Ben Başlık Bulamadım

Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR
Yayın: Güncelleme:

Herkes ne zaman başladığını merak eder, düşünür kendince fikirler üretir fakat hiçbir zaman bilemez ilk aşkının nasıl başladığını. Bir ağaç altında buluşmuştuk derler yanılırlar, yolda görmüştüm der, değildir, sahildeydik birden göz göze geldik oda değildir, hatırlayamazlar ilk sevdalarının nasıl alev aldığını.

Saftır o güzellik, yalındır, basittir, sadedir, adı ilk aşktır. Ömür de ilk yaşanandır. Her daim yanında olmak istersiniz, gözünüze uyku girmez, saatlerce sorarsınız kendi kendinize acaba beni seviyor mu diye.

Volkanlar patlar yüreğinizde, nehirler taşar adını andığınızda, kendinizi denizin ortasında bulursunuz. Onunla geçirdiğiniz her gün deniz sakindir huzur vericidir, suyun dibinde balıkları görürsünüz. Görüşmediğiniz gün ise ne çok fırtına vardır denizde, geminiz olsa alabora olur, beyninizde dolaşan görememe duygusu girdaba benzer, sizi kayalıklara vurur o kocaman dalgalar, parçalanmak istersiniz. Birden kendinizi kumsalda bulursunuz yapayalnız, taşları kaydırmaya başlarsınız suyun yüzeyinde, aklına sevdanız gelir hışımla elinizde ki taşı fırlatırsınız en uzağa, sevdanız duysun ümidiyle.

Ve sonuç, ertesi gün gördüğünüzde ise, beyninizde dolaşan cümleleri diyemezsiniz, birleşmez beklide kelimeler, ya da dökülemez, kıvılcım beklemektedir. Ama siz unutursunuz kibriti elinizde tuttuğunuzu, ateşleyemezsiniz. Unuttuğunuz ise konuşmadıkça, anlatmadıkça, paylaşmadıkça başaramayacağınızdır.

Plaklar ayrılık şarkısını söyleme başlamıştır( bizim yüzyılda mp3 yoktu ne yapalım) Fikrimden geceler yata bilmirem/ Bu fikri başımdan ata bilmirem/ Neyleyim ki sene çata bilmirem/Ayrılık ayrılık aman ayrılık/ Her bir dertten olan yaman ayrılık.

Aslında sevdanız, bir sigara kadar yakındır, ya da dumanı kadar uzak. Yakalamakta, kaçırmakta sizin elinizde. Neticeyi belirleyen bizleriz, bir kelimenin ömür değiştirdiğini, bir cümlenin bize yaşamda farklı yollar çizdiğini unutmayın. Kaderimiz yazılıdır, lakin bize farklı yollar gösterilmiştir, gireceğimiz yolu biz belirleyelim diye. Direksiyonda sizsiniz, yolunuzda uzun. Buyurun seçin, çakıllısı da var, asfaltı da, dik yolu da var bayır aşağı ineni de. Unutmayın kısa mesafe de, uzun mesafe de var. Girin bakalım bir yola, nasıl bir ömür bekliyor sizi. Sevgiyle kalın.

Ben bir yolda ilerliyorum, şimdi de kızımı merak ediyorum direksiyonu nasıl kullanacak diye, her kaza da beni ara kızım, çabuk gelebileyim, bir an evvel yaralarını sarabileyim.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

A.Haluk Pektaş
19.08.2009 / 11:23:17
Değerli Erdoğan Isır ,yazınıza müdahale etmiş olmayayım !Bir dönemin ve son dönemin düşüncelerini ifade eden yazınıza biraz klasik de olsa şu başlık olamaz mı?"Kavak yelleri ve gerçekler" işin şakası tabii ...Bulamadığını söylemek,bulduklarını söylememeyi ifade ediyor aslında ..Okuyan bulsun !
murat
19.08.2009 / 12:31:19
ilk aşka, ilk sevdaya kimse başlık bulamaz, beğendim ve sizden izinsiz kopyaladım. okutmam lazım birlaç kişiye.
Ayça...
19.08.2009 / 12:32:08
ilk yorumu ben yapmak isterim.!muhteşem bir yazı olmuş.okurken insanları yönlendirebilen güzel bir yazı.tebrikler...
kemal uzun
19.08.2009 / 13:55:31
aşk yoluna adım atarken yolumuza bodoslama dalarız.ne fırtınaların büyüklüğüyle, nede doğanın deniziyle, ormanıyla,gökyüzü ve onun göğsünde salınan kuşuyla,börtü böceğiyle fazla kafa yormayız.ama onlarsızda bu yolda koşamayız.her tökezlediğimizde ise tek suçludur bunlar.unutmamak lazım doğa ana çelme atarsa öldürmez süründürür.bu yazınında bence başlığı "ENGELLER SONUNDA KELEPÇE" ama güzel esaretlik.altını çiziyorum.herkese böyle esaretlik dileğiyle.
Nurcan ALTIN
19.08.2009 / 16:05:03
Erdoğan Bey,tüm sözlerinize katılıyorum hiç kimse nasıl başladığını bilemez. Aşkın nasıl bir duygu yoğunluğu olduğunuda.. Ama izleri bir ömür sürer herkezin yüreğinde bir iz bırakmıştır mutlaka... Kızınız içinde umarım yüreğinde yara kalmadan,size ihtiyaç duymadan o olsun sevginin güzellikleriyle tanışır gönülden doya doya yaşaması dileğimle, Kutluyorum çok güzel bir yazı daha okuduk değerli kaleminizden, Saygılarımla,
saime
21.08.2009 / 01:59:58
Duygulardır insanı insan yapan sevgi aşk nefret kin hissettiğimiz gerçek duygulardır içlerinden bir tanesi var ki aşk der insanoğlu adına insan bu duyguyla mantığını yitirir öyle bişeydir ki seni senden alır karşında görünce onu kanlı canlı unutursun herşeyi kendinden geçersin düşüncelerin değişir birden öyle bir şeydir ki insan tek vucutta yaşar bazen aşkını hep yanında olmak istersin konuşmak istersn konuşamadıklarını kimseyle bakmak ister gözlerine sevgisini büyüklüğünü onunda gözlerinde görmek için hep sevmek istersin ömür boyunca aşk insana her şeyi yaptırır aşkın mantığı yoktur mantık arayamazsın zaten aşka hastalık gibi damarlarında gezer tedavisi yoktur bir ilacı da istemezsin zaten tedavisi olsabile damarlarında hep hissetmek istersin aşkı.Size son sözüm şu olmalı belki de. unutmayın insan sevebildiği kadar insandır. yüreğinize kaleminize sağlık sayın Erdoğan Sır
bahadır demir
22.08.2009 / 16:44:25
aşk varoluşun sebebi yunusu suya daldıran hz isa yı göğe kaldıran mecnunu çöle düşüren ferhata dağı deldiren aşkı ilki de sonu da olmaz bi kere kapıldınmı yanarsın közden öte ateşlerde kalemine sağlık

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.