Taraklı'da Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerle Kutlandı
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Taraklı İlçesi'nde "Kutlu Doğum Haftası" düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Taraklı Belediyesi Düğün salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinliklerde Kur’an-ı Kerim ve mealinin okunmasının ardından konuşma yapan Taraklı İlçe Müftüsü Fahrettin Kaya Hz. Muhammed'in doğumunun 1439. yılını kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, haftanın hayırlara vesile olmasını, Taraklı, Türkiye'ye ve dünyaya birlik, beraberlik ve barış getirmesini temenni ettiğini söyledi.Müftü Kaya Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine ilçe merkezinden ve köylerden katılan vatandaşlara teşekkür etti.

Sinevizyon ve İlahilerin ardından Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Hayati Yılmaz’ın “Kur’an da Hz Peygamber” konulu konferansında Yılmaz Kutlu doğum için her yıl isabetli bir konu seçildiğini bu yıl için belirlenen konu daha da ehemmiyetli olduğunu belirterek : Hz. Peygamber ve Kur’an-ı Kerim’in her zaman ihtiyaç duyduğumuz iki temel unsur olduğunu söyledi.Hz Peygamberimiz ve Kur’an ı Kerim’in maddi-manevi hayatımızın esasını teşkil ettiğini ifade eden Yılmaz “Hz. Peygamber, Rabb-i Rahim’ine kavuştuğunda bizlere en büyük miras olarak Kur’an ve sünneti bıraktığını beyan buyurmuştur Onlara bağlı kaldığımız sürece yanlış yapmamız söz konusu değildir” dedi.Konuşmasında Hz. Peygamber’i en güzel tarif eden ve O’nu bütün yönleriyle bize tanıtan başlıca kaynağın, Kur’an-ı Kerim olduğunu söyleyen Doç Dr Yılmaz . Bir Peygamber olarak Hz. Muhammed’i ele alan Kur’an O’nun insani, beşeri ve ahlaki özelliklerine de dikkat sözlerine ekledi.

Kur’an’daki Hz. Peygamber’i bütün yönleriyle tanımak için ayetlerin iyi incelenmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz konuşmasının sonunda Hz. Peygamber’i tam anlamıyla tanımamız ve O’nu örnek almamız gerektiğini söyledi.

Program sonrasında Kutlu Doğum aşı ikramı yapıldı.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.