Gar taşınıyor..

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, 117 yıllık tarihi Adapazarı Tren Garı'nın taşınması kararını aldı.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, 117 yıllık tarihi Adapazarı Tren Garı'nın taşınması kararını aldı.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı dün belediye hizmet binasında gerçekleştirildi. Gündemde belirlenen 47 maddenin görüşüldüğü toplantıda 26 maddeyi kabul eden meclis üyeleri, kalan maddeleri incelemek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale etti. Gar Meydanı'nın yeniden düzenlenmesi konusu ise toplantıya damgasını vurdu. Gündemin 12. maddesinde görüşülen Gar Meydanı'nın düzenlenmesi ve garın 32 Evler Mahallesi'ne taşınması meclis üyeleri tarafından kabul edildi.
Kabul edilen maddeye göre, Tren Garı 32 Evler Mahallesi'ne taşınacak ve gar meydanı yeniden düzenlenecek.
Yapılacak çalışmayı slayt eşliğinde meclis üyelerine anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Sakarya'nın daha modern bir yapıya kavuşmasını sağlayacağız" dedi. Gar Meydanı konusunda TCDD ile çeşitli görüşmeler yaptıklarını ifade eden Toçoğlu, "Gar Meydanı şehrimizin ortasında kangren haline gelmiş bir sorun. TCDD ile yaptığımız görüşmelerde bu sorunun çözülmesi gerektiğini söyledik. Onlarda bizim teklifimize sıcak baktılar ve bu sorunu çözmek için şimdi adım atıyoruz. Şehrimizin kangren haline
gelmiş sorunlarını çözüme kavuşturmaya yönelik attığımız bu adımlarla şehrimizin daha modern bir yapıya kavuşmasını sağlayacağız" dedi.
Başkan Toçoğlu, Gar Meydanı'nda hak sahiplerinin de haklarının iade edileceğini belirtti. Muhalefetin eleştirilerini cevaplayan Toçoğlu, bu konuda yapılacak başka önerilere de açık olduklarını fakat kendilerinden başka bu sorunun çözümü için adım atanın olmadığını dile getirdi.
MHP Grup Sözcüsü Metin Ökten'in gündem dışı söz alarak yönelttiği soruları cevaplayan Toçoğlu, "Biz bu makamlarda olduğumuz sürece devletin, milletin tek bir kuruşunun dahi yanlış, hesapsız kullanılmasına göz yummayız" dedi. "Bu sorunlar bizim ve bu sorunlarımızı hep birlikte çözeceğiz" diyen Başkan Zeki Toçoğlu, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:
"Bazı projelerimize ilişkin itirazlar oluyor. Elbette çeşitli itirazlar olacak. Ancak bu itirazlarımızı makul ölçüler çerçevesinde temellendirmek zorundayız. Yoksa ben buna karşıyım, ben şuna karşıyım diyerek yol alamayız, hizmet üretemeyiz. Milletimiz bizden hizmet bekliyor. Sakarya için kaybedecek tek bir dakikamız dahi yoktur. Burada oturalım konuşalım, uzun uzun tartışalım ama bunun sonu gelmez. Lafla peynir ekmek gemisi yürümüyor. İcraat yapmak zorundayız. İçinde bulunduğumuz sorunlar bizim
sorunlarımızdır. Bu sorunları hep birlikte çözüme kavuşturacağız. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın. Biz bu makamlardayken bu milletin, devletin tek bir kuruşunun dahi hesapsız yanlış bir şekilde kullanılmasına asla müsaade etmeyiz. Burada bir yanlış iş oluyorsa bilen kalkıp konuşsun. Biz şeffaf bir yönetimiz. Hesap vermeye hazırız. Bizi bu makamlara getiren milletimize karşı ne denli büyük bir sorumluluk içinde olduğumuzu gayet iyi biliyoruz."
 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Sakarya Türk Tarım Orman-Sen Heyeti, Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş’ı Ziyaret Etti

Sakarya Türk Tarım Orman-Sen Heyeti, Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş’ı Ziyaret Etti

Sakarya Türk Tarım Orman-Sen Başkanı Murat Yıldırım önderliğinde, yönetim kurulu üyeleri ve Taraklı ilçe Temsilcisi İsfendiyar Çetin, Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş’ı makamında ziyaret etti.
Ticaret Borsası yönetiminden Taraklı Ziraat Odası'na Ziyaret

Ticaret Borsası yönetiminden Taraklı Ziraat Odası'na Ziyaret

Sakarya Ticaret Borsası yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç ve Meclis Başkanı Bekir Uztürkile yönetim kurulu üyeleri, Taraklı Ziraat Odası'nı ziyaret etti.
Taraklı’da Yenidoğan İlk/Ortaokulu’nda Coşkulu 23 Nisan Kutlaması

Taraklı’da Yenidoğan İlk/Ortaokulu’nda Coşkulu 23 Nisan Kutlaması

Taraklı Yenidoğan İlk/Ortaokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. Taraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Yetkin,Şube Müdürleri, öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin ve okul yönetiminin katılımıyla gerçekleşti.
Taraklı'da da 23 Nisan Coşkuyla kutlandı

Taraklı'da da 23 Nisan Coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yılı, Taraklı'da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, Atatürk İlkokulu Bahçesi'nde gerçekleşti.
Taraklı'da 23 Nisan Kutlamalarında Çelenk Sunma Töreni Gerçekleştirildi

Taraklı'da 23 Nisan Kutlamalarında Çelenk Sunma Töreni Gerçekleştirildi

Taraklı ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Meydanında çelenk sunma töreni gerçekleşti
Kaymakamlık Koltuğuna İsmail Talha Turan oturdu

Kaymakamlık Koltuğuna İsmail Talha Turan oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Kapsamında Taraklı’da da Temsili Koltuk Devretme Töreni Gerçekleştirildi

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.