MEB Soykırıma Gidiyor Haberiniz Olsun

Erol AFŞAR Erol AFŞAR
Yayın: Güncelleme:

Eskiden okumuş insanla okumamış insan arasında fark vardı.
Okumuş insanın oturması kalkması, yürümesi, konuşması, davranışları ‘ne de olsa okumuş adam canım' dedirtecek düzeyde farklıydı.
Zamanla bu fark kapandı ve ardından mektep medrese görmemiş insanların, görenlere göre çok daha kaliteli olduğu bir toplum haline geldik.
Yani ‘kusura bakma amcası, okusun diye şehre gönderdik, böyle oldu geldi' dediğimiz günler başladı.
Mektep medrese görenler, görmeyenlere oranla sosyal hayattan, milli kültürden, değer yargılarından süratle uzaklaşırken, görmeyenler hiç değilse dededen atadan kalma yargılarla, mahalle baskısı ile bozulmadan durabildiler.
Bana, okumuşların, okumamışlara oranla çok daha fazla sigara içtiği, alkol aldığı, daha fazla trafik suçu işlediği, toplumuna ve toplum değerlerine karşı daha çok saygısızlık örneği gösterdiği bir başka ülke gösteremezsiniz.
Bana okumamışların, okumuşlara oranla beden ve ruh sağlığı açısından daha sağlam, daha kuvvetli, daha dirayetli olduğu bir ülke de gösteremezsiniz.
Yoktur…
Sebep? Elbette ki eğitim sistemimiz, elbette ki eğitim sistemimizin çocuklarımız üzerindeki deformasyonu…
Bir eğitim organizasyonunun en temel görevi beden ve ruh sağlığı yerinde nesiller yetiştirmektir. Biz de tam tersi…
Biz bedenen göçmüş, pörsümüş, ruhen psikolojik tedaviye muhtaç nesil yetişiyor.
Neden? Yıllardır bütün ısrarlarımıza rağmen beden sağlığı için adam gibi bir eden eğitim dersi uygulaması, ruh sağlığı bakımından adam gibi bir din eğitim yok da ondan.
Din dersi ve beden eğitimi dersi hep varla yok arasındadır. Biri gelir bu dersleri ikiden bire düşürür, diğeri gelir birden ikiye çıkarır falan.
Oysa bütün eğitimcilerin ortak görüşüdür ki bu dersler başta olmak üzere, ifade ve beceri alanındaki bütün derslerin sayısı arttırılmalıdır.
Ama çocukların yarış atı gibi koşturulduğu, çocukların kaderlerinin iki saatlik bir sınava endekslendiği bu ülkede kime anlatacaksınız.
Sonra bir bakıyorsunuz ortalık ‘kaymakam olmuş ama adam olamamış' örneğindeki nesille dolup taşmış kimin umurunda…
Biliyorum buraya kadar okuduklarınızdan bir şey anlamadınız ve hala bu Afşar yine neye kızmış diyenleriniz hayli fazla.
Şuna kızdım; Milli Eğitim Bakanlığı, beden eğitimi ders saatlerini ikiden bire indirdi ve beden, müzik, resim gibi ifade ve beceri derslerini seçmeli hale getirdi.
Ortalığın beceriksiz, kendini ifade etmekten aciz, haliyle kendine güvensiz, beden ve ruh sağlığı bozuk insanlarla kaplaması anlamına gelen bu değişim bence soykırım niteliğinde bir karar.
Ve bu sadece benim fikrim değil.
İşte Beden Eğitimi öğretmenlerinin ortak fikri ve tavrı;
"Siyasi iktidar, kendilerine siyasi, çevrelerine ekonomik rant sağlamak uğruna, gelecek kuşakların psikolojik, sosyal ve fiziki gelişimlerini hiçe sayarak, Beden Eğitimi derslerini fiili olarak ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.
Çünkü mevcut hükümetin, korku imparatorluklarını ayakta tutmak adına, kendine güveni olan, üzerinde yaşayıp suyunu içtiği toprağımdan yanayım diyen, kendini sürüye saydırmayan bireylere tahammülü yoktur.
Biz Beden Eğitimi öğretmenleri olarak; geleceğimiz olan çocuklarımıza kıymayın efendiler diyoruz. Bakanlığı bu uygulamalardan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz.
Çünkü bu ülke bizim, gelecek hepimizin.
Ne ülkemizden ne geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizden asla vazgeçmeyeceğiz."
Anlaşılan o ki beden eğitim öğretmenliği bu kararın stratejik derinliğinin farkına varmışlar.
Tabi ki bizde desteğimizi esirgemeyeceğiz. İster kendi aralarında, ister sendika çatısı altında hiç fark etmez, nerede ve kiminle olurlarsa olsunlar eylemlerini destekleyeceğiz.
Elbette ki bu sadece öğretmenlerin ve öğrencilerin sorunu değil, bu bir insanlık ve ülke sorunudur.
Herkes bilsin ki, bu derslerin saatlerinin azaltılması demek, beden ve ruh sağlığı yerinde olmayan nesillerin yetişecek olmasının yanı sıra, spordan, sanattan yoksun bir gençliğin yetişmesi anlamına gelmektedir.
Sporda ve sanatta öncü olmayan toplumların hiçbir zaman gelişmesi, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması beklenemez.
Bu uygulamayı gerçekleştirenler istiyorlar ki; dünya çapında sporcularımız, müzisyenlerimiz, ressamlarımız olmasın, ekonomik anlamda nasıl eziliyorsak bu anlamda da ezilelim, eziklik hissedelim ve başkalarına önce hayran sonra da tabi olalım.
Buna izin vermemeliyiz.
Yorumlarını bekliyorum.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Musa GÜROL
22.10.2009 / 09:54:42
Beden Eğitimi, Müzik haftalık ders saatlerini 3-4 yapılsa -Bakanlık tarafından- bu sefer de topçu, popçu yetiştiriliyor diye eliştirilir. Bence önemli olan haftalık ders satinin sayısından ziyade, o derslerin içinin doldurulmasıdır. Eleştiriler bööööyle sürüp gider. Ama yine de konuşan toplum olmak güzel.
Hasan
22.10.2009 / 12:37:08
Hocam Kaleminize derlerdi ya şidi değişti,klavyenize sağlık diyelim.acı gerçekleri dile getirmişsiniz.. Maalesef Toplum günden güne yozlaşmakta, bir bananecilik,vurdum duymazlık ayyuka çıkmata... Çok acı olanında yetişen gençlik okyanustaki başıboş sandal gibi yetişmekte. Amaç ve gayeden uzak.. geçmişini ve geleceğini bilmeden...Bu sistemler kısaca bizi bizden almakta hocam
Kadir DEMİR
24.10.2009 / 15:23:14
Sn.AFŞAR'a ; Merak ettim doğrusu...Sizin tabirinizle ortalıkta dolaşan "Kaymakam olmuş ama adam olamamış" neslin artmasının sebebi ilahiyesi nedir? Çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşmak,sadece spor ve sanattaki öncülükten mi geçiyor? Dünya çapında sporcun,müzisyenin ve ressamın olmasa eziklik mi duyulur? Hükümetin derslerin seçmeli oluşundan elde edeceği rant nedir?
Nezih Karabıyık
28.10.2009 / 12:16:35
BİR ÜLKEDE ÖNCE EĞİTİM, SONRA SAĞLIĞA ÖNEM VERMEZSENİZ KALKINAMAZ VE İLERLEYEMEZSİNİZ. MALESEF ÜLKEMİZDE BU KONULAR EN SONRA GELMEKTE, MİLLİ EĞİTİM ÇÖKMÜŞ DURUMDA, OKULLARIN BAŞARILARI YOK OLMUŞ, BİRİLERİNE RANT SAĞLAMAK İÇİN ÖZEL OKULLAR ÖZENDİRİLİYOR. EĞİTİMDEN ANLAMAYAN, BULUNDUĞU MAKAMIN SORUMLULUKLARINI BİLMEYEN KİŞİLER SIRF BİZDEN OLSUN DİYE GÖRVLENDİRİLİRSE DAHA BAŞKA BİRŞEY BEKLEMEK HATA OLUR. ATATÜRK'ÜN SAĞLAM KAFA SAĞLAM VUCUTTA BULUNUR LAFINI BAZI BİLMEYENLERİN ÖĞRENMESİ LAZIM. CUMHURİYET BAYARAMINIZI KUTLARIM.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.