Türkiye'nin Borcu Katlanıyor

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, AKP Hükümetinin iş başına geldiği gün Türkiye’nin iç ve dış borcunun 220 milyar dolar olduğunu belirterek, “Devletin varlıkları satılmasına rağmen, bu borç şu an 600 milyar dolar. Borç yukarı çıktı” dedi
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, dünyanın içinde bulunduğu ekonomik buhranı ve Milli Ekonomi Modeli’nin (MEM) temel ilkelerini anlattı. Dünya ekonomisine yön verenlerin tüketen kesimi unuttuğuna işaret eden BTP Lideri, “İşçiyi unutmuşlar, memuru unutmuşlar. Türkiye dahil dünyanın içinde bulunduğu bunalım ve buhran bu. Biz tüketiciyi destekleyip, devreye koyacağız” dedi.

Milli Ekonomi Modeli’ne gelecekler

Şu anda asıl sıkıntının tüketim kesiminin yani vatandaşın alım gücünün düşmesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Haydar Baş, başta ABD olmak üzere krize giren ülkelerin çözüm olarak bankalara para takviyesi yapmasını eleştirerek, şunları kaydetti: “Bir gecede trilyon dolarlar bastılar. Ne yaptılar bunu? Geliri az olan ve fazla tüketen vatandaşlara dağıttılar. Bunu yaptılar ve piyasada bir canlanma oldu. Ama cimri oldukları için devamlı yapamadılar. Dediler ki, biz bu dağıtımı bankalar yoluyla yapalım. Zaten milletin anasını ağlatan bankalar... Ve kaynakları bankalara aktardılar ve şu ana kadar bunalımdan kurtulamadılar. Şimdi hepsi tiyatro oynuyor. İsteseler de, istemeseler de bu fakirin dükkanına yani Milli Ekonomi Modeli’ni gelecekler.”

Para basma hakkımızı kullanacağız

ABD’nin bugünkü anlayış içinde krize girmesine rağmen, ayakta kalmaya devam edeceğine dikkatleri çeken Prof. Dr. Baş, bunun gerekçesini şu şekilde ortaya koydu: “2005 yılında İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Milli Ekonomi Modeli Kongresi’nde bunu izah ettim. Her millet kendi milli parasını dolaşıma koymadıktan sonra, bütün dünya sömürülecektir. ABD’yi bir şey ayakta tutmaktadır: Doları... Bu dolar çökmedikten sonra, ABD batmaz. ABD Doları Rusya’da geçerli mi? Geçerli... Uzakdoğu’da geçerli mi? Geçerli... Anadolu’da geçerli mi? Geçerli... Avrupa’da geçerli. Adam kağıdı boyuyor, bununla senin benim üretimimi alıyor. Şimdi yapılacak iş onu devreden çıkartmaktır. Her ülke kendi özkaynağı karşısında parasını devreye koymalıdır. Yani doları kasanıza koyup karşılığında paranızı basmayacaksınız. Gayri Safi Milli Hasıla’nıza göre para basma hakkınızı kullanacaksınız.”

Piyasadaki TL doların tercümesi

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, bu değerlendirmelerin ardından Türkiye’ye ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Devletler özellikle geri kalmış olanları, borç alıyor yani ABD Dolarını hazinesine koyuyor, buna mukabil parasını basıyor. O zaman basılan o para o devletin parası olmuyor, doların tercümesi oluyor. Buna ben noter tasdikli ABD Doları diyorum. Görünüşte senin benim ama aslında onların. Çünkü senin üretim ve emeğinin karşılığında bu para basılmıyor. Sana verilen dolar ile o miktarda emek ve üretim alınıyor. Bedavaya üretim elimizden gidiyor. Böyle bir milletin ayağa kalkıp zengin olması mümkün mü?”

Borç yukarı gitti

“Kendi milli paramızı basamıyoruz” diyen BTP Genel Başkanı, IMF ve AB talimatlarıyla hareket eden AKP Hükümetinin Türkiye’yi borç batağının içine soktuğunu dile getirerek, şunları söyledi: “PETKİM, POAŞ, Erdemir, SEKA, Telekom, limanlar, havaalanları, Sümerbank vesaire satıldı. Buna rağmen sen 600 milyar Dolar borçlanıyorsun. Ne oldu bu servet? Satılanlarla borç aşağı gelmeyecek miydi? Ama yukarı gitti. Bu arkadaşların iktidar olduğu gün Türkiye’nin iç ve dış borcu 220 milyar dolardı.”

Milli Ekonomi Modeli tezinin başta Rusya olmak üzere birçok ülkede farklı yönleriyle uygulandığını ifade eden BTP Genel Başkanı, çözümün kendilerinde olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle bağladı: “Şu an Türkiye’yi bu haliyle bize teslim etsinler, 6 ay sonra farklı bir Türkiye; bir yıl sonra Avrupa’yı geride bırakan bir Türkiye, 2 yıl sonra ABD’yi arkasına takan bir Türkiye göreceksiniz. Diyeceksiniz ki, Hocam bir şeyi mi kaldı? Tarım bitti, hayvancılık bitti, madenler satıldı. Gelin bu işi birlikte yapalım.”

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Selim Yürekli
16.07.2010 / 12:19:56
Adam Türkiye cumhuriyetlerinde üniversiteye bağışlamış dünyanın parasını ardından fahri profösörlük almış. Şimdi de kalkmış Türkiyenin borcunu dile dolamış. Nasıl inanırsın bu adama. Şimdi bu haberi okuyan hükümet mualifleri çölde su bulmuş gibi sevinip bu adamın günahını sevabını bir yana bırakıp dediklerine çanak tutarlar.
Mehmet
16.07.2010 / 18:50:02
Zenginlerimizin sayısı üç beş artıyor ancak fakirelrin sayısı katlamalı artıyor. Bu da gösteriyor ki, zenginlerin işini görmede sıraya gireceğiz. beylerin ve tebası...

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.