Ahilik Haftası Sürüyor

Ahilik haftası kutlamaları tüm hızıyla sürüyor. Kutlamalara Taraklı Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Vehbi Tezel ve Yönetim Kuruluda katılıyor.
Serkan ÖZEN Serkan ÖZEN
Yayın: Güncelleme:

Ahilik haftası kutlamaları Sakarya'da çeşitli etkinliklerle kutlanırken Taraklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vehbi Tezel'den oluşan bir heyet de Ahilik haftası kutlamalarına katılıyor.

Taraklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vehbi Tezel günümüz Ahilerinin yetişmesinin en güzel örneği Taraklı'dır. Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) kutlamalar içerisinde Taraklı'ya yapılacak olan ziyaretin ve Ahilşk Pilavı dağıtımı hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiği belrtildi.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

selami küçükçınar
17.10.2009 / 17:18:00
Günümüzde çağdaş,ileri,modern gibi tanımlamalarla allanıp pullanarak servis edilen insana hiç değer vermeyen,vahşi kapitalizmin Amerikan modeli sözde işletme model ve işleyiş sistemleri ne yazıkki baştacı edilmektedir.Halbuki çağlar boyu süzülerek rafine olmuş,insana değer veren bizim öz ekonomik sistemimiz,Ahi Evran gelenek ve işleyiş sistemi günümüzde de hayat bulur,günümüzün Ahi'leri ana omurgayı kırıp sarsmadan çağın şartlarına uygun eklemelerle evrensel bir sistem haline getirebilirlerdi.Taraklımızın çarşısıda bu sistemin son örneklerindendi.Çocukluğumda bazılarını gördüm,bazılarını dinledim.Çarşıda mutaflar,semerciler,saraçlar,yemeniciler,terziler,kasaplar ve diğer esnaf bölümleri olurdu.Usta demek baba yarısı demekti.Çırak askerliğini yapıp geldikten sonra ailesinin ve ustasınında desteği ile kendi dükkanını açması sağlanırdı.Bunun öncesi pilavlar dökülür,Kuran okunup dualar edilir.Ve en önemlisi Usta,çırağına EL Verirdi,bu artık sende usta oldun demekti.Mazi oldular.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.