Evi Yanan 9 Kişilik Aileye Kızılay Yardım Etti

Taraklı İlçesi'nde, evleri yandığı için evsiz kalan Güngör ailesine Kızılay yardım etti.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Sakarya’nın Taraklı İlçesi'nde, evleri yandığı için evsiz kalan Güngör ailesine Kızılay yardım etti.
Taraklı İlçesi Hark Köyü'nde Veyseller mahallesinde yaşayan Osman Güngör (77) ve Kamile Güngör (68) çiftine ait evde geçen Cuma günü sabaha karşı çıkan yangında evde uyuyan yaşlı anne ve babası ile eşi ve 5 çocuğunu son anda uyandırıp kurtaran Fethi Güngör’ün ailesine Kızılay yardım etti.
Olayın ardından 2 katlı ahşap, kerpiç dolgulu evleri tamamen yanan ve maddi durumları iyi olmayan Güngör ailesine barınması için komşuları tarafından tahsis edilen eve Kızılay tarafından yardım yapıldı.
Kızılay Taraklı Şube Başkanı Alaattin Yılmaz “Burada çıkan yangın sonucu 9 kişilik ailenin evi ve eşyaları kül oldu. Durumu öğrendiğimizde ilçe Kaymakamımız Serhat Doğan ile birlikte hemen sığınacak yer ve yiyecek temin ettik. Aileye ilk etapta komşuları tarafından rahatça kalabilecekleri bir ev tahsis edildi. Üstlerindeki kıyafetler dışında her şeyleri yanmış. Kendilerine giyecek de temin ettik. Adapazarı Şubesi ilk yardım depolarından yeterli sayıda yatak, battaniye, mutfak seti üçlü ocak aileye teslim edildi. Kızılay Genel merkezimizle yaptığımız temaslar sonrasında kısa sürede aile normal hayatlarına dönünceye kadar gerekli yardımları yapacağız” diye konuştu.
Kaymakam Serhat Doğan ise Kaymakamlığın yardımlaşma fonundan aileye gerekli yardımın yapıldığını ve yardımlarının süreceğini söyledi.
Fethi Güngör ise, kendilerine devlet tarafından sahip çıkılmasını “Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah hepsinden razı olsun” diyerek duygulu sözlerle değerlendirdi

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.