TESLİM OLAN 29 PKK LI SERBEST BIRAKILDI

Habur Sınır Kapısı'nda gözaltına alınan 34 PKK'lıdan 4'ü çocuk 29 kişi savcılık sorgusunun ardından sabah saatlerinde serbest bırakıldı
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:
Hükümetin başlattığı demokratik açılım sürecine ketkı sunmak amacıyla Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı ve Kandil'den Türkiye'ye gelerek Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olan 34 PKK'lıdan 29'u ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. 5 kişi ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi.
Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine Türkiye’ye gelen ve Habur Sınır Kapısı'nda gözaltına alınan 34 PKK'lıdan 4'ü çocuk 29 kişi savcılık sorgusunun ardından sabah saatlerinde serbest bırakıldı. Kandil grubundan gelen Hüseyin İpek, Vilayet Yakut, Elif Uludağ ile Mahmur grubundan gelen Musa Tomak ile Nurettin Turgut ise sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
Mahkemeye sevk edilen 5 PKK’lı Habur gümrük sahasında hazır bulunan nöbetçi hakimin karşısına çıkacak.
#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

yasin tatlı
30.10.2009 / 03:55:20
işte iktidarımız işte halkımızın oyları. ben ak partiye oy verenlere kulluk hakkımı helal etmiyorum. analarımız el bebek gül bebek büyütecek bizi aman canı yanmasın aman aç kalmasın sonra yakacak kınamızı gönderecek askere şehit düşünce diyecek vatan sağolsun. akpartide gün gelecek dicek vuranlarında canı sağolsun. herşeyi göze alıp iktidarınız pkk lıları anavatana alacak cesarete sahip ama seçimin değişmez sloganları başörtüsüne cesaretleri yok tabii bundan daha fazla tepki alırdılaryaondandır. buyrun bu parti sizin seçmenler diğer gelecek kabilede partinize destek olun kapın bi ampullu bayrak onlarıda siz karşılayın. rabbim sizi ıslah etsin ne diyelim.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.