Farklı Yerlerde Farklı Güzelliklrimiz Mevcut

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman “Taraklı’nın Geleceğine Damga Vuracağız”
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:
Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman Taraklı’nın çok büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade etti. Bu potansiyellerin mutlaka değerlendirmek istediklerine dikkat çeken Özkaraman Kültür ve Turizm Bakanlığı Valilik, İl Genel Meclisi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve turizmcilerin el birliğiyle çalışma yapmasının ilçeye çok büyük kazanımlar sağladığını söyledi.
Taraklı’nın yaylaları, doğa güzellikleri ve tarihi evleri ile gezilecek yerler olduğunu belirten Özkaraman “Taraklı belkide Türkiye’nin turizm potansiyeli yüksek en önemli yerleşim yerlerinden birisi. Çok farklı alanlarda farklı güzellikleri içinde barındırıyor. Turizm için ender yerlerden birisi” diye konuştu.
Turizme bütünsel bir açıdan bakılmasının ilçeye büyük katkı sağladığını belirten Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman “Biz sadece Hark Köyünde kanyonu biliyoruz. Oradan güzel olan kanyon içerisinde mağaramız var. Gerçekten hiç bir yerin sahip olmadığı bir mağara potansiyeline sahibiz. Hark kanyonunda mağarada yapılan incelemelerde turizmin buralarda canlandırılması gerekir” ifadesinde bulundu.
Bunların yanı sıra Mahdumlar Köyün’de ayakta olan su değirmeni ve Gürleyik suyu kaynağı olduğuna dikkat çeken Özkaraman şöyle devam etti:
“Bu kadar görkemli ve korunarak muhafaza edilen bir yer yok. Buralarda proje geliştirilirse proje geliştirilirse gezilecek örnek bir bölge kazanırız.”
Kemaller Köyü bölgesinde Osmanlı dönemi öncesi döneme ait çok önemli veriler bulunduğunu da aktaran Özkaraman, Alballar ve Kemaller köyünde kaşık odaları Yenidoğan mahallesinde demir döküm atölyeleri Taraklı’nın turizmine katkı sağlamaktadır.İnanıyorum ki bu bölgelerin tanıtımını daha fazla yaptığımızda Taraklı’nın geleceğine damga vuracağız” dedi. #

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

ADNAN DİNÇER
2.03.2011 / 01:46:50
Yazıyı okuyunca Taraklıyı görmek ve tanıma duygusu içimde alevnendi.Taraklıyı gerçekten çok merak ediyorum.EN ÇOK MERAK ETTİGİM Karasu idi.Görünce o kadar da olmadığını gördüm.Ev almayı düşünecek kadar olmuştu.ŞİMDİ TARAKLI NASIL BİR YER DİYE bayağı merak sardım.dostlarım anlatıyorlar ama anlatılmaz yaşanır mantığı bende hep vardır.Kulaktan dolma duygulara pek itibar etmem.MUTLAKA GÖRMEM LAZIM.Adapazarı çok güzel yol ettik.Kırşehire,İzmire giderken mutlaka uğruyor ve alışverişleri oradan yapıyoruz.Gezmek,görmek,yeni yerler keşfetmek insanın ömrünü uzatıyor ve gençleştiriyor.Sıkıntılardan ve sitresten kurtuluyorsun.Sılayı rahimde ferahlık vardır.Hekese gezmeyi görmeyi tavsiye ederim.Taraklı belediye başkanına teşekkür ederim.Bir çayını içmek isterim.Kendisinide Kırşhire bekleriz.İç anadolunun evliyalar yatağı,AHİ EVRANIN,HACI BEKTAŞİNİN,Yunus Emrenin,CACA BEYİN OTAĞIDIR.Saygılarımla.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.