Beyaz Saçlım, Pembe Yanaklım, Canım

Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR
Yayın: Güncelleme:

Hangi kelime seni anlatır, nasıl sana olan sevgimi dile getiririm diye bir saattir defter bana ben kaleme bakar oldum, canım ananem. Biz çok sevmiştik seni, biz çok alışmıştık sana, biz her daim koca çınar gibi başımızda durmanı arzulamıştık.

Sonun mutlak olacağını en iyi bilenlerdendin, lakin her sabah senin dualarınla bu bahçeden çıkmak ve beni izlemene; alışmıştım. Her sabah kahvaltını bana göstermene, her sabah bana gülücüklerle günaydın oğlum demene, çok alışmıştım. 94 yıllık yaşama hangi acıları, hangi çileleri sığdırdığını bilmek sana olan hayranlığımı her gün artırmıştı. Son bir yıl, zor geçmişti senin için ananem, yaşama 2 defa direnmiştin son günleri diyenleri yanıltmış, bizim başımızda olman bizleri mutlu etmişti. Bir yüzyıllık ömürde önce dedemi sonra kızını kaybetmiştin. Senin gibi pembe yanaklı teyzemin acı haberini sana verirken, hasta halinle dünyanın senin için nasıl karardığını dudaklarından okumuştum. Evlat çığlığını hala, evlat acısıyla yüzünün aldığı hüznü her daim yaşıyorum.

Hangisini yazayım ki; sevecenliği nimi yazayım, misafirperverliği nimi, Yaradan’ıma olan inancını mı, Ananem ne yazayım. Son günlerinde yapacak bir şey yok derken, neler anlatmak istediğini mi, evet yapacak bir şey yok Ananem. Erdoğan diye gözlerimin içine bakmanı, her bakışında bir ömrü bana aktarmak istemeni, şimdi daha iyi anlıyorum. Ananem benim; biz çok arıyoruz seni.

Büyükler rüyalarında, düşlerinde sevgilerini belli ederler. Utanırlar belki de, yaşadıkları yüzyıl gereğidir candan sarılmamaları, sevgi sözcükleri ondan zor dökülür dudaklarından. Ama sen farklıydın, İstanbul görmemiştin belki lakin bir İstanbul konak kızından daha naziktin, bir saray hayatı yaşamamıştın fakat tam bir saray hanımefendisiydin. Hiç okul görmesen de, bilgin üniversite mezunlarından üstündü. Başımızda bir koca çınardın Ananem.

Tüm komşuların buradaydı, bütün torunların başucuna geldi, kimisi Antep den kimisi Adana dan, akrabalarının hepsi en büyüklerini kaybetme acısıyla tabutunu omuzladılar. Kızların ise hiç yalnız bırakmadı seni. Hiç biri yorgunluktan, uykusuzluktan şikâyet etmediler, senin için ellerinden gelenin en güzelini yapma yarışında idiler her daim. Ben Ananem bense alışamadım, son görevi yapmaktan inan ağlayamadım bile, şuana kadar şimdi ise tutamıyorum akıyor, durmuyor. Seni yerine yerleştirmek, kefeninin bağlarını çözmek sonrada tahtalarını dizmek ah Anane, dediğin gibi kahpe bu dünya. Hem koca bir dünya hem de kahpe.

Seni unutmamak ve unutturmamak için yaşanmışları aktaracağım Ananem herkese. 14 yaşında öküz arabasında yeni fistanınla, çökekler eşliğinde gelin olmanı yazacağım Anane. Dedem mahpustayken yaşadıklarını, bostanlıkta hazırladığın yemekleri, teyzemle çok sevdiğiniz süt çorbanı, fırında tuzlayıp kavurduğun ayçiçeklerini, TV izlerken izlediklerinin heyecanına kapılmanı. Bayram sabahı neşeni, eşek arabasında anlattığın hikâyeleri, eşime çocuklarıma gösterdiğin sahiplenmeyi, ipek kozaları ayırırken cırcır makinesini benim çevirmeme verdiğin izni, ipek ten yaptığın yastıkları, yatakları her torununa özenle verdiğini, evin altında ördüğün soğanları, selelere yüklediğin bamyaları. Akrabalarına gösterdiğin özeni, evine gelene sunduğun hürmeti, annemle saatlerce sohbetini ona bebek şefkatiyle sarılmanı, cep telefonunu korkarak eline almanı teyzeme iyiyim demeni. Her sabah, her akşam yolumu gözlemeni. Her zaman pencerenden salladığın pamuk elini, özleyeceğim Ananem, özleyeceğim çok hem de. Mekânın cennet olsun.

Taziyelerini yazılarıyla ileten, telefonlarla acımıza ortak olma arzusunda olan, beni yalnız bırakmayıp yanımda bu acımızı paylaşan tüm dostlara teşekkürlerimi iletiyorum. Çok sağ olun…..

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

filiz
10.08.2009 / 12:02:30
bizler biliyoruzki yoktan hicbirsey varolmadigi gibi var olan hicbirseyde yok olamaz.bu baglamda Allahin yarattigi en mükemmel varlik olan insanin ölümü asla yok olus degil,bilakis yaradanina olan özleminin son bulmasidir. Güzel insan Erdogan,dilerimki anneannen gittigi yerde geride biraktiklari tarafindan sevgiyle ve özlemle anilanlarla dost,Yaradana cok yakin olur.sevgili anneannen beni hic görmemis,hic tanimamis olsada,babami görürse lütfen desinki Filizin seni cok ama cok özlemis ve hic unutmamis! Basin sagolsun...
ufuk şen
10.08.2009 / 20:20:09
Üstad duygularımın yoğun olduğu bir akşamda okudum yazınızı. Burnumun ucu yandı derken göz pınarlarımdan bir kaç damla yaş ansızın süzülüverdi. Bu ne güzel anlatım. ALLAH mekanını cennet etsin.
Nurcan ALTIN
10.08.2009 / 22:14:51
Sizin ve Ailenizin başı sağolsun,Erdoğan bey,yürekten üzüldüm, Tüm güzel yaşananları hayatla ilgili herşeyi biz büyük çınarlardan öğrendik, üzücü olanda o çınarlar giderken herşeyi birlikte getiriyor bolluğu bereketi,sabrı, bizler ne çok öksüz kalıyoruz onların yokluğunda,bizlerin bu hayata tutunmak için onların gücüne çok ihtiyacımız var sanırım en çok bu desteği arıyoruz..Allah Rahmet eylesin,mekanı cennet olsun nur yüzlü tüm annanelerin inşaallah, Saygılarımla,
M. Ali ÇINAR
11.08.2009 / 09:43:23
"Her canlı ölümü tadacaktır" ayet-i kerimesinde tüm canlıların ölümü tadacağı belirtiliyor. Önemli olan hayırlı bir ömür geçirerek ve hayırlı bir ölüme kavuşmak. Ama ne olursa olsun insanı sevdiklerinden ayıran ölüm gerçekten acı. Her yaş ölüm yaşı olduğunu hatırlayarak, bu faniden ebediyete göçmeden önce hayırlı işler yaparak, toplumların geleceği için çaba sarfetmek te bir ibadet olduğunu unutmamak gerekiyor. Ne mutlu hayırlı bir ömür geçirip, güzel bir ölümle ebediyete göçenlere. Merhumeye Allah gani gani rahmet etsin, kederli ailesine de sabrı-cemil ihsan eylesin.
Faruk Serkan
12.08.2009 / 02:04:15
Şükür ki, geleceğe akıyoruz... Geçmişte bıraktığımızı sandığımız sevdiklerimiz, biliyoruz ki gelecekte bekliyor bizi. İnşaallah cennette biter gurbetimiz. Başınız sağolsun.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.