Aç Tavuk

Aç tavuk ambarı deler diye öğretildi bizlere.
Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR
Yayın: Güncelleme:

 Bunun içinde arkadaşınızın ve komşunuzun elinden tutun. Lakin bugün baktığınızda ise aç olmayan kimse yok, gerçi birileri her şeyi gülistanlık olarak göstermeye çalışsalar da sokağa çıktığınızda her şey ayan beyan ortada.

Toplumu önce tüketmeye yöneltenler bir gün başlarının ağrıyacağını unutuyorlar, üretim kelimesini ise ağzına alan yok. Son haftalarda yine piyasayı canlandırmak için alışveriş yapın çığırtkanları boş durmuyor, seslerin volümünü açtıkça açıyorlar; alışverişe teşvik.

Kimse de dur demiyor, ben açım arkadaş diyemiyor, günlük vaatlerle, hayal denizinde uyutuluyoruz. Bendensen yaparız kültürünü ise çok geliştirdik, kişilerinin aklında ise hemen köşeyi dönüp zengin olma hayali var. Koca adamlar değil sadece bu hayali kuranlar, daha liseye başlamadan tazecik beyinler, nasıl paralı adam olurum hülyaları ile geceleri yataklarına girer olmuşlar. Gelişmiş sokak kültürümüzde ise sorunlardan ziyade, konularımızın başlıkları dedikodu olmuş.

Taşın altına saklanan yumuşak ve kıvırtan solucanlardan ne zaman kurtulacağız diye bağıranların sayısı ise her geçen gün azalmakta. Peki, sizler; köşenizden ayrılmadan, düşlerinizle yeni dağlar inşa etmeyi sürdürerek, beyaz saçlar edindiğinizin farkında değil misiniz?

Toplum olarak kaderci miskinliğimize dönmek üzereyiz. Sokakta kişilerin yürüyüşünü özledim, başkaldırısını özledim, kol kola girerek birbirlerine güvenini özledim. Eskiden “peygamberimizin günü bir hurmayla yiyerek geçirirdi” diye nasihat eden geleneksel ahlaki yapıları, toplumu etkilemezdi. Şimdi ise sadaka kültürü ile ayakta kalmaya çalışıyoruz. Kişilere çalışın üretin diyeceğimize, siz yan gelin yatın biz sizlere bakarız öğütleriyle kandırıyoruz. Onlarımı, geleceğimizi mi, karattığımızı bilmeden tabiî ki, sonumuzu bilmediğimiz yola çıkarmışlar, biz ise eyvallah diye yola koyuluyoruz, kolay gelsin bize.

Aç tavuk ise ambarı delecek, vadi tarafından delerse ne ala, sorun yok. En azından tavuk kendi başının çaresine bakmaya çalışır. Ah birde nehir tarafından delerse her tarafı su kaplayacak ve temeller kökten sarsılıp bina yıkılacak. Ya tilki tarafından delinirse ambar, tavuğun sonu geldi demektir. O zaman da yem olacak yılardır bekleyen aç tilkilere.

Ben bakmakla yetiniyorum, kimsenin diğerine ne yapıyorsun diyecek mecali kalmamış. Çıkardığımız ses ise uzay boşluğunda tıs sesiyle kaybolup gidiyor bilinmezliğe. Yürümek isterseniz geleceğe kol kola, biz buradayız yeni dostları kucaklamak için umutla bekliyoruz.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

ufuk şen
4.08.2009 / 09:03:44
Üstadım yine finali müthiş bağlamışsınız. Tebrikler ediyorum.
ahmet özek
4.08.2009 / 11:52:55
teşekkürler edoğan.Evet ADD olarak geleceğe yürümek isteyenleri bekliyoruz.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.