Cumhuriyet’in Kuruluşunun 86. Yılı Taraklı’da da Törenle Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Byramı
Ali SANLI Ali SANLI
Yayın: Güncelleme:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Taraklı’ da Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra İlçe Kaymakamı Mustafa Temiz, garnizon komutanı Kıdemli Üsteğmen Serkan Kaymak ve Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman törene katılanların, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar.
 İlçe Kaymakamı Mustafa Temiz günün anlam ve önemini belirten bir konuşmada yaptı. Şiirlerin okunması ve folklor ekibi gösterisinin ardından Cumhuriyet koşusu düzenlendi. Dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinden sonra merasim geçişi gerçekleştirilerek tören sona erdi.“ Cumhuriyetimizin 86. yıl dönümünü, milletçe büyük bir sevinç ve coşku içinde kutluyoruz. 29 Ekim 1923 tarihi, büyük Milletimizin şanlı geçmişinde en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Bundan tam seksen altı yıl önce filiz veren Cumhuriyet fidanı, her geçen yıl daha da gelişip güçlenerek günümüzde sağlam ve köklü bir çınar haline gelip, gelişmesini sürdürmektedir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti; dünyanın en saygın milletleri arasında yerini almış, Büyük Atatürk’ün yaktığı Cumhuriyet meşalesinin aydınlığında ilerleyen Türk Milleti, yine yüce önderin koymuş olduğu muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefini gerçekleştirmek yolunda çok önemli mesafeler kat etmiştir. Şanlı tarihinde sınav niteliğinde pek çok güçlüğü başarı ile aşma başarısını gösteren Milletimizin, tüm engelleri aşarak önümüze konan muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefine de ulaşacağından kuşku duyulmamalıdır. Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde Milletimizin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet'in, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. Her 29 Ekim'de yenilenen azim, kararlılık ve enerjimizle; Cumhuriyetin 86. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, Tüm Taraklı Halkı'nın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.
Cumhuriyet’in anlam ve önemini belirten şiirler lise ve ilköğretim öğrencilerinin okunmasının ardından Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu. İlköğretim Okulu öğrencilerinin oratoryo gösterisinden sonra “Cumuriyet’in Kazandırdıkları” adlı gösteri büyük beğeni topladı.
Resim, şiir, kompozisyon ve Cumhuriyet koşusunda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ardından bayram kutlamaları geçit töreni ile sona erdi.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

saime
29.10.2009 / 15:53:14
vatanımızın birlik ve beraberliğe ihtiyacı var özellile bugünlerde allah kötülük düşünenlere fırsat vermesin ve uzun yıllar boyunca cumhuriyetimizi ve diğer bayramlarımızı bütün millet olarak refah içinde kutlayalım inş.Atamızın armağanı emaneti olan cumhuriyetimizin 86. yılı hepimize kutlu olsun bu dünya durdukça cumhuriyetimiz de payidar kalacaktır NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE
ufuk şen
29.10.2009 / 16:49:42
Cumhuriyet Bayramınızı ve siz değerli okuyucular nezninde İzzettin'in evlilik yıl dönğümünü kutluyorum
İzzettin KÖMÜRCÜ
29.10.2009 / 19:01:27
CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 86.YILINI KUTLUYOR NİCE CUMHURİYET BAYRAMLARINDA DAHA BÜYÜK COŞKU İÇERİSİNDE BİRLİKTE OLMAYI TEMENNİ EDERİM...MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYOR GAZİLERİMİZE MİNNET DUYGULARIMI İFADE EDİYORUM.TÜRK MİLLETİNİN BÖLÜNMESİNE AL BAYRAĞIMIZIN ALTINDA YAŞAYAN HİÇ KİMSE MÜSADE ETMEZ..

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.