Can Çekişen Dünya

Her Müslüman önce kendinden, sonra evinden, Çalıştığı işyerinden, köyünden kasabasından, ilçesinden ülkesinden ve tüm dünyada olup bitenlerden sorumludur.
M. Ali ÇINAR M. Ali ÇINAR
Yayın: Güncelleme:

Değerli dostlar,

Hepimizin üzerinde yaşadığımız, beslendiğimiz nefes aldığımız bu dünya denilen gezegen can çekişiyor. Hiçbir olumsuzluğa sesini çıkaramayan, son anına kadarda çıkarmayacak olan bu gezegen bütün üzerindeki yaşayanlarıyla birlikte hayatına son verebilir. Her yeri delik deşik edilen, yakılan yıkılan, her geçen gün acımasızca tahribata uğrayan bu gezegene karşı neden duyarsız kalınıyor. Bütün zorluklara rağmen yiyeceğimizi içeceğimizi en leziz bir şekilde bizlere ikram eden bu gezegene kim sahip çıkacak. Yaratılışından bu güne üç hareketini tehir etmeksizin sürdürüyor. Hepimiz okumuşuzdur. Kendi etrafında dönmesinden gece- gündüz oluşuyor. Bu dönüşünü 24 saatte tamamlıyor. İkincisi güneşin etrafında dönüyor. Bu dönüşüyle de mevsimler oluşuyor. Yani 365 gün 6 saatte tamamlıyor. Üçüncü hareketi ise güneş sistemindeki gezegenlerle birlikte günde 2 bin kilometre yol alarak güneşle birlikte saman yolu galaksisindeki vega yıldızına doğru gidiyor. Bir gün geçtiği yoldan yaratıldığından bugüne ikinci bir kez geçmemiştir. Velhasıl bütün evren uzay boşluğu içinde akıp gidiyor. Bazı bilim adamlarına göre güneş sisteminin yaratılışı 5 milyar yıl olmuş, on milyar yıl diyenlerde var. Güneş o gün bu gün alev topu gibi yanmaya devam ediyor. Yine bilim adamları şöyle bir açıklama yapıyorlar. Saniyede 4 milyon ton hidrojenin helyuma dönüşerek yanmaya devam eden, bizleri ısıtan, yeryüzüne hayat veren güneş eğer odun yığını olsaydı, yüz yılda tükenirdi. Kömür yığını olsaydı üç yüz yıl sürerdi. Beş milyar yıl olmuş daha onda biri tükenmemiş. Böyle mükemmel bir sistem acaba kimin için düzenlenmiş. Niçin yaratılmış değerli dostlar. Bütün kâinat insana hizmet için var edilmiş. Emrine verilmiş. Peki, bizler bu gezegende yaşarken her hangi bir görevimiz yok mu?

Evet değerli dostlar,

Bütün kâinat bizim için yaratılmış ise bizimde bir yükümlülüğümüz olması gerekir. Aynı zamanda dünya bizlere emanet edilmiş. Olup biten her şeyden sorumluyuz. Her şeyin hesabı bizlerden sorulacak. Bilip de sustuğun, görüp de görmezden geldiğin, bakıp ta görmediğin bütün şeylerden sorumluyuz. İşte yeryüzü talan edilirken, yakıp yıkılırken, kimin yanında yer aldığın çok önemlidir. Aldığımız her nefesin hesabını Bizleri yaratan Yüce Allah’a hesap vereceğiz. Hiç birimiz dünyaya at oynatmaya gelmedi. Müslüman yeryüzünün sigortasıdır. Bunun bilincinde olmayan Müslüman dünyada da ahret te de huzur bulamayacaktır. Sadece elini açıp dua ederek olmaz. Fiili duayı terk ettiğinden itibaren çenenden düşen yaldızlı sözler sadece nefsini oyalar. Süslü püslü sözlerle dua olmaz. Samimi ilkeli dürüst hareketlerin sonunda dua etme hakkını elde etmiş olursun. Bunun içinde önce kendimize geleceğiz sonra da ne yapmamız gerektiğini istişare ederek nefis muhasebesini yapacağız.

Sonuç olarak diyebiliriz ki, Allah’a ve ahiret gününe inanlar bir araya gelmeli, önce nefsinin esiri olmaktan kurtulmalı, sonra birlik oluşturmalı yanlış nereden gelirse gelsin ona karşı mücadele etmelidir. Bu birliği oluşturmadan dirlik mümkün değildir. Dirlik olmayan yerde hayat olmaz. Hayat olmayan yerde de yaşam olmaz. Eğer gelecek yavrularımızı düşünüyor isek, bu dünyayı bozmak isteyenlerin karşısında sessiz kalmamamız gerekir. Bir kişiden ne olur demeyin. Birlerden oluşur binler, milyonlar, trilyonlar. Yeryüzünü tarumar edenlere karşı bir vücut olalım. Bölünmeyelim parçalanmayalım. Aklımızi kiraya vermeyelim. Her zaman sağduyumuz hâkim gelsin diyor sağlık sıhhat ve afiyet diliyorum.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Cemal Ünel
29.08.2010 / 18:49:57
Dünyayı tarumar eden insandır.Allah burda müslüman gayri müslim ayrımı yapmaz.Allah'ın elinden çıktığı şekliyle dünya tertemizdi.Kur'an der ki,insan eliyle karada ve denizde fesat(bozulma) meydana geldi.Bu günün insanı, ozon tabakasını delerek de gök yüzünde fesat meydana getirdi.Hz.Peygamber buyurur:" fesat hareketini görürde ses çıkarmazsanız,o bela sadece fesat yapanlara isabet etmekle kalmaz umume sirayet eder.Bu durumda dua edersiniz duanız kabul görmez." Öyleyse,yanlış gördüğümüzde müdahil olalım.Doğru olanı ayağa kaldıralım.Kim doğru yapıyorsa inaçsızda olsa destekliyelim,kim yanlış yapıyorsa müslüman da olsa tavır alalım.
A.Haluk Pektaş
30.08.2010 / 03:01:31
değerli dostumigüzel demişsin de ;elbette insan dünyadan sorumlu ama yiyip içtiği yerde çöpünü bırakarak giden en basit kendi pisliğini temizleyemeyen zihniyet dünyaya nasıl hükmeder ha ?..

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.