Ünlüler Taraklı'dan Ev Almak İçin Sıraya Girdiler

Osmanlı'nın en güzel tarihi evleri ve bozulmamış doğa dokusuyla dikkat çeken Taraklı son yıllarda ilgi odağı oldu.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

 

Osmanlı'nın en güzel tarihi evleri ve bozulmamış doğa dokusuyla dikkat çeken Taraklı son yıllarda ilgi odağı oldu. Bir reklam filminde 'Mümkünlü Kasabası' adıyla yer almasından sonra yıldızı parlayan Taraklı'da tarihi evlerden almak isteyenler adeta sıraya girdi.

Daha 25-30 bini liraya zor alıcı bulan evlere ilgi artınca fiyatı 500 bin liraya dayandı. Ancak buna rağmen evler yoğun ilgi görüyor. Taraklı Belediye Başkanı Tacattin Özkaraman, "Taraklı'dan ev almak için adeta sıraya girdiler. Bunlar arasında ünlüler de var." diyor.

Başrollerini Şener Şen ve Olgun Şimsek'in paylaştığı TTNET'in reklam filmi 'Mümkünlü' ile tanınan Osmanli evleriyle ünlü Taraklı, Türkiye'nin en gözde yerlerinden biri haline geldi. Uluslararası Cittaslow (Sakin şehir) ağına dahil edilmesiyle yıldızı iyice parlayan Mümkünlü'de bir çok tarihi ev satıldı. Taraklı'nın bu kadar ilgi görmesi ünlülerinde dikkatini çekti. Ünlü sinema ve dizi oyuncusu oyuncu Kenan İmirzalioğlu, sanatçı Atilla Taş gibi bir çok ünlü Taraklı'da satın almak için ev bakmaya başladı.
TTNET reklamından sonra Taraklı'ya ilgi arttı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, tarihi evlerin bakım ve onarımı için ev sahiplerine proje desteğinin yanında 30 bin TL'ye kadar hibe destek verdi. Ayrıca TOKİ'nin de 10 yıl vadeli 90 bin TL kredi imkanı sunmasıyla 80 tescilli tarihi ev ve konağın büyük bir kısmı yapılar aslına uygun olarak restore edildi. Bu da tarihi evlerin fiyatlarını yüzde bin değerlendirdi.


ÖZKARAMAN: İLGİ İNANILMAZ


Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, reklam filminin Taraklı'nın bozulmamış tarihi yapısı ve doğasını tüm Türkiye'ye tanıttığını belirterek, bu filmin ilçeye çok şeyler kazandırdığını vurguluyor. Taraklı'nın adeta yeniden keşfedildiğini ifade eden Özkaraman, daha önce 25-30 bin liraya rica minnet hatıra binaen satılman evlerin restorasyon çalışmasından sonra 500 bin, tarihi konakların ise fiyatı milyon doları geçtiğini kaydediyor. Özkaraman, "Ayrıca restore edilmeyen evlerinde fiyatı kat kat arttı. İlçede tarihi evlerden almak isteyenler adeta sıraya girdi. Evlere inanılmaz talep var. Bir çok tarihi ev el değiştirdi." diye konuşuyor. Bundan 5-6 sene önce hiç turist çekmeyen Taraklı'nın bu gün turizm firmalarının da gözde mekanı haline geldiğini vurgulayan Özkaraman, bu yıl Taraklı'ya gelen turist sayısının 100 bini geçeceğini belirtiyor.
Bu arada Taraklı Osmanlı'ya ilk katılan yerlerin başında geliyor. Osmanlı Devleti'nin kuruluşundan önce, Ertuğrul Gazi zamanında, Osman Bey'in Komutanı Samsa Çavuş, Sakarya Vadisi'ndeki Sorkun, Yenice Tarakçı (Taraklı) ve Göynük taraflarına akın düzenlemiş, bu toprakları Osmanlı Beyliği'ne katılmış.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

OSMAN
22.08.2012 / 19:30:10
bu değişikliklerin baş mimarı sevgili belediye başkanı sonra da ona inanan tüm taraklılılardır. kimse altyapı çalışmalarının görüntüsüne bakıp eleştirmesin. o da yılların enkazının düzeltilmesi işidir. bittiğindeki durumu düşünün, şebeke yenilenmiş her bağlantının yerleri projeli. istediğin yerden suyu getir sisteme bağla. tüm evlerin bir şekilde restore edildiği taraklıyı hayal ediyorum. fiyatları uçmuş, olsun, iyi ya bu evler ilçemizin sakinlerinin. ilçeye kaynak girişi olacak. daire fiyatları fazla etkilenmez. arz-talep dengesine göre yeni arsa ve konutlar üretilir. bunların hepsi ilçemizin büyümesi demek. dualarım aynı doğasıyla taraklının geyveyi akyazıyı geçtiği günleri görmek. bu yolda emekçi tüm hemşehrilerimi kutluyorum.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.