Kılıçdaroğlu Sakarya'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı bakanlar kurulu ile birlikte açık oturuma davet etti.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Kılıçdaroğlu, partisince Sakarya Kent Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Konuşmasına ‘Merhaba Sakarya size bir şey söyleyeceğim, ama Recep bey kızacak, söyleyeyim mi ? Söyleyeyim o zaman “Allah’ına kurban Sakarya” diye başlayan Kılıçdaroğlu, hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmamasını, her sorunun bir çözümü olduğunu söyledi.
Halktan ümitsizliğe kapılmalarını isteyen Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sakın ola ki umutsuzluğa kapılmayın. Sakın ola ki bunların çaresi yoktur demeyin.
 
Her sorunun çözümü var. Her sorunu çözümünü yaratılacak yerin adresi CHP’dir. Size bir şey söyleyeyim. Son 6 yada CHP Genel Merkezi’ni bir üniversite gibi çalıştırdım. Sabahın 8’inden ertesi gün sabaha kadar çalıştı. Her sorunu masaya yatırdık. Artık yeni CHP var. Halkın sorunlarını , halkıyla kucaklaşan bir CHP var. Nerede dert var orada CHP var. Her derde çözüm getireceğiz. Yoksulluğu yeneceğiz dediler. Her 4 çocuktan birisi yatağa aç giriyor. 12 milyon yoksuluz var. "
 
"AK PARTİ GENEL MERKEZİNE BAĞLI HORTUMLARI KESECEĞİM"
Aile sigortasını uzun uzun anlatan Kılıçdaroğlu, asgari ücretin altında gelire sahip olan evin kadınına ayda 600 TL para vereceklerini kaydetti. Kaynak hesabını yaptığını, paranın olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu “ Çalıştım. Milletim için çalıştım. Hesabını yaptım. Paramız pulumuz var. 14 kuruluş var yardım yapan. Bu kuruluşları birleştireceğiz. 14 kuruşun bütçesini topladığımız zaman 7 milyar lira açık kalıyor. Eski parayla 7 katrilyon. Bu da Türkiye’ deki kamu harcamalarının 1,70’ i. Yani 100 lira paradan 1. 70 harcarsanız yoksululk biter. Merkez bankasında para var.’ Kılıçdaroğlu o paraya göz dikmiş’ dediler. 2,5 Kübra annesinin kucağında açlıktan öldü. Bir kadın 4 çocuğuna sabah kahvaltısı veremedi diye intihar etti. Şimdi bana söyleyin para mı önemli insan hayatımı önemli. Allah gözünü doyursun., Köşeyi döndüler, yoksulluğu artırdılar. Ben açlığı yeneceğim dedim. AK Parti Genel merkezine bağlı hortumları keseceğim." diye konuştu.
 
"YEŞİL KARTI KALDIRMAYACAĞIZ"
Yeşil Kart kaldırılacak diyenlerin yalan söylediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Yeşil Kart uygulamasının devam edeceğini anlattı. Kılıçdaroğlu “Ali sigortasını getirecekler, yeşil kartı iptal edecekler’ diyorlar. Onu söyleyeler cahil, yalancıdır. Yeşil kart aile sigortası değil, sağlık sigortasıdır. Yeşil kartla aile sigortası farklıdır. “ dedi.

"FINDIĞIN FİYATINI BİZ BELİRLEYECEĞİZ"
Fındığın 7 liradan 3 liraya düştüğünü Zapsu’nun cebini doldururken fındıkçıların mahfolduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: “ Onlara göre fındıkçıların bir eli yağda bir eli balda. Zapsu köşeyi döndü ama fındık üreticisi köşeyi dönödü mü? Giresun’da,Ordu’da da şimdide Sakarya’da sözünü veriyorum. Türkiye fındıkta 1 numara. Bu sebeple fiyatı da bizde belirleriz. Karadeniz’ de fındık borsası kurup fındık fiyatını Türkiye Cumhuriyeti olarak biz belirleyeceğiz. Fiskobirliği yeniden canlandıracağız. TMO fındık mı alır Allah aşkına. “Mazotun fiyatını KDV ve ÖTV almayarak 1,5 liraya indirecekleri sözünü tekrarlayan Kılıçdaroğlu, bunda bayiinin de karı dahil olduğuna işaret etti. Emeklilere de milli gelirden pay vaadinde bulunan Kılıçdaroğlu “ Türkiye’de 9 milyon emekli var. 9 milyonun da oyunu istiyorum. Bir eksik bile oy istemiyorum” ifadesini kullandı.

Askerlik süresini kademeli olarak önce 9 ay sonra 6 aya indireceklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, durumu iyi olan ve askere gitmemiş kişilerden bedel alırken, durumu iye olmayanlardan ise bedel almayacaklarını anlattı. Kılıçdaroğlu, durumu iyi olanlardan alınan bedel parasıyla da öğrencilere yurt yaptırma sözü verdi.

Askerliği 9 aya indireceklerini söylediğinde hemen Erdoğan'ın ‘Memleketi kim savunacak ‘ dediğini aktaran Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Cevabını vereyim mi? Peki Recep bey senin oğlun 21 gün, Burdur’da el bebek gül bebek valinin gözetiminde askerlik yaparken hiç aklına gelmedi mi bu memleketi kim savunacak diye. Biz ülkemizi seviyoruz. Savunulacak konuma gelirse değil 9 ay 9 yıl askerlik yapmaya hazırız."
Kılıçdaroğlu, 2B arazilerini ekip biçenlere ücretsiz vereceklerini, AK Prati’nin ise bu yerleri para ile satacağını belirtti ve aralarında farkın bu olduğunu kaydetti.

"DIŞARIDAN OY KULLANACAK İNSAN BİLE GETİRECEKLER"
Hükümetin tarım ve hayvancılık konusundaki icraatlarını eleştiren Kılıçdaroğlu, atanmayan öğretmenlerle ilgili bir dövizi görünce “Recep beyin bir projesi var. Dışarıdan öğretmen getiriyorlar. Bizim öğretmenlerimiz var,. Ama onlar ‘dışarıdan öğretmen getireceğiz’ diyor. Orda da birisi köşeyi dönecek. İthal koyun, angus, öğretmen, yakında oy kullanmak için ithal insanda getirecekler." diye konuştu.
 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.