Özkaraman : 'Taraklı ya Daha Fazla Eziyet Çektirmek İstemiyoruz' dedi

Taraklı Belediyesi 20 yıldan bu yana yapılmayan İmar Planında Revizyon çalışmalarına başladı.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

TARAKLI’DA İMAR PLANINDA REVİZYON ÇALIŞMALARINA BAŞLADIKLARINI SÖYLEYEN BELEDİYE BAŞKANI TACETTİN ÖZKARAMAN

“TARAKLI’YA DAHA FAZLA EZİYET ÇEKTİRMEK İSTEMİYORUZ” DEDİ.


Taraklı Belediyesi ilçede 20 yıldan bu yana yapılmayan Revizyon ve İmar Planı"nın 1/ 5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı çalışmalarına başladı.
Revizyon ve İmar Planı'nın hazırlanması ile ilgili çalışmaları sürdürdüklerini söyleyen Taraklı Belediye Başkanı Tacetin Özkaraman TA RAKLI AJANS'a verdiği bilgide “Taraklı’da mevcut imar planını 2004 yılında göreve geldiğimizde Belediye arşivinde bulamadık. İmar Planını ve tescilli yapıların envanterlerini Bursa Koruma Kurulundan büyük uğraşlar sonrasında yeniden çıkarttık. Gördük ki bu imar planlarının 1992 yılında nasıl yapıldığı ve onaylandığı hakkında hiç kimsenin konuyla ilgili gerekli açıklama yapabilecek bilgiye sahibi olmadığıdır. Bunun için 1992 yılında onaylanmış Koruma amaçlı İmar Planı hakkında Plan Müellifi Rezzan Şima Önen ve Mimar Yavuz Önen’den bu konuyla ilgili gerekli aydınlatmaların, gerekli açıklamaların yapılmasını istedik. Mevcut imar planı ile ilgili çalışmalarımızı sürekli ertelemiştik. Yani bu konuda vatandaşlarımızın sıkıntısını hep erteledik. İmar yüzünden mağdur olan vatandaşlarımızdan hep eleştiriler aldık." dedi.
Revizyon İmar Planı çalışmalarına start verildiğini söyleyen Başkan Özkaraman, "Üzerinden yaklaşık 23-24 sene geçmiş, bugüne kadar sadece ıslah planlarıyla geçiştirilerek, günü kurtarmak noktasında çalışmaların yapıldığı bu imar plan çalışmaları Belediyemizce başlamıştır" dedi.

Devam eden İmar Planı çalışmaları hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, şunları söyledi: "8(sekiz)senenin üzerinde sürdürdüğümüz bu çalışmaları bundan sonraki süreçte hızlandıracağız. Son 8 yıldır tarafımızdan sahip çıkılan “Taraklı Koruma Amaçlı İmar Plan”ında 2007 yılı hali hazır haritasına göre İmar sorunları birer birer masaya yatırılarak radikal kararları alacağız. Bu konuda, 1/1000 plan üzerinde yapılacak olan çalışmalarda da göze batan, olmaması gereken veya eksik olup, olması gereken noktalarımız varsa, bunlar da ilgili değerlendirmeleri yaparak karar alacağız. Taraklıyı plansız bırakmayacağız, Taraklı ya artık daha fazla eziyet çektirmeyeceğiz” şeklinde konuştu

Haber-Fotoğraf: İzzettin KÖMÜRCÜ

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

osman
16.10.2012 / 23:29:53
gecikmiş olan bu çalışma esasen gelecek dönemlerin Taraklı'sına eşsiz bir miras olacaktır. hiçbir kişisel hesabın yapılmayacağına inandığım geleceğin imar planını hazırlayacak bu ekibi heyecanla alkışlıyor ve tebrik ediyorum.
yusuf kabak
17.10.2012 / 10:23:55
Meri imar planının en büyük mağdurlarından biriyim. 8 yıldır da iyileştirme olacak diye bekliyorum. Bu haberle umutlarım yeniden arttı. İnşallah sn BAŞKANIN DEDİĞİ GİBİ kimsenin farkında olmadan mağdur edildiği bu plandan bir an önce kurtuluruz. Bir de şu etkileşim alanı sınırları nerede başlar nerede biter bir açıklığa kavuşsa çok iyi olur. Gerçekten Taraklının buna ihtiyacı var.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.