2. Kemal

Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR
Yayın: Güncelleme:

Halk kelimelerini duymaz olmuştuk, eşit paylaşımı ise unutmuştuk. Düne kadar… birileri bunu gaza basmak olarak algıladıysa ne üzücü. Kendilerinin de bu ülkede yaşayan halk olduklarını unutuyorlar mı. Yoksa onlar kendilerini özel mi sanıyorlardı. Bir zümreyi desteklemek onları ayrıcalıklımı kılıyor. Bir petekten ağızlarına çalan balın kendilerinin mı olduğunu sanıyorlar. Gazeteci olmak buysa, kalsın. Ben sadece burada karalama defterime çizdiğim çizikleri paylaşmakla kalayım. Bu bana yeter.

Bir kasete bel bağlayanlar şimdi kafalarını nerde hata yaptık diyerek dövüyorlar. Bel altı vurmanın ayıplığını hiçe sayarak, hala açıklama bekliyorlar. Konuşmuyor, evden çıkmıyor diyerek eleştiriyorlar. Konuşunca da çok konuşuyor diyecekler. Bu zihniyetin önüne hangi yemeği koysanız burun kıvırırlar.

Medya yıllardır ayağını gazdan çekmeyerek, aynı sürücüye araba kullandırırken sesi çıkmayanlar, bugün veryansın dalar. Çünkü araba artık onların havuzlu villalarına gitmeyecek. Araba artık halk nereye isterse direksiyonu oraya kıvıracak.

Sıkıştıklarında kader diyerek geçiştirenler, bugün insanların kaderlerini kendileri çizeceklerini hiçe sayıyorlar. Merdiven altı çalışanları bu güne kadar görmeyenler, sendika, örgütlü toplum kelimelerine antipati duyanlar, halk denince sadece kendilerini görenler şaşırmış durumda. Saldıracak yer arıyorlar, açık kapı bulmaya çalışıyorlar. Yumuşak karnı vardır diye aramaya çıktılar. Bulamayınca da, kendilerinin karnında ki gazı birden şuursuzca salıvermişler.

Babamın adı Kemal, Ülkemin kurucusu Kemal, bu ismi özlemişim. Hele Abi Kemal’i duymak hasret olduğumuz kelime. Kemal Abi yolun açık olsun, hayırlı olsun. Yoksulluğumuzu giderdiğin sürece, bireyleri gruplara ayırmadığın sürece, kişileri sınıflara bölmediğin sürece sevenlerin olur. Dokunulmazlığı kaldırırsan, seçim barajını düşürürsen, kimseyi etnik gruba bölmezsen, dinimizi siyasete alet etmezsen, çevrendekileri zengin yapmak yerine, toplumu refaha kavuşturursan sevilirsin.

Göklerin yıldızına, rüzgarların poyrazına, yağmurun parlak damlasına ihtiyacımız var. Pupa yelken Kemal Abi, rüzgar esiyor. Senin de fora yelken diyerek toplumu kucaklama zamanın. Senin ve sevenlerinin yolu açık olsun.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Selim Yürekli
24.05.2010 / 09:32:28
Sayın yazar bu kadar kör olamazsınız.
mehmet akyol
26.05.2010 / 11:45:26
değerli Isır,yazılarınızdan samimiyet ve duygusallığınıza inanıyorum ama olayları mensup olduğunuz görüş penceresinden bakarak değerlendirmeniz objektif ve tarafsızlığınızı ortadan kaldırıyor, buna bağlı olarak tesbitlerinizdeki hatayı doğuruyor.düşünen ve yakın geçmişi değerlendiren kişi bu türlü rüzgarların düğmeye basarak vantilatörü çalıştıranların rüzgarı olduğunu görür.sırasıyla ecevit,erdal inönü,murat karayalçın böyle bir esinti ile yükseldi ve uçtular...olayları biraz daha global ve emperyal değerlendirirseniz düşündüğünüz kadar basit olmadığını görürsünüz.doğrusu bu kadar basit düşünce şahsınıza uygun düşmüyor.saygılar
ahmet özek
27.05.2010 / 00:27:50
Teşekkürler Erdoğan.Evet insanları dil,din ve etnik kimlikleri açısından değerlendirmediğimiz.Ben değil biz dediğimiz sürece mutlu ve aydınlık bir ülke ve bu ülkede özgürce yaşayan mutlu bir ulus yaratabiliriz.
Nezih Karabıyık
27.05.2010 / 09:49:01
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun çıkışı bazılarını rahatsız etti ve ne yapacaklarını şaşırdılar. Hatta bir başkası için bahsederken kullanılan bey kelimesi bile Recep bey ve yandaşlarına ters geldi. Haydi hayırlısı olsun. İnsanların biraz daha gerçekleri görmesi sayın Kılıçdaroğlu tarafından kolaylaştırılacak. DAHA ÖNCEKİ AÇIK OTURUMLARDA KİMİN NE YAPTIĞINI, NELERE BULAŞTIĞINI HALKIMIZA BİR GÜZEL ANLATMIŞTI, TV'DE YAPILAN BU KONUŞMA VE TARTIŞMALAR ŞİMDİ, MAHALLELERDE, KÖYLERDE VE MEYDANLARDA ANLATILACAK.
tacettin farkatan
27.05.2010 / 20:03:11
Ben bir kez daha Nezih Bey'in ne kadar at gözlükleriyle baktığını bu yazdığı yorumla anladım. Ahada buraya yazıyorum. Kılıçdaroğlu kemalde, deniz baykalın akıbeti gibi olacak. çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı müfettişlerinin raporlarını okumuşsunuzdur umarım. 22 örgüt üyesi ve güvenlik güçleriyle çatışmaya girmiş 22 kişiyi SSK ya yerleştirdiğine dair tutanaklar var. Dünya tersine döndü yazık çok yazık. Ondan sonrada Sayın Başbakan ermenilere taviz veriyor deniliyor. Asıl ermenilere kimlerin taviz verdiği meydanda. Bilmem anlatabildim mi sayın karabıyık
Nezih Karabıyık
29.05.2010 / 10:56:08
Sayın editör; daha öncede bazı yorumcuların yazıyı değil, yorumcuları yorumlamaları ile ilgili ve birde yazıların düzeyi konusunda uyarılarınız oldu, ama malesef yine rastgele yazılar yazılmakta lütfen bunları tekrar uyaralım. Örneğin halk arasında konuşurken kullandığımız kelimeler burada tanımadığınız kişiler tarafından kullanılması gazeteniz açısından güzel olmuyor. Burada kişiler yazı hakkında olumlu veya olumsuz görüşlerini belirtebilir, yoksa kim olduğunu, neci olduğunu, yaşının kaç olduğunu bilmediğin kişilerin yorumcular için yazacağı böyle kelime veya deyimler hoş olmuyor. Biz çocukluk arkadaşlarımızla veya iş arkadaşlarımızla sohbet esnasında bu ve bunun gibi deyimleri çok kullanırız ama burası yeri değil. Ben o yorumcuya o at gözlüklerini kendi gözüne takmasını tavsiye ederek yazımı sonluyorum. Taraklı'ya selam ve sevgilerimle.
özlem tüzer
30.05.2010 / 19:30:14
dediğiniz gibi her tür rüzgara ihtiyaç var yanlı yada taraf olmak diye bişi yok ben değil biz dersek bunu başaracağız olumsuz düşünmek yerine olumlu düşünüp bunlardan kurtulsak nasıl olur her gelenin politikası olacak elbet ama daha görmeden yargılamak neden estirdiği rüzgarmı rhatsız etti bence daha yeni başladı bu esinti :) desteklersek rüzgarda olur fırtınada bunları süpürecekse kasırga olmasınada yardımcı oluruz :) güzeldi olumlu yazınız için teşekkürler erdoğan bey

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.