Havalar Puslu

Yayın: Güncelleme:

Öncelikle yazıma, bana aradan geçen beş sene sonra gazeteciliğe dönmeme fırsat veren tüm Taraklı Ajans yönetimine teşekkür ederek başlamak istiyorum. Daha önce birkaç kez turistlik amaçlı geldiğim şirin ilçeniz Taraklı‘nın haber sitesini de Enes Bey sayesinde tanıdım ve fırsat buldukça siteyi takip ederek, tarihiyle, doğasıyla benliğimde yer eden güzel Taraklı’yı da takip etmeye çalıştım. Kim bilir, belki bir gün emekli olunca Taraklı’ya yerleşme fırsatı da bulurum.

Uğraşmaya Devam Türkiye

2006 yılında “Deli Dana” ile başlayan hastalık serüvenimiz 2007 yılında “Kuş Gribi”, ve 2008 yılında “Kene” ile devam etti. Son olarak da bu yıl “Domuz Gribi” Dünyayı kasıp kavurdu. Ülkemizi kasıp kavuransa bu hastalığa karşı alınacak “aşı” önlemi oldu. Öyle bir polemik haline geldi ki, Başbakan ve Sağlık bakanı bu konuda ters düştüler. Türkiye medyasından edindiğimiz bilgiye göre, tanesi 6 Euro olmak üzere 50 bin adet ithal edilmiş. Hem de daha 0-4 yaş arası çocuklarda ve gebelik süresinde denenmeden. Benim de aklım karıştı, aşı olmalı mıyım, olmamalı mıyım; kendimi ve ailemi bu salgından nasıl korumalıyım. Google ve Wikipedia siteleri üzerinden yaptığım ufak bir araştırma ile grip, kalp hastalığı, ishal vb. birçok alışılagelmiş hastalıktan bir yılda, domuz gribine oranla çok daha fazla kayıp verilmiş. Doktorum hijyene dikkat etmemi, kapalı ve kalabalık yerlerden mümkün olduğunca uzak durmamı tavsiye etti. Benim merak ettiğim sağlık konusu 2010 yılındaki ikon hayvanımız ne olacak?

Yine 2006 yılında kendisini inceden inceye hissettiren bir diğer başlığımızda kriz. 2008’in son ve 2009’un ilk çeyreğine çok güçlü bir şekilde damgasını vuran küresel ekonomik kriz şu günlerde adından pek bahsettirmese de, halk cephesinde ödenmeyen kredi kartı borcu sayısı psikolojik sınır olan 100 bini çoktan aştı. Al-ver ekonomiye hayat ve kampanyası, ekonomi devi bankalara kâr oranlarını artırmalarına sebep olsa da, solup giden yine halk oldu.

Demokratik açılım sürecinde çalışmaların nihayete yaklaştığı haberleri de, Sayın İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın açıklamasıyla geldi. Aslında açılım daha yeni başlıyor. Açılımda daha çok insan haklarının gözetilmesinin amaçlanması umut verici bir gelişme; geçtiğimiz günlerdeki af karşılama rezaletini bir kenara bırakırsak. Tabi bırakabilirsek, 30 bin şehidimizi unutabilirsek. Ben bir de “Hamdi Bey’in Teklifini” bekliyorum, kırmızı mı çıkacak mavi mi, bilemiyorum.


 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

M. Ali ÇINAR
14.11.2009 / 22:06:10
Taraklı Ajans'a hoş geldiniz, hayırlı olsun diyor başarılar diliyorum.
Enes Çınar
15.11.2009 / 03:01:16
Ercüment Bey, sizi aramızda görmektenmutluluk duydum. Yeni yazılarınızı da bekliyoruz
Abdullah Birisi
15.11.2009 / 17:16:02
Fakir, bu Domuz Gribi ve aşısı mes'elesini çözdük galiba; Olsa olsa metoduyla tabi... Dünyada yaşanan şu ekonomik kıriz'in sağlıklı bir şekilde atlatılması için galiba bir senaryo bu! ve tabiki gelsin milyar dolalrlar... Fe teemmül...
Erdoğan ISIR
3.12.2009 / 23:42:06
Taraklıyı ve taraklı okuyucusunu beğenmeyen yok gibi Ercüment bey. Taraklıajans ailesine hoşgeldiniz. Bünyemizde olmayan domuz virüsünü bize enjekte etmek isteyenlerin ve bu sayede gündem değiştirenlerin okuması gereken bir yazı, kaleminize sağlık.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.