşçılara peşkeş çekmiyeçekşinizdir inşallah .şu faprika işi ne oldu .hiç ses yok. kızılsu mevkinde üç beş çuval torf yapılıyor deme .vatandaş bu yerleri faprika kurulacak diye verdi .bunu unutma .termal kaplıça için deyil .buna benzer bir yaşanmış örnek vereyim sayın başkanım.yalava topçularda şu bizim suleymançılar varya onlar yurt yapıyoruz diye vatandaşdan para topladılar inşaata başladılar inşaat bitmek üzere iken lüks bir otele dönüşüverdi bizim ögrençi yurdu.bizim taraklıda aynı oyun oynanmaz inşallah .şunuda belirteyim başkanım kim taraklı için bir çivi çakarsa allah ondan razı olsun vesile olandanda .selamlar.
yaşar altuntaş
19.07.2009 / 15:16:54
sayın ahmet zafer sizin hayal gücünüz çok yüksek bir kere mantar fa(p)brikası nın yeri belediyenin değil şahsın başkan nasıl peşkeş çeksin oarayı bildiğiniz üzere dünya piyasalarında resesyon var dünyada ekonomik kriz var gelen yatırımcı buraya 100-200 milyarlık bir tesis kurmayacak kuracağı tesis trilyonluk şu an da bu ekonomik krizde oraya kim olsa mantar fabrikasının inşatını yavaşlatır şuan kimse önünü göremezken sizde çıkmış fa(p)brika kurulsun diyorsunuz oraya köpek kulubesi yapılmayacak dikkatinizi çekerim fa(p)brika kurulacak birde süleymancıların yalovadaki inşaatından bize ne ben sizi merak etmiyorum çünkü kim olduğunuzu çok iyi biliyorum sayın ahmet zafer rumuzunu kullanan abimiz peki bu zaman a kadar bu ilçe de siyaset yapanları bu kadar acımasızca neden eleştirmediniz siz ak parti düşmanı olduğunuz içinmi başkanı ve ekibini eleştiriyorsunuz yoksa Taraklı ilerleyecek diyemi korkuyorsunuz ben başkana kadir sayına ve onların ekibine oy verdim gönlüm rahat sizin gibi bunlara
Deniz ÜSTÜN
20.07.2009 / 05:23:30
Başkanım sizlerin yaptığı bu güzel çalışmalar muhakkak çok önemli keşke sizin bu yaptıklarınızı diğerleri daha önce yapsalardıda bukadar gencimiz şimdi taraklıda olsaydılar ben inanıyorumki yaptıklarınızın meyvelerini 2.3 sene içinde tüm taraklı halkı yiyecektir,halkımız bunları hak ediyordu sizlerde yaptınız yapılan her hizmet güzeldir,ayrıca bukadar kısa süre içinde TARAKLIYA yapılanları küçümseyenlerede hayret ediyorum.
nurgül özkan
20.07.2009 / 16:34:10
ağzınıza, yüreğinize ve aklınıza sağlık sayın başkanım.meyve veren ağaç taşlanır.buda bunun bir örneği..biz geçmiş yılların acısını çeken bunun vebalini geri kalmışlıkla ödeyen ve ileriyi görebilen taraklılılar olarak yaptılarınıza çok seviniyoruz.kişisel menfaatleri yüzünden yıllarca bizi unutup uyutanlar utansın ve bu yapılanlardan bir ders alsın.2 bina dkip kaldırım yapmakla taraklı kalkınmaz.taraklı tanıtımlarıyla restorasyonlarıyla büyük yol alıyor.hala anlamayanlar var.(keşke bunlar yıllar önce yapılmaya başlansaydı şimdi taraklı çok farklı olurdu) kardeşimin dediği gibi küçük şeylere önem verenler ellerinden büyük işler gelmeyenlerdir;sözü çok doğru..kim ne derse desin durmak yok başkanım ve kardeşim bu yolda aynı hızla ileri.yolunuz açık olsun..sevgiler..saygılar..
ahmetzafer
20.07.2009 / 21:10:24
sayın yaşar kardeşim yorumumu dikkatli okursan başkanını vede ekibi için tek bir eleştirir kelime etmedim benim kim olduğum önemlimi.. deyil tanıyıp tanıman beni bağlamaz gerikirse gerektiyi zaman da eleştiririm . ben de acık acık tacattin başkan i çin calştım oy da verdim .fakat oy vermem başkanı eleştirmeyeçeyim anlamına gelmez gerektiyi zaman eleştiririm.başkanın şahsiyetine tek kelime etmedim .ama yagcılıkda yapmam .doğru bildiğimide söğlerim .patişah çıplaksa çıplak derim. selam...
yaşar altuntaş
21.07.2009 / 20:01:55
sayın ahmet zafer yazıyı defalarca dikkatli bir şekilde okudum (sayın başkanım mantar faprikası kurulacak diye. halka bilmem kaç kişi iş kapısı saglanaçak diye istimlak edilen yerleri bu sondaşçılara peşkeş çekmiyeçekşinizdir inşallah)bu sizin yazınız siz yazınızı dikkatli bir şekilde okuyunuz başkanın ve ilçe başaknın veya il genel meclisi üysinin bu mantar fabrikası arsasıyla ne alakası var onları başkansını olan bir mülkü nasıl peşkeş çeksin sizi anlamak mümkün değil ahmet zafer bey eleştiri yapıyorunuz ama ne yazdığınızın farkında bile değilsiniz selamlar...
ALİ Asilhan
22.07.2009 / 08:58:36
sayın Başkan, ,benim hiç düşünmediğim şeylere, hayal mahsulu niyet okuyuculuğu yabacağına bir eksikliğini hatırlayıp,kamu oyunu bilgilendirmeyi düşünseydin daha iyi olmaz mıydı? Senin adına bu yazıyı dikte ettirip onaylatana dikkatini çekerim.Sen bu kirli çirkef kelimeleri kullanacak adam değilsin.Taraklının yarısını karşına geçiren,seni otuz kusur farka indiren bu kirli kelimelerin sahibidir.Tekrar soruyorum "Belediye bu sondajın neresinde? Paşalar bölgesine beş bin kişilik bir devre mülk yapılırsa,büyük marketlerden biri de oraya yerleşirse,Taraklının oraya,taşındığını, alış verişe gittiğini hep beraber göreceğiz.Taraklı esnafı ve halkı oralardan ev ve Dükkan yeri bulmaya başlasın.Siz en iyisi hayal aleminden sıyrılın,küçük şeylerle öğünmeyi bırakın, Suyu taraklının içine,yamacına taşınmasını sağlayın! yapılacak Devre mülk veya otel motel her neyse Taraklıya entegre edin,Taraklıya yapacağınız,tarih yazacağınız icraat budur.Bu yorumu diğeri ile beraber asarsınız.Selam ve saygı.
mehmet kuru
23.07.2009 / 12:10:36
'Pisler, pisliklerini yapar ama sular da temizlemeye çalışır.' Başkanım sizin içiniz rahat olsun siz su gibisiniz temizlersiniz(48,8 derecedeki 135 lt/sn’lik su gibi) bırakın pislikler pisliklerini yapsın bu su her pisliği temizlemeye yeter.
mehmet kuru
23.07.2009 / 12:27:07
ama bu sizin yaptığınız ayıp degilmi sayın editör ali beyi eleştiren yorumları yayınlamıyosunuz ama ali beye destek çıkan yorumları yayınlıyosunuz bu nasıl habercilik anlayışı lütfen tarafsız bir habercilik anlayışı içinde bulunun bu anlayış içinde olmayacaksanız bu işi yapmayın biz sizi yükseltiğimiz gibi indirmeyide biliriz saygılar

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.