Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Taraklı'da İncelemelerde Bulundu

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Sakarya’nın Taraklı İlçesinde restorasyon çalışmalarını inceledi
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Sakarya’nın Taraklı İlçesinde restorasyon çalışmalarını inceledi
Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Taraklı’nın geleceğinin parlak olduğunu söyledi.
Taraklı’da gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen tarihi evler için desteklediği, restorasyon çalışmalarını yerinde görmek için Sakarya’nın Taraklı ilçesine gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay beraberindeki heyetle birlikte burada incelemelerde bulundu. Bakan Günay, kısıtlı bütçeyle, birçok alandan sorumlu, bir bakanlık olduklarını söyledi.
Günay, Taraklı’da kültür evini gezerek incelemelerde bulundu
Bakan Ertuğrul Günay restorasyon çalışmalarına değinerek "Tarihi kültür varlıklarımıza sahip çıkmak tekrar gün yüzüne çıkartmak son derece anlamlı ve çok önemli” dedi.
Daha önceleri Taraklı’da ki tarihi evlerde dedelerimizin ninelerimizin yaşadığını ifade eden Bakan Günay, "Talan edilmiş bu eserlerimize sahip çıkmamız gerekiyor, Taraklı adeta açık hava müzesi, turizme kazandırılması gerekiyor" diye konuştu.
Taraklı’da Ankara caddesinde restorasyon çalışmaları devam eden 150 yıllık Hacıatıflar Hanı’ını da gezen Bakan Günay, "Tarihi Han yakın gelecekte muhteşem olacak, herkes burayı gezip görecek” dedi.Ulucami mahallesinde Kadirler Konağı ve Yunuspaşa camiinde de incelemelerde bulunan Ertuğrul Günay Taraklı'nın tarihi evlerindeki restorasyon çalışmalarına övgüde bulunarak, "Eski yıllarda vatandaşlarımız bu tür binalardan kurtulmak onların yerine yıkıp yerine beton bina yapmak niyetinde ve gayretindeydiler. Allah'a şükür biz o yanlıştan son yıllarda kurtulmaya başladık. Tam tersine bu konakların, bu yapıların, bu binaların özgün dokusunu ortaya çıkaran ve gerçekten yaşayanların içinde veya konaklayanların tarihi hissetmelerini sağlayan yeni bir anlayışa değiştirmeye başladık. Bu güzel bir gelişme. Geç kalınmış bir gelişme" diye konuştu.Daha.Hanımeli konağını da geen.Bakan Günay’a burada Taraklı’nın yöresel yemekleri ikram edildi..
Taraklı’da inşaatı devam eden Taraklı Termal tesislerinde de incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Taraklı Termal A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Genç’’den termal tesislerindeki inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Taraklı’da ki gezi ve incelemelerinin ardından Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman Bakan Ertuğrul Günay’a Taraklı Fotoğraflı tablo Taraklı Termal A.Ş yönetim kurulu Başkanı Ahmet Genç de Taraklı Maket Evi hediye etti

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.