Prof Dr Erkal:Zekat Toplumun Hakkıdır

Taraklı’da Ramazan ayı etkinlikleri içerisinde Kaymakamlık tarafından konferans düzenlendi
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Mehmet Erkal’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansın açılış konuşması yapan Taraklı İlçe Müftüsü Fahrettin Kaya dinleyicilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Zekat Bilgi ve uygulama konusunda konferans veren Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Taraklılı Prof Dr Mehmet Erkal konuşmasında Taraklı’da hemşerilerine konferans vermekten mutluluk duyduğunu ifade ederek zekatın öneminden söz etti.
Kur’an’ın sosyal güvenlik ve dayanışmayı gerçekleştirmede başta zekat olmak üzere sadaka,infak,karz (karşılıksız ödünç verme) gibi konularda müminleri uyardığını ,aynı şekilde hadislerde de müminlerin bu mali cephesine ağırlık verdiğini söyledi.
Konuşmasında İslam’ın insana çok değer verdiğini aynı zamanda Hz Peygamberin kadın haklarına, çocukların eğitimlerine, çevrenin korunmasına çok önem verdiğini misallerle anlatan Erkal “Bütün mesele Kur’an’ın emirlerine uymak yasaklarından kaçınmak peygamberin yaşam tarzına hayatımızı uydurmaktır” dedi
Zekatın sadece bir farz değil İslam’ın üzerine bina edildiği beş şarttan biri olduğunu söyleyerek “Sosyal hayatta sosyo ekonomik farklılığın ve fakirlik probleminin mümkün olduğunca azalması gerekmektedir” şeklinde konuşmasını tamamladı.
Prof Erkal daha sonra konferansa katılan dinleyicilerin sorularını cevapladı.
Taraklı Kaymakamı Muhlis Arslan’ın ilçe dışında olması nedeniyle katılamadığı programa Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ve vatandaşlar katıldı.
Konferansa Taraklılı bayanlarda ilgi gösterdi. #

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Ahi Naci
20.08.2011 / 20:05:34
Ne mutlu Sayın Erkal'a ki, Allah kendilerini doğum yerinde hemşerilerini de tenvir etme ihsanı ve ikrâmıyla ödüllendirdi. Taraklı'mızın size teşekkürüne tercüman olma erdeminden, şükür bendeniz de müstefid oluyorum. Allah sizden razı olsun. Ahi Naci

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.