Adliye Krizi

HSYK tarafından yayınlanan Yaz Kararnamesi ile boşalan Ferizli ve Taraklı Adliyeleri kapatıldı. Ferizli ve Taraklı'daki adliyelerin kapatılmasına ise tepkiler sürüyor
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz geçtiğimiz gün Adalet Bakanlığı'nda düzenlenen toplantıya AK parti Milletvekillerini adına katılarak 2 ilçedeki adliyelerin neden kapatılmaması gerektiği ile ilgili rapor sunduklarını belirtti.

Önce Söğütlü ardından da Ferizli ve Taraklı Adliyelerinin kapatılmasına tepkiler büyüyor. AK Partili milletvekilleri adliyelerin kapatılmaması için uğraşırken, kapatılan adliyelerin bulunduğu ilçelerdeki vatandaşlar ise duruma tepki gösteriyor.
Ferizli ve Taraklı'da siyasi parti temsilcileri düzenledikleri basın toplantıları ile Adliyelerin kapatılmasını sert bir dille eleştirerek hükümete yükleniyorlar.

FERİZLİ ADLİYESİ'NİN
KAPATILMASI BÜYÜK HATA
Sakarya Barosu Başkanı Av. Nihat Nalbantoğlu Ferizli Adliyesinin kapatılmasının büyük bir hata olduğunu belirterek, "Ferizli hızla gelişen ve OSB'si kurulan bir ilçe. Bin mahkûmu barındıran bir cezaevi var. Burada talimatla mahkûmların ifadeleri alınıyordu. Şimdi bu mahkumlar 24 Kilometre yol kat ederek merkeze gelecekler. Bu tasarruf değildir. Ferizli Adliyesi'nin kapatılması bana göre büyük bir hata. Önce Söğütlü kapatılmıştı. Söğütlü'deki dosyalar Ferizli'ye geliyordu. Şimdi bunların hepsi merkeze gelecek" diyerek Ferizli Adliyesi'nin kapatılmasının hata olduğunu belirtti.

ASTARI YÜZÜNDEN PAHALI
Ferizli Adliyesi'nin kapatılmasının büyük hata olduğunu kaydeden Nalbantoğlu Taraklı Adliyesi'nin kapatılması için ise şunları belirtti: "Taraklı Adliyesi'nde iş yok. Çok az dava oluyordu. Yani astarı yüzünden pahalıya geliyordu. Devletin tasarrufunda olan bir konu" dedi.

MİLLETVEKİLİ ALİ İHSAN YAVUZ
Öte yandan konuyla ilgili gazetemize bir açıklama yapan AK Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz HSYK'nın Türkiye genelinde bir çalışma yürüttüğünü, çeşitli kriterler nedeniyle bazı İlçe Adliyelerinin kapatılmasının gündemde olduğunu söyledi. Sakarya'da da Taraklı ve Ferizli Adliyelerinin kapatılmasının gündemde olduğunu, ama şuan için alınmış net bir karar bulunmadığı belirtti.

ADALET BAKANLIĞINDA TOPLANTI
Milletvekili Yavuz geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili Adalet Bakanlığında Bakan yardımcıları ve Bakanlığa bağlı Müsteşarlar ile Bürokratların katıldığı bir toplantı gerçekleştirildiğini kendisinin de AK Parti Sakarya Milletvekilleri adına bu toplantıya katılarak HSYK'ya verilmek üzere bir dosya sunduğunu söyledi.

KAPATILMAMASI YÖNÜNDE
GÖRÜŞ BİLDİRDİK
Yavuz, "Düzenlenen toplantıda Ferizli ve Taraklı Adliyelerinin neden kapatılmaması gerektiği ile ilgili görüşlerimizi bildirdik. Ayrıca Sakarya Milletvekilleri olarak HSYK'ya teslim edilmek üzere görüşlerimizin yer aldığı bir dosyayı da Bakanlık yetkililerine teslim ettik" dedi.

KAPATILAN BİNALAR KAMUYA DEVREDİLECEK
Bu arada Kapatılan Ferizli ve Taraklı Adliye binalarının kamuya devredileceği öğrenildi. Bu binaların mülki amirler tarafından ihtiyaç duyulan, okul, yurt, Halk Eğitim Merkezi gibi kamu yararına çalışacak kurumlara döndürülebileceği bildirildi

Haber Kaynağı: Sakarya Halk Gazetesi

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.