Gaziler Günü Kutlandı

Gaziler günü nedeniyle, Taraklı’da da da bir tören düzenlendi. Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık parkında gerçekleştirilen törende Atatürk anıtına çelenk konuldu.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:
Gaziler Günü kutlama programı kapsamında Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık parkında düzenlenen törende Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasını müteakip bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşımız seslendirildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Taraklı Lisesi Kimya öğretmeni M. Ali Tetik konuşmasında TBMM tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında Mareşallik ve Gazilik Unvanı’nın verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler Günü, 3 Temmuz 2002 tarihinde yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile tüm yurtta resmi törenlerle kutlanmakta olduğunu ifade ederek Türk insanının vatanı için canını vermekten çekinmeyeceğini söyledi. Tetik ; “Vatanını savunmak için kendisini feda ederek Şehitlik mertebesine yükselen vatan evlatlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Onlar ülkesini korumak için mücadele eden, vatanın birliği ve bağımsızlığı için çatışmayı şeref sayan, aziz ve kahraman ordumuzun birer ferdi olarak ecdadının fedakârlık ve kahramanlık konusundaki haklı sözlerine en ufak bir gölge düşürmemişlerdir. Bizler, milletimize ve komutanlarımıza bağlı, ölürsek şehit kalırsak gazi oluruz terbiyesi ile yoğrulmuş, hasretlik, erkeklik, mertlik ve kahramanlık meziyetlerine haiz bir düşünce yapısı içerisindeyiz. Tekrar görev verildiği takdirde vatanımın en ufak bir parçası için, milletimizin huzur içerisinde yaşaması için, çekinmeden, korkmadan ve tam bir itaatle canımızı seve seve feda etmekten kaçınmayacağımız bilinmelidir. Şurası unutulmamalıdır ki; Türk milleti tarihinin hiçbir devresinde istiklal ve bütünlüğü için acze düşmemiştir” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.
Törene Kaymakam Mustafa Temiz, Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Serkan Kaymak, Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
.
MÜFTÜLÜK GAZİLERİ UNUTMADI

Öte yandan, Gaziler Günü nedeniyle İlçe Müftülüğü tarafından Gazilerimizin ruhu için okunan Hatimler için aynı gün öğle namazında İlçe Müftüsü Fahrettin Kaya tarafından dua edildi.
#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.