Ahmet İşsever'den Kültür Hizmeti

Emekli Öğretmen Ahmet İşsever’den Önemli Kültür Hizmeti:
Geyve Ve Yöresi Halk Oyunlaları –Gelenek Görenekler Kayıt Altına Alındı
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:
 Emekli Öğretmen Ahmet İşsever tarafından Sakarya İli’nin en eski yerleşim birimlerinden olan Geyve, Taraklı, Pamukova ilçelerindeki halk oyunları ile gelenek, görenek ve düğün adetlerinin yer aldığı kitap hazırlandı.
Hazırladığı kitabın kendisinden sonraki arkadaşlarına yöre ile ilgili bilgi kaynağı olacağını umduğunu söyleyen Emekli Öğretmen Ahmet İşsever yaptığı çalışmalarda kendisine yardımcı olan oyunların notasını çıkaran Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuarı öğretim görevlileri Kerem Cenk Yılmaz ile M.Kürşat Türkay’a, aynı okulu bitiren Şafak Pehlevan’a, kitabın hazırlanması için kendisini teşvik eden ve heveslendiren Naci İşsever ile Kenan Ok’a, öğretmen dostu Zeki Yusuf Borazan’a, notların bilgisayar yazımlarını yapan Nagehan Bilge Ok’a, oyunların örnek gösterimlerinde yer alan öğrencilere, yerel oyuncu dostlarına teşekkür ettiğini belirtti.
İşsever “Çalışmanın basımında desteklerini esirgemeyen yöre kültürel değerlerin korunmasına destek olan Geyve Eğitim Yardımlaşma Tanıtım ve Kültür Derneğine de teşekkür ederek “ Bu çalışmada yer almamış oyun ve türkülerimizin müziklerin notalarının çıkarılması,gösterim örneklerini vermediğimiz fakat varlığını bildiğimiz yöre oyunlarımızın bir an öncederlenerek kayda alınması en büyük dileğimdir” dedi.
#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Faruk KARACA
19.01.2011 / 14:06:49
Sevgili Ahmet Ağabey Ellerin dert görmesin.Eline,diline,güzel düşüncelerine sağlık.Çoktandır bekliyordum bu güzel ürününün ortaya çıkmasınını. Gönülden kutluyorum.Saygılar,sevgiler. Faruk KARACA
İzzettin KÖMÜRCÜ
19.01.2011 / 14:10:20
Saygıdeğer Ahmet İŞSEVER büyüğümün Geyve ve Yöresi Halk Oyunları, Gelenekler-Görenekler çalışması ilçemizin halk oyunlarının ve türkülerinin yazılı bir mirası olacaktır.Kültür değerimize sahip çıkan mümtaz insan Ahmet İŞSEVER'e sonsuz teşekkürler.
Ahi Naci
19.01.2011 / 15:00:05
Kalite ve kıvamına erişilmesi zor "bu eserin" tasarımlarını Sayın Ahmet İşsever'den dinlerken, "Sakarya, Geyve ve Taraklı'nın" kazanımları meydandaydı. Şimdi kitaplaşmış olması, sebil hükmünde heyecan verici bir hizmet. Tebrikler. Ahi Naci.
Nezih Karabıyık
19.01.2011 / 15:28:35
Ellerine sağlık Ahmet ağabey, uzun yıllardır yaptığın araştırmaların kayıt altına alınması çok güzel. Saygı ve sevgilerimle, Nezih Karabıyık
A.Haluk Pektaş
19.01.2011 / 15:45:48
Kubbede hoş sadâ bırakacak çalışmanı kutlarım.Selam ve muhabbetlerimle...
Ayhan Kömürcü
19.01.2011 / 16:39:22
Sevgili abim kardeşim Ahmet bey güzel çalışmalarından dolayı seni tebrik eder başarılar dilerim.
ufuk şen
19.01.2011 / 17:38:56
Memleketimiz için çok büyük bir kültür hizmeti. Ahmet hocama şükranlarımın kabulünü arz ediyorum
Faruk Serkan
19.01.2011 / 18:10:21
Büyük hizmet! Teşekkürler.
Ali SANLI
19.01.2011 / 21:23:41
Ahmet İşsever hocam çalışmalarınızdan dolayı sizi kutları başarılarınızın daim olmasını dilerim...
Çeinkaya BAĞATIR
20.01.2011 / 07:59:20
Sayın Ahmet İşsever öğretmenim,tebrik ediyor ve kutluyorum,sizden ricam notalara aldığınız eserlerinizi T.R.T ye gönderiniz vede nota ve kitbınızı MESAM,a gönderinizüye olunuz ve telif haklarınızı alma imkanınız olsun,saygılar Çetinkaya BAĞATIR
Ayten İŞSEVER
20.01.2011 / 19:17:57
Değerli Kardeşim Ahmet, Büyük bir özveriyle bir araya getirdiğin bu kültür hizmetinden dolayı, Taraklı ve ülkem adına seni kutlar çalışmalarının devamını dilerim. Ayten İŞSEVER.
Raif Karapekmez
21.01.2011 / 01:10:33
Saygıdeğer Ahmet Abi, Uzun yıllardır; bıkmadan, yorulmadan yöresel halk oyunlarına ve kültürüne verdiğiniz emek tartışılmaz. Bunun karşlığını, aldığınız, ulusal ve uluslararası ödüllerle de gördünüz. Yeni hazırlamış olduğunuz kitabınız nedeniyle, sizi kutluyorum. Dileğim odur ki, en kısa zamanda, görsel olarakta kayıt alınır. Emeğiniz ve yüreğinize sağlık. Saygılarımla.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.