Anne Olmak

Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR
Yayın: Güncelleme:

Anlatamadığım, size iletmeye çalışırken en çok zorlandığım konulardan biri bu, çok yalın anlatamıyorsunuz hele birde yaşanmışsa, kullanacağınız süslü kelimelere ulaşamıyorsunuz. Hiç birini beğenmiyor, bulduğunuz kelimelere bu istediğim anlamı veremiyor diye bir köşeye ayırıyorsunuz.

Sevgi, özlemle birleşirse, yerinden oynatmayacağı kaya parçası yok. Yönünü değiştiremeyeceği rüzgâr yok. Ya imkânsız bir özlem ve sevgiyse bu, benim gibi ekrana dakikalarca bakar, çaresizliği yaşarsınız.

Dilimin döndüğünce aktarayım, lütfen başaramasam şimdiden af edin.

Uzun bir süre önce bir köy düğününe iştirak ettim, gece ve gündüz hiç tanımadığım insanlarla beraber oldum. Bir ara eğlence yerinde, tekerlekli sandalyede bir bayan gördüm. Daha sonradan öğrensem de hikâyesini. Orada gülücükler saçıyor, el kumandasıyla istediği yere gidiyor, tanıdığı tüm insanlara konuşuyordu. Üzülüyorsunuz, kendinizi onun yerine koyuyor, o an tüm dertlerinizden sıkıntılarınızdan kurtuluyor şükrediyorsunuz. Yürümek, koşmak. Özgürce dolaşmak. O an aklıma gelmişti, denizin tuzlu suyunun bedeninize yapışması. O ise yıkanamıyor bile.

Ayak yok, kollar zoraki çalışıyor, ne yapabilirdiniz. Siz olsanız etrafınıza gülücükler saçabilir miydiniz? Şuan içinde bulunduğunuz sıkıntılar bundan daha mı büyük. Bağırırdık avazımızın çıktığı kadar, çare yok diye. Ananem benim 93 yaşında vefat etti, çare yok oğlum derdi, çare yok.

Ertesi gün tanışma ve konuşma şansım oldu. Yanımızda birkaç kişi daha vardı, sanırım onun neşesinden biraz cesaret alarak sordular. En çok yürümek mi önemli, ellerinin tutması mı? Ne yapmak istedin şimdi bizim gibi olsan? Kaçmak istedim o an oradan, bizim gibi olsan kelimesi çok ağırdı.

O ise hayatı anlamıştı, kişilerin yüreklerini benden daha iyi okuyordu. Aklınızdan denizleri kurutmak, bir nefeste güneşleri söndürmek geliyor, yıldızlardan yaptığınız taçları ise hediye edesiniz geliyor.

‘’koşmak çok güzel, insanın istediğini yapması, hele canı çektiği yemeği ocağa koyması, çimenlerin üzerinde yatabilmesi, aslına zoruma gidende tuvalete, banyoya kendi gitmesi, yük olduğunuzu hissediyorsunuz. Gece istediğiniz saat de kalkamıyorsunuz. Bence siz her şeye şükredin. Dert etmeyin, sorun diye duvarlara vurmayın başınızı.” Gözleri dalmıştı, yanımızda değildi, yanımızdakiler dağıldı. Bitmedi dedim, bitirmedin son cümlen boğazında duruyor.

Bana baktı, gözleri nemliydi, ağabey sen yabancısın, ne zor biliyor musun diye boğazında düğümleneni çıkardı. Her şeye çare var ağabey, birileri sizin yerinize yapıyor, sağ olsunlar söylediğinizi hemen size getiriyorlar.. Baksana şu uzaktan koşan köpekçiklere, yanlarında yavruları var. Ben, ben ( konuşamıyordu, ses çıkarmadım, sadece ona bakıyordum) en çok ANNE OLMAK İSTERDİM.

Devamını ben anlatamam, kelimem yok bunun için.

Tüm Annelerin ve Anne adaylarının Anneler günü kutlu olsun

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

özlem tüzer
13.05.2010 / 21:46:10
çok güzel bir yazı herzamanki gibi bazı şeylerin farkına varmamızı sağlıyorsunuz ..anne olmak ..çok güzel bir duygu küçücük herşeyiyle size muhtaç bir varlığı büyütmek sevginizi sabrınızı abartısız vermek onun kendi karakterini bulmasını sağlamak ..bence doğurmak değildir anne yapan kadını..bir çocuğu sevgiyle sarmalayıp fedakarlıkla özveriyle bakıp büyutmektir böyle hisseden emek harcayan herkes annedir.. benim annesiz ilk anneler günümdü biraz hüzünlü geçti.ne öğrendiysem annemden öğrendim .tüm kaybedilen annelerin mekanı cennet olsun..anne olan ve aday olanlarında anneler günü kutlu olsun
Nurgül Şenol Tiryaki
17.05.2010 / 12:10:03
Canım Benim çok güzel ders alınacak bir durum. İnsanlar küçücük şeyler için bir birini kırarken, sorun olmayacak şeyleri sorun haline getirirken hayata farklı gözlerle bakabilmeyi bilseler heralde yaptıklarından utanırlar. Yazını henüz okuyabildim. geç oldu ama tüm annelerin anneler günü kutlu olsun. Güzel yazın içinde seni kutluyorum. Kucak dolusu sevgiler selamlar

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.