Alıcı Bekleyen Mektup

Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR
Yayın: Güncelleme:

Arılar tüm çiçekleri bilir, papatya kokusunu uzaklardan alırlar. Tükettikleri çiçeğe ise tekrar dönmezler. Biz ise üzerimizde oynanan aynı oyunları tanır, konuşur, düşmanı tarif eder ama bir türlü adını zikretmeyiz. Demiri paslatma çabalarına biz parlatmayla cevap verir. Kovmayı aklımıza getirmeyiz.

Giydiğimiz yırtık pırtık hırkaya da göz diker, bizden daha iyi vatancı, bizden daha mümin Müslüman, bizden daha çok Atatürkçü gözükürler. Sizler bilirsiniz onları bu Atatürkçüler bizim Cumhuriyetçilerden değil, o dincilerde bildiğimiz Müslümanlardan değildirler. Fırtınanın içine sokmak, bizleri hortumun ortasına çekmeye çalışırlar, her seferinde şansımız yardım eder, koruyucu meleğimiz yanı başımızda biter. Kulağımıza fısıldar, tamam bir daha güvenmeyeceğim der, lakin Yasak Elmaya dokunmak, bir taneden bir şey olmaz diyerek, kanıveririz, şeytanı kovamayız bir türlü.

Gezenler bilir, var mı memleketim kadar güzel, her yeri yemyeşil, kelebekler kadar özgür insanlar, yeşiller kadar rengârenk değimliyiz. Arılar gibi her dala konmaz mıyız, kırlangıçlar kadar özgürce kanatalarımızı çırpmaz mıyız? Her mevsim açmaz mıyız incir ağacı gibi. Daima yeşil değil miyiz göğe yükselen çam ağaçları kadar. Var mıdır toprağımız kadar bereketli, her yöresinden bolluk fışkıran, her bölgesinde âlim yetişen. Derdimiz bağdaki üzümleri hep beraber, tarlanın ortasına kurulup peynir ekmekle yemek mi, yoksa bağcıyı kovmak mı?

Okyanusa karşı ıslık çalmanın zamanı değil, kol kola, el ele, omuz omuza vatanımızın güzelliklerini yeni nesillere teslim zamanına kadar sahip çıkma anıdır. Yumurtayla, taşlarımız la tepki koyacaklarımız yanı başımızda, onlara da güzelim yumurtalarını atın demiyorum, değmez çünkü yumurtalarımıza yazık. Sadece yanlış kişilerle omuzdaşlık yapıyorsunuz. Ülke sevdasını dile getirenleri, vatanı için çırpınanları, millet sevgisini sizden farklı benimsiyor diye, dışlama zamanı değil. Şimdi bizi altı okka edip, arkamızdan dalavere çevirenlere görme günü.

Ve özgürce dolaşmak, her düşünceye saygı duymak varken, sümüklü böceğe dönüp bir ayakla ezilme korkusu taşımanın gereği var mı? Akreple yelkovanın mücadelesine dur diyemezsiniz, hiçbir şeyi geri getirme gücünüz yok. Yüreğinizi yetim bir çocuk gibi bırakmayın, Ülke sevdalısı herkese açın kalbinizi. Uyanışların en tazelerini yaşatın bu topraklara.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

fatih yavuz
12.04.2010 / 00:30:07
tek suçumuzda bu ya abi yorum,yargı,gıybet,muhalefet bizde icraata geldiğinde kabuğuna çekilen yine bizler yeter artık uyanma zamanı geldi güzelim vatan gidiyor sinsi sinsi yönetimle. ne kalplerini açmayı bekleyelım ne kalplerine girmeyi onların kalp kapakçıkları açılcağı kişileri biliyor ya onlardan olacaz ya bu dıyardan gidecez mantıkları bu
şerafettin atalay
12.04.2010 / 22:33:29
Bizim bir usta dediki (garibanı dövmeyeceksin gömleğini yırtacaksın)dövsen acısı geçer gömleğini yırtsan alamaz.Şimdi hem dövüyorlar hem gömleğini yırtıyorlar.Yazın çok güzel helal sana dayı.
özlem tüzer
13.04.2010 / 10:39:00
çok güzel yazmışsınız ..bence herkes farkında gidişatın herkes görüyor..ama sessizbi şekilde sindiriliyoruz bi türlü ayamıyoruz. aymış olanlar biz ve bizim gibi uyuyor görünenlerde uyumayan bi gençlik yetiştiriyor..onlar anca allahla dinle kandırdıklarından alıyorlar oylarını. ama artık uyumadığımızı göstermemiz gerek bu topraklar bizim ve bizden sonra yetiştirdiklerimizin kendini türk hisseden ve bu vatanı benimseyen herkesin elbet başaracağız bu yürek bizde varken aksini düşünmüyorum...yazınız uyutulamadığımızın kanıtı okuyup yorumlarıyla katılanlarda uyumuyor belli..tebrikler yazınız için
prenses
13.04.2010 / 18:19:32
benzetmeler mükemmel yazı mükemmel tek kelime ile süper bir yazı.tebrikler..
Orhan GÜR
13.04.2010 / 22:25:07
Erdoğancım, gene taşları gediğine koymuşsun. Yüreğine kalemine sağlık. Sevgi ve selamlar...
Erdoğan ISIR
14.04.2010 / 00:41:47
Yazılarıma yorum yapmama tarzını ilk kez bozsamda. Tüm dostlara teşekürler, yüreği özgürlüklere, sevdalara açık okur dostlara çok çok teşekürler. Bağışlayın beni hatalarımdan dolayı, aklıma gelen bir dizeyi sizlerle paylaşmak istedim. Zalim olsa ne rütbe bi perva/ Yine bünyad-ı zulmu biz yıkarız./ Merkez-i hake atsalarda bizi / Kürre-i arzı patlatır çıkarız.... Namık Kemal
ümit arslan
14.04.2010 / 01:27:31
kardeşim erdoğan yazını okudum.ülkemiz üstünde oyunlar oynanıyor çünkü dünyanın gözü istanbulda ve anadoluda.yer altı dolu üstünde ne ekersen oluyor ,güneş hava,deniz var.bizlerinde akıllı olması lazım üstünde yaşayan kim varsa.Bu vatan üzerinde yaşayanların ,ama birileri küçük lokma yapmak istiyor ülkemizdede küşük menfaatler peşinde koşanlar balıklama atlıyor.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.