14 Mart Tıp Bayramı

Sağlık Bakanı Re
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tüm sağlık çalışanlarının özverileriyle emekleriyle daha fazlasını hak ettiğini, her şeyin en iyisine layık olduğunu düşündüklerini ve bunun için gayret gösterdiklerini bildirdi.
 

Bakan Akdağ, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, dünyanın en zor ama en onurlu işlerinden birini yapan hekimler başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

İnsanın sağlık çalışanı olabilmesi için yüreğinin, sevgilerin en güzeli en anlamlısı olan insan sevgisiyle dolu olması gerektiğine işaret eden Akdağ, ''Ancak bu şekilde büyük bir sabırla hoşgörüyle özveriyle insanlara hizmet edebilir; onların sorunlarını, dertlerini paylaşabilir. Hastaların en mahrem sırlarını emanet ettikleri, sonuna kadar güvendikleri, ailelerinin bir ferdi gibi gördükleri insanlar olabilir'' ifadesini kullandı.

Böylesine zor bir görevi büyük bir aşkla ve şevkle yerine getiren çalışanların sağlık sisteminin bu günlere gelmesinde en büyük katkıyı yaptığına dikkati çeken Akdağ, gelişmişliğin en önemli göstergelerinden birinin sağlık olduğunu, Türkiye'nin de sağlık alanında elde ettiği başarılarla takdir topladığını ve birçok ülkeye örnek gösterildiğini belirtti. Bakan Akdağ, şunları kaydetti:

''Son yıllarda sağlık hizmetlerinden memnuniyeti yüzde 39'lardan yüzde 73'lere çıkaran, Cumhuriyet tarihimiz boyunca yaşanmamış, ertelenmiş; bazen düşünülmüş ama cesaret edilememiş köklü değişimleri bünyesinde barındıran Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın da en önemli unsuru başta hekimlerimiz olmak üzere sağlık çalışanlarımız ve onların kutsal emekleridir. Bu sebepten, öncelikle bir hekim olarak, sizlerden biri olarak hepinizle ne kadar övünsem ne kadar gururlansam azdır.''

Hekimlerin ve bütün sağlık çalışanlarının bu meşakkatli görevi yerine getirirken karşılaştıkları sorunları en aza indirebilmek için göreve geldikleri günden beri büyük gayret gösterdiklerini ifade eden Akdağ, sağlık çalışanlarının çalışma şartlarından ekonomik sıkıntılarına kadar birçok alanda iyileştirmeler yaptıklarını, yapmaya da devam ettiklerini bildirdi.

Tüm bu yapılanları yeterli görmediklerini, Türkiye'nin imkanları dahilinde iyileştirmelere devam edeceklerini vurgulayan Akdağ, ''Çünkü tüm çalışanlarımızın özverileriyle emekleriyle daha fazlasını hak ettiğini, her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünüyor ve bunun için gayret gösteriyoruz'' ifadelerini kullandı.

Akdağ, bu duygu ve düşüncelerle başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı tebrik ettiğini, sağlıkta bugünlere gelinmesinde katkıları için Türkiye adına kendilerine şükranlarını sunduğunu belirtti.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.