Duman Köyü Örnek Avlak Sahası Dışında Kaldı

Taraklı’da MliliParklar tarafından 5 bin 500 dönümlük alanın yaban domuzu avlama sahası olarak kiralanması çevredeki köylerde oturan vatandaşların tepkilerine yol açmıştı.
M. Ali ÇINAR M. Ali ÇINAR
Yayın: Güncelleme:


Duman Köyünden Avlak Sahasının kuş bakışı görünüşü


Milli Parklar Genel Müdürlüğü bir süre önce Taraklı ilçesine bağlı Duman, Yeniköy, Çamtepe ve Hacıyakup köylerine ait orman sınıları içinde 5 bin 500 dönümlük bir ormanlık alanı yaban domuzu avlanma sahası olarak ihaleye çıkarmış. İhalede söz konusu alan 9 yıllığına, yıllık kirası 17 bin YTL olarak kiralanmıştı. Buduruma karşı olan Duman Köyü Muhtarı , köy halkının sesine kulak verdiğini, Köy halkının isteği doğrultusunda mücadeleye başladığını belirten Muhtar Rahmi Doğan şunları söyledi." Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından kiralanmaya çalışılan bölge bizim için çok önemli, çünkü, avlak için gösterilen sınırların güneyi tamamen bizim ürün aldığımız sahadır. Geçimini tarlalarından aldığı hububatla sağlayan ve bu bölgenin zorlu şartlarında yaşama mücadelesi veren benim halkıma yapılan yanlışı nihayet anlatabildik. Biz avlak bölgesine keyfi karşı çıkmıyoruz. Biz o bölgenin bütün şartlarını biliyoruz. Bizim için doğru olmayan bu kararı desteklememiz de mümkün değildi. Ve desteklemedikte. Halkımızla yaptığımız istişareler sonunda bu işin olmaması için yetkililere gereken bilgiyi verdik. Sonuç bizim için olumlu çıktı. Duman köyüne ait orman sınırları içinde kalan bölge Örnek Avlak sahası dışına çıkarıldı. Karar doğrudur. Bizi memnun etmiştir" dedi." Köy halkıma bunun müjdesini verdim, halkım derin bir nefes aldı"dedi. ve ekledi," inşaallah bundan sonra alınan kararlar önce biz köy muhtaralarını da hesaba katarak alırlar, biz kendimize yararlı hiç bir olumlu işi geri çevirmeyiz. Bunu her kes bilmelidir" diyerek kendilerine destek veren kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

S.DOĞAN
24.12.2006 / 12:34:54
Yanlış hesap bağdattan değil bu sefer DUMAN KÖYÜNDEN döndü. Tarım sahasının kenarındaki omanlık ta avlanma sahasının neişi olduğunu anlaya mamıştım.
ismail dağ
26.12.2006 / 20:10:48
Bizim insanımıza biz burayı avlak sahası yaptık! Giremezsin dediğiniz zaman olmaz.Ya köy halkına avlanma ve diğer aktiviteleri parasız yapacaksın,ya da böyle bir uygulamaya hiç başlamayacaksın.Köylü yü kendi arazisinden kovmanın yasaklar koymanın faydası hiç bir zaman görülmez.Bari zarar olmasın.İnsanımızın bu tür yasaklara eskiden beri alerjisi var zaten.
Erkan Kayaöz
9.03.2007 / 10:34:03
Taraklı'da kuruluşu yapılan yaban domuzu örnek avlağının, Duman köyünün ziraat arazilerini de içine alması kabul edilemez. Eğer böyle bir uygulama yapılacaksa köylülere ürünleri karşılığı bir tazminat verilmesi gerekirdi. Örnek avlak kapsamıne giren köylerde refah ve istihdamın artırılması hedeflenmelidir. Köylülerin zararına hiç bir uygulamanın gerçekleşemeyeceğini, bu uygulamayı yapanların bilmeleri gerekirdi. Neyse ki, Duman Köyünün haklı istekleri yerine gelmiştir. Örnek avlakla ilgili köylülerimizin talep ve isteklerini cevaplandırmaya hazır olduğumu bildiririm. Selamlar... Erkan Kayaöz

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.