TARAKLI AJANS Farkıyla

TARAKLI AJANS tarafından “Taraklı’ nın Sosyal ve Ekonomik açıdan dünü bugünü ve Yarını” konulu konferans düzenlendi.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

İlçe merkezi Ankara caddesindeki Kültür evinde TARAKLI AJANS yazarlarından Enes Çınar’ın yönettiği konferansa Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Mehmet Erkal ve TARAKLI AJANS İnternet Gazetesi yazarlarından Mustafa Özbilge konuşmacı olarak katıldı. Seçkin izleyici topluluğunun ilgi ile izlediği konferansta Prof Dr Mehmet Erkal Taraklı’da eskiden ahilik kültürünün en iyi şekilde yaşandığını belirterek değişik sanatkarlara ait iş yerlerinin yer aldığını ve bu iş yerlerinde Usta çırak ilişkilerinin her yerden çok farklı olduğunu ifade etti.Taraklı’nın bu gün bile geçmişten gelen gelenekleri yaşattığını buna rağmen pek çok kültür değerinin kaybolmaya yüz tuttuğunu söyledi Erkal konuşmasında Taraklının kültür doğa ve tarih zengini bir yer olduğunu ifade ederek Taraklılı olan herkesin Taraklı ya sahip çıkması gerektiğini söyledi.
TARAKLI AJANAS yazarlarından Mustafa Özbilge de yaptığı konuşmada Taraklı’nın bir çöküş içerisinde olduğunu belirterek Taraklının çöküşü ile Osmanlı İmparatorluğunun çöküşünün aynı olduğunu söyledi Taraklı da ki mahalle kavramına değinen Özbilge eskiden mahalle sakinlerinin biri birinin sigortası olduğunu söyleyerek “Her mahalle kendi bekçisini kendi temizlikçisini kendi temin eder dayanışma içerisinde olurlardı”. Taraklı’nın eskiden çok daha farklı kültüre sahip olduğunu örneklerle ifade eden Özbilge herkesin kendisi hakkında öz eleştiri yapması gerektiğinin altını çizdi.
Konferansta ayrıca TARAKLI AJANS yazarlarında Taraklı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Haluk Pektaş ta yaptığı kısa konuşmada Taraklı esnafının geçmiş tarihte İstanbul’un yumurta piyasasını belirlediğini ifade ederek Taraklı’da ticaretinde dibe vurduğunu söyledi.Taraklının ticari anlamda bitkisel hayat yaşadığını söyleyen Pektaş tedavisi için çok düşünüp araştırmak gerektiğini ifade etti.
Konferansın sonunda TARAKLI AJANS tarafından konuşmacılara plaket verildi. Belediye BaşkanıTacettin Özkaraman da konferansa katılan konuşmacılara Taraklı yı tanıtan kitap hediye etti.

Kapanış konuşmasında TARAKLI AJANS yetkili sahibi M. Ali ÇINAR yaptığı konuşmada Şunları dile getirdi. “ Enes Çınar olmasaydı TARAKLI AJANS olmazdı. İzzettin Kömürcü olmasaydı TARAKLI AJANS yürümezdi. TARAKLI AJANS yazarları olmasaydı TARAKLI AJANS büyümezdi. Siz değerli okuyucularımız olmasaydı TARAKLI AJANS bu günlere gelmezdi” diyerek tüm davetlilere teşekkür etti.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

ismail yavuz
14.08.2009 / 16:39:37
Tam da hayalini kurdugum organizasyonlari gormeye basliyorum Taraklimizda. Bunlarin hayal olmadigini konusmustuk Enesle yillar once,cok sevindim...
suphi
14.08.2009 / 17:07:21
orada bulunmayı değerli konuşmacıları dinlemeyi çok isterdim,ilçenin ileri gelenleri ve siyasetçilerininde bulunmasını konuşmasını beklerdim,taraklının sorunlarını yıllardır dile getiren sayın izzettin beydir taraklının yol su medeniyettir yolumuz oluyor çok güzel fakat yolun olması taraklıyı geliştireceğine bence ticaretini bitiriyor geyve yol güzargahını köylerinin içinden geçirirken bizim taraklının 8 köyünün uluşamı kaptmış durumdayız ve yabancılar taraklıyı görmesinler dercesine yolu taraklının dışına atmışız bunların dile getirilmesini isterdim hepinize saygılar
Ali Sanlı
16.08.2009 / 08:00:00
Taraklı Ajans muhabiri olarak bu organizasyonda çok yer almak istemiştim fakat nasip olmadı. Konuşmacılarımızn değinmiş olduğu konular gerçekten çok güzel. Beni ve tüm Taraklılıları yakından ilgilendiren konular... Böyle güzel bir organizasyon hazırlayan Taraklı Ajams ailesine, konuşmacılarımıza ve katılımınızdan dolayı siz değerli Taraklılı hemşerilerimize teşekkür eder sevgi ve saygılarımı sunarım.
yusuf
17.08.2009 / 10:46:39
"Erkal Hocam çok doğru söylemiş" TARAKLI'lı olan herkes buraya sahip çıkmalı.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.