Fabrika Dikilen Köy

Çok uzak diyarlarda iki komşu köy varmış...
Yayın: Güncelleme:

Çok uzak diyarlarda iki komşu köy varmış. Köylerin adları Bereketli ve Bereketsiz köymüş. Bereketsiz köyde insanlar çok rahatlarına düşkünlermiş ve çalışmayı hiç sevmezlermiş. Öğlen 12 den önce kimse kalkmaz, gece ise 2 ye 3 e kadar otururlarmış. Erkekler kahveden çıkmaz, kadınlar ise akşam gezmelerini gece yaparmış. Bol bol dedikodu ederlermiş erkekler kahvede kadınlar misafirlikte. Bu arada çocuklarda kendi başlarına oynar, köye açılan internet kafede zaman öldürürlermiş. Bereketsiz köy yaz kış böyle yaşarmış. Çocuklar ders çalışmazmış, anne babalar ilgilenmediği için. Gel zaman git zaman Bereketsiz köy çok fakirleşmiş, kimse doğru dürüst eğitim-öğretim görmediği için cahilleşmiş.



Bu arada Bereketli köyde herkes harıl harıl çalışırmış. Hiç boş durmazlar erken kalkar erken yatarlarmış. Bilirlermiş ki erken kalkan çok yol alırmış. Devamlı çalıştıkları gibi çocuklarının okuyup büyük adam olması için çok uğraşırlarmış. Onların köyde de varmış internet kafe. Ama onlar yanlış kullanıldığından çağın vebası haline gelen internet kafelere çocuklarını göndermezler, dersle ilgili bir işleri olduğunda çocuklarını kendileri götürürler ve internet kafelerde boşa zaman öldürmelerine mani olurlarmış. Gel zaman git zaman Bereketli köy iyice zenginleşmiş. Çocuklar büyümüş hepsi okuyup güzel meslekler edinmiş. Ve tabii köyleri için yatırım yapmaya başlamışlar. Civar köylerin hiç birinde lise yokken, ilçelerinden sonra ikinci lise kendi köylerinde yapılmış. Köyde yaptıkları işleri daha bilinçli ve eğitimli yaptıkları için gelir düzeyleri artmış ve iyice büyümüş köyleri.



Bu arada Bereketsiz köyde iyice fakirleşen halk yavaş yavaş köylerindeki arazilerini Bereketli köyde yaşayanlara satarak terk etmişler köylerini. Yıllar bir birini kovalamış. Bereketli köy iyice büyümüş, bağlı oldukları ilçeyi geçmiş büyüklükleri ve onlarda ilçe olmuşlar. Bereketsiz köyde ise kimse kalmamış, bütün topraklarını Bereketli köyde yaşayanlar almışlar.



Ve yıllar sonra Bereketli köylü vatandaşlardan okuyup güzel meslekler elde edenler birleşerek ilçe olan köylerine Meslek Yüksek Okulu getirmişler. Artık ilçeleri her geçen gün büyüyormuş. Çalışma alanları arttığı için civar köylerden göç almaya başlamışlar. Eskiden beri ayçiçeği ekerlermiş. Bunu bilinçli yaptıkları için civar illerin bile en iyi ayçiçeğini üretir hale gelmişler. Nüfusta iyice artmış Bereketli köyde. Sonunda Bereketli köyden aldıkları arazi üzerine koca bir ayçiçek yağı fabrikası dikmişler. Ve büyüdükçe büyümüşler. Bir zaman sonra göç eden Bereketsiz köy halkı şehirde de geçinemediği için geri dönmüşler ve ayçiçeği fabrikasında çalışmaya başlamışlar.



Sözümüz meclisten dışarı….



Bir başka Mardensen Masalında görüşmek üzere…

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

İlhan ARMAN
28.08.2006 / 15:51:03
Bereket akıllı iş yaparak,zamanı en iyi şekilde değerlenmektir.Avrupanın kalkınması çalışmasından dolayıdır. Bizim geri kalmamız tembelliktir...İş bilmemektir.
Fahri UÇMAZ
29.08.2006 / 10:09:26
acaba siz Türkiyeyimi anlattınız.Değişiyoruz ama,Gelişemiyorz....saygılar

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.