Taraklı'da Altın Çilek Yetiştirilmeye Başlandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir kuruyemişçiden satın almasıyla gündeme gelen “Altın Çilek”, diğer adı ile “Yer Kirazı” Taraklı ve çevresinde de yetiştirilmeye başlandı.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:
Son 4 yılda çilek üretim alanlarında artışlarla kendini tanıtmaya başlayan Taraklı çileği üretimine bir yenisini daha ekleyerek “Altın Çilek” yetiştirmeye başladı.
Altın çileği Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bir kuru yemişçide tadına bakarken tanınması sonrasında değişik yörelerde üretimine başlanmasının ardından Taraklı ve çevresinde de yetiştirilmeye başlandı
Yaklaşık 4 yıl önce İl Özel İdaresi tarafından sağlanan kaynak ile çilek yetiştiriciliğine destek olunduğunu söyleyen Taraklı İlçe Tarım Müdürü Seyrani Mersin “Taraklı ve çevresinde çilek üretiminde büyük artış olmuştur. Bol potasyum içeren elverişli toprak arazi nedeni ile Taraklı Çileği aranan bir çilek olmuştur.Taraklı’da yetişen çilek markalaşmıştır”dedi.
Mahdumlar köyünde bir dönüm çilek tarlasında “Altın Çilek” üretimi başlandığını ifade eden Mersin.
“Altın çilek kurutulması çok zor bir üründür.Kilo vermeye yardımcı ve son derece faydalı bir meyvedir.Şeker hastalarına faydalı olduğu söylenmektedir.Taraklı’da yetişen “Altın Çilek” de mutlaka marka olacaktır” eklinde konuştu.
Tarak İlçesi Hacıyakup köyünde çilek yetiştiren Mustafa Bozkut’da tarlasında daha önce elma ve ayva yetiştirdiğini söyleyerek “Tarlamdaki elma ve ayva ağaçlarımı söktüm. Komşularımın tavsiyesi ile zorla tarlama çilek ektim. Ürünümün kalitesinden çok memnunum.”Altın Çilek” yetiştiriciliğine başlayacağım” diye konuştu.
#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Faruk Kurnaz
1.07.2011 / 14:57:37
Konu başlığı ile görüntüler birbiriyle örtüşmüyor altın çilegin normal çilekle hiç bir alakası yok.
a.haluk pektaş
1.07.2011 / 18:20:34
Altın çilek anlatılırken bu kadar bildiğimiz çilek resmini koymanın anlamı ne?Haber başlığına göre böyle saptırma karıştırma olur mu?Hiç olmazsa internetten bir altın çilek fotoğrafı indirilmeliydi.Altın çilekle bu fotoğrafların ne alakası var.
İzzetin KÖMÜRCÜ
1.07.2011 / 20:17:33
HABERDE ANLATILMAK İSTENEN TARAKLIDA ALTIN ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİNİN BAŞLADIĞIDIR...TABİKİ FOTOĞRAFTAKİ ÇİLEKLER ALTIN ÇİLEK DEĞİL...FOTOĞRAFIN İZAHI HABERDE SON PARAGRAFINDAN NET OLARAK ANLAŞILIYOR...YİNEDE İZAH EDEYİM....HACIYAKUP KÖYÜNDEN ÇİLEK YETİŞTİRİCİSİ DİYOR Kİ "MEVCUT ÇİLEK BAHÇEME ALTIN ÇİLEK EKECEĞİM" DİYOR.FOTOĞRAFTAKİ KİŞİ HABERDE ADI GEÇEN KİŞİ....BU HABERE İLÇE TARIM MÜDÜRÜ SEYRANİ MERSİN'İN MAKAMINDA FOTOĞRAFIDA EKLENEBİLİRDİ..HABER BU HALİYLE SAKARYA MEDYASINDA ETKİLİ ŞEKİLDE YER ALDI.YANİ ALTININ DEĞERİNİ SARRAF BİLDİ
mehmet
1.07.2011 / 23:56:41
izzettin izettinliğini yapmış yine..:=))))taraklı ajansta da herşey mümkün artık..
a.haluk pektaş
2.07.2011 / 11:15:48
Haaa ! şimdi anladım bu güzel izahtan sonra )))))):Bizim gibi anlama özürlüler için böyle izah gerekir...Şu Taraklı'nın 600 yıllık ismini MÜMKÜNLÜ yapınca gerçekten herşey mümkün olmaya başladı.Altının kıymetini gerçek sarraflar anlar.Kendini sarraf sananlar da altın suyuna batırılmış mangırı altın diye yutar hani...

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.