TÜBİTAK Başarısı

Sakarya Karasu Anadolu Öğretmen Lisesi 11.sınıf öğrencisi Hatice Yardım'ın hazırladığı 'Değişen Yolların Değiştirdiği Talihe Bir Yer İncelemesi: Taraklı' adlı tarih projesi Türkiye çapında hazırlanan 346 Tarih projesi arasından Türkiye ikinciliği elde etti
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

TÜBİTAK yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül yanında ek puan katkısı sağlayan ÖSYM, projesi Türkiye ikincisi olan Hatice Yardım'a da yaklaşık 20 puana denk gelen 0,5 ek katsayı desteği verecek. ÖSYM'nin verdiği ek puan desteği sayesinde TÜBİTAK proje yarışmalarına katılım her yıl artarken, 2004 yılında 500 olan proje sayısı 2010 yılında 3 bin 100'e çıktı.

Okul Müdür Yardımcısı ve projenin öğretmeni Tahsin Aydoğan başarıyı henüz 3 yıllık olan okullarına ve onun başarı için çırpınan öğrencilerine armağan ettiklerini söyledi. Karasu Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Müdürü Nedim Çalık ise, geçen yıl elde edilen başarından sonra bu yıl proje koordinatörlüğü sistemine geçilmesiyle TÜBİTAK Türkiye 2.si olmaları arasında sıkı bir ilişki olduğunu belirtti.

Proje yarışmalarında öncelikle okul öğretmen ve idarecilerine büyük görevler düştüğünü belirten Okul Müdürü Nedim Çalık, başarıya ulaşmada maddi ve manevi desteğin çok önemli olduğunu belirtti. Tebrik edilmenin motivasyonu arttırmada çok önemli olduğunu da ifade eden Çalık, bu tür projelerin devam edebilmesi ve başarının sürekli olması için daha farklı teşviklere ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

2009 Yılında Sosyal Bilimler Olimpiyatıyla başlayan proje faaliyetlerini Türkiye 1.liği ve Türkiye 4.lüğü ile taçlandıran Karasu Anadolu Öğretmen Lisesi, bu başarının tesadüf olmadığını gösterdi.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

yusuf
9.05.2010 / 18:33:41
Sevindim İlçemizin tanıtımına katkı olmuş, Üzüldüm keşke bu projeyi biz yapsaydık.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.