Taraklı'da Neler Oluyor?

Taraklı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine ait Ahşap Dükkanların ihale ile kiraya verilmesi İlçe Kaymakamı Muhlis Arslan ve Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ile AKP li yöneticilerin arasını açtı.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Taraklı’da Yunuspaşa çarşısında restorasyonu tamamlanan 4 ahşap dükkanın ihale ile kiraya verilmesi Kaymakam Muhlis Arslan ile Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ve AKP li yöneticilerin arasını açtı.

Kaymakam Muhlis Arslan Yunuspaşa çarşısındaki ahşap dükkanların Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale yapılarak kiraya verildiğini belirterek “Amacımız bu dükkanları kira yolu ile sahiplerine vermektir.Bunun karşılığında da köylerimize hizmet götüreceğiz.Bu dükkanlar milletin malıdır.”dedi.

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman’da ahşap dükkanların restorasyonunun Belediyelere ayrılan Kültür Katkı payı ile gerçekleştiğini belirterek “Yunuspaşa çarşısında ahşap dükkanların restorasyonunda Belediyemizin çok büyük katkıları olmuştur.İhale aşamasından önce istişare yapılmalıydı.”dedi.

Öte yandan yapılan kapalı zarf açık arttırma ihale sonrasında 4 dükkan sahibinden 1 kiracı sözleşmesini imzalarken diğer 3 kiracı ihale sonrasında sözleşme imzalamaktan vaz geçti

Daha sonra yapılan ikinci ihalede 3 dükkan yeniden kiraya verilirken bu defa ihale komisyonunun bazı üyeleri ihale sözleşmesine imza atmayarak kira bedellerini çok yüksek bulduklarını açıkladılar.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından ahşap dükkanlar yaklaşık 3 yıldır bedelsiz olarak duran iş yeri sahipleri tarafından boşaltıldı.

Taraklı’da yaşanan bu gelişmeleri diğer siyasi parti temsilcilerini ,sivil toplum kuruluşları yakından takip ederken yaşananların vatandaşlarıda son derece huzursuz ettiği görülüyor. AKP li yöneticilerin Kaymakamın görevden alınması için girişimde bulunduklarıda belirtiliyor.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Nevzat AKAY
15.06.2011 / 16:45:59
AK PARTİNİN HABER SİTESİNE VERDİĞİ TEŞEKKÜR İLANINDA "MİLLET KAZANDI,DEMOKRASİ KAZANDI" DEMİŞLER... UYGULAMAYA BAKTIĞIMIZDA HEERKES RANT PEŞİNDE
erdal özen
16.06.2011 / 10:43:04
sanada bu yakışır zaten izzettin efendi bukadar tarafsız bukadar dürüst v ebukadar doğru haberi sadece sen yapardın zaten tekrar tebrik ederim
Özcan ÖZEN
16.06.2011 / 12:18:01
Yorum 1 Şiddetli esen rüzgarla her yer toz duman olur arkasından yağmur yağar ve güneş açar. Ben İstanbulda ikamet ediyorum Taraklı'da ikamet eden kadar Taraklı sorunlarını tam manasıyla bilemem ancak haber sitelerinden sağdan soldan kişilerin kendilerinden dinlediğim ya aslı olan yada dolma haberlerle kişi yada kişilerden öğreniyorum.Ben sayın kaymakamımız Muhlis ARSLAN beyfendiyi sizler kadar tanımıyorum ancak tanıdığım gördüğüm konuştuğum kadarıyla makamına ve görev aşkıyla dolu olduğu genç bir yetenek olarak görüyorum ve kanısındayım.Belediye başkanımız Tacettin ÖZKARAMAN'a gelince memleketimizin evladı bizlerden birisi görevini layikı ile yapan canla başla çalışan her yere koşan birisi bunu söylüyorum uzun yıllardır tanıdığım ve yakından takip ettiğim birisi bunları yazarken asla partisel olarak bakmıyorum kişisel fikirlerim hemen yanlışa çekebilecek hemşerilerim olabilir( AYRICA AKP'Lİ DEĞİLİM BEN )
Özcan ÖZEN
16.06.2011 / 12:23:26
Yorum 2 Böylesine ik tane birisi seçilmiş biriisi atanmış olan değerli kişilerin aralarının açık olmasını hiç hoş karşılamıyorum.Lafımın başında dediğim gibi sanırım şuanda şiddetli rüzgar var yağmur yakındır her yağmurun arkasındanda güneş açar sözüyle bu tür kırgın olayın bir an önce tatlıya bağlanması gerektiğini düşünüyorum.Tatlıya bağlıyacak olnada gene bizler Taraklımızın önce gelenleri bir araya gelip Kaymakamımızla ve Belediye başkanımızla esen bu sert rüzgarı ortadan kaldırmalarını bekler.her ikideğerli insanı kol kola Taraklı sokaklarında görmek isterim.Bu hem kendileri hemde Taraklı'mız için hayırlı olacağı kanaatindayım.Hepinize sevgi saygılar sunuyorum.
Harun
16.06.2011 / 14:53:12
eğer haber gerçekse Taraklıya yazık oluyor,biri genç çalışkan bir kaymakam ki ben kendim gördüm ve şahit oldum köylerdeki özürlü ve engellileri tesbit edip topluca iki arabayla adapazarına götürüp hastanden sağlık raporu almalarına yardımcı oldu (bunları taraklı basını es geçtiniz)2.si Belediye başkanı Taraklı için gece gündüz çalıştı iki güzide devlet büyümüzün bu şekilde basında yer almasına üzüldüm.
tarık eren
17.06.2011 / 11:18:29
dükkan meselesinde çetrefilli işlerin döndüğünü arkalarında birilerinin olduğunu kaymakam bey çok iyi gözlemlemiş.herkesin bildiği malum zevatlar.ama taraflı ajans olunca belki bu yazıyı yayınlamazlar.
muhsin1913
17.06.2011 / 15:06:27
hadi başkalarını anlıyoruzda sn. belediye başkanını son günlerde anlamakta zorluk çekiyorum.başkan gereçekten hakkı hakikatı bilen hayatında bilerek yanlışın yanında olmayacağı kanaatini taşırdık. herhalde son seçim sarhoşluğu onu da etkilemiş görünüyor. Yazık edersin başkan kendine ve Taraklı' ya, senin daha çok yapacakların var. Taraklının makus talihini değiştirmede ne kadar çaba sarf ettiğini bilen biri olarak.Hadi bir adım at, bırak 3- 4 kişinin menfaatini Taraklı ya bak. Verin el ele hayata geçirin projeleri. Yoksa çok büyük hayal kırıklığına uğratırsın bizi.
aykon ertürk
17.06.2011 / 18:11:20
Kaymakamımızı destekliyoruz.Çünkü ; taraklılı yurtseverler. sermayenin gurkalarını,çok iyi bilmektedir.
savaş
19.06.2011 / 00:49:50
Siyasilerin başka işi yokmu.Bırakın Kaymakam bey bildiği gibi çalışsın kimsenin aklına ihtiyacı yok mevzuat ne gerektiriyorsa o yapılır herkes kendi işine baksın.Taraklı lılar hep Kaymakam beyin haklı olduğunu konuşuyor.Kaymakam beyin görevden alınması için uğraşanlar Taraklı sahipsiz degil bir Kaymakam gider bir Kaymakan gelir gelen gideni aratır unutmayın.Giden Kaymakamların arkasından imza toplayanlar bunlar unutuldu sanmayın Taraklı ya hizmet etmek için gelenleri rahat bırakın Kaymakam bey bir kaç kişinin Kaymakamı degil Taraklı nın kaymakamı.Bu işlerle uğraşanlar 2014 Belediye seçimleri son seçimleri olacak unutmasınlar.
recai
19.06.2011 / 10:27:08
Devleti temsil eden kişi ile sürtüşmeye girmek Taraklı ya ne kazandırır acaba.Geçmişte ne kazandırdı.Tacettin Bey aklı selim insandır.Taraklı için faydalı olacak insandır.idarecilerle el ele vermeli ilçeye hizmet etmelidir.Aksi takdirde kaybeden Taraklı halkı olacaktır.
sermaye gurkaları
19.06.2011 / 22:50:23
ağzı olan konuşuyor.işin aslı nedir ne değildir kimse bunu sorup araştırmıyor..günlece aylarca siftahsız kar kış demeden o dükkanlarda bekleyen ve taraklının ve ürünlerinin tanıtılması için elinden geleni yapan biz dükkan sahiplerini hiç taktir ettinizmide şimdi yerden yere vuruyorsunuz.biz kiradan kaçmadık..bizler suçlu muamelesi görmeyi de haketmedik..önce bizim yerimize kendinizi koyun ve öyle karar verin..yargısız infaz yapmayın..herşeyin bir yolu ve yordamı vardır...aykon o dükkanları babana bıraktık boş işlerle uğraşacağına bir işiniz olsun artık sizde sermaye gurkası olursun.. :=))))
kamil
20.06.2011 / 10:51:22
sayın editör haberi öyle bir vermişsinki sanki belediye başkanı ve kaymakamın arası sadece üç dükkan yüzünden bozuldu gibi anlaşılıyor araştırmamışsın kamuoyunu yanlış bilgilendiriyorsun olayları çarpıtıyorsun böyle gazetecelik olmaz sen sadece şuan taraklıya zarar veriyorsun oradaki bayanları yeri birkere gösteren halkeğitim merkezi o dükkanlar oldu hiç kimse durmadı karda kışta soğukta satış yapmadan hatta turist sayısı artsın diye ücretsiz gözleme dağıtıldı maliyetine eşya satıldı orada emek var onlar hiçbir zaman kira dan kaçınmadı kaçınmazda ben yine taraklıda taraklının turizmi ne katkıda sağlamak amacı ile fondan belediyeden dükkan kirası ödendiğini de biliyorum bu tür olayları rant peşinde diye isimlendirmek yanlış şimdi oradaki bayanları günah keçisi ilan ediyorsunuz sayın editör AK Partili yöneticilerle Belediye Başakının Kaymakamın arası nasıl hangi nedenlerle açıldı muhtarla nasıl açıldı araştır olayı sadece 3 dükkan gibi gösterip insanları hedef gösterme

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.