Elazığ'da Deprem

Saat 04.32'de meydana gelen deprem Göçmezler, Yukarıdemirci ve Kayalı köylerinde hasara neden oldu.

İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Elazığ'da merkez üssü Karakoçan ilçesi Başyurt beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremde 41 kişi öldü, 50'nin üzerinde yaralı var.

Onlarca artçı şokun meydana geldiği depremde, enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları başladı. Depremde, ahırlarda bağlı halde bulunan çok sayıda hayvan da telef oldu.

Saat 04.32'de meydana gelen deprem Göçmezler, Yukarıdemirci ve Kayalı köylerinde hasara neden oldu.

Depreme en yakın yerleşim birimleri Kovancılar'a bağlı Demirci, Aşağımirahmet, Karasungur ve Sarıbuğday köyleri ile Karakoçan'a bağlı Sağın köyü.

Depremin ardından Türk Kızılayı'nın Ankara'daki Afet Operasyon Merkezi'nde kriz masası oluşturuldu. Bölgeye 20 kişilik afet müdahale ekibi ve yardım malzemesi gönderildi.

Evlerinde hasar olan vatandaşlar için yeterli sayıda "Mevlana Evi" olarak adlandırılan çelik afet evlerinin de bölgeye ulaştırılması için çalışma başlatıldı.

Bölgede ortaya çıkabilecek kan ihtiyacının karşılanabilmesi için bölgeye yakın kan merkezleri alarm durumuna geçirildi. Türk Kızılayı'nın Diyarbakır ve Malatya kan merkezlerinden bölgeye kan sevkıyatı için hazırlıklar tamamlandı.

Deprem, Elazığ kent merkezi ve ilçelerinin yanı sıra Tunceli, Malatya, Bingöl, Erzurum ve Diyarbakır'da da hissedildi.

Depremin ardından bölgeye temiz su, kurtarma araçları ile 11 kişilik arama kurtarma ekibi gönderildi.

27 artçı sarsıntı

Depremin ardından bölgede 27 artçı sarsıntı kaydedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünün verilerine göre, ilk depremin ardından bölgede büyüklüğü 2.5 ile 4.1 arasında değişen 27 artçı sarsıntı gerçekleşti.

Cemil Çiçek ve 3 bakan bölgeye gidiyor

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve bazı bölge milletvekilleri ile birlikte deprem bölgesine gitti.

Bakan Çiçek, Elazığ'da yaşanan depremin ardından bölgeye hareket ettiklerini belirterek, olay duyulur duyulmaz Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına ait ekiplerin de deprem bölgesine gittiğini söyledi.

"Devlet elinden geldiğince yaraları sarmaya çalışıyor" diyen Çiçek, geçmiş olsun dileğinde bulundu, ölenlere de Allah'tan rahmet diledi.

Bazı kimlikler belirlendi

Kovancılar ilçesine bağlı Okçular köyünde hayatını kaybedenlerden bazılarının kimlikleri şöyle: Nermin Yıldız, Gönül Yıldız, Tuba Yıldız, Zilan Yıldız, Emre Çiçek, Ayten Çiçek, Davut Yüksel, Kibar Yüksel, İzzet Çimen, Nurettin Çimen, Yeter Akdağ ve çocukları Emrullah ve Yusuf.

Kütahya ve Hatay'da da deprem

Bir deprem haberi de Kütahya ve Hatay'dan geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünün internet sitesindeki bilgiye göre, saat 22.58'de merkez üssü Kütahya olan 3.7; Hatay'ın Dörtyol ilçesinde ise, saat 01.28'de 3,8 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

İlk belirlemelere göre depremlerde herhangi bir can ve mal kaybı olmadı.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.