Körfez Ülkelerinin Büyükelçileri Taraklı’da

Kuveyt, Somali, Sudan, Katar, Libya, Bahreyn, Mısır, Ürdün, Fas, Filistin, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri ve Lübnan büyükelçileri, Taraklı ilçesini ziyaret etti.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Mısır, Tunus, Sudan ve Libya'nın aralarında bulunduğu 15 ülkenin büyükelçi ve maslahatgüzarı, Sakarya'nın yatırım ve turizm alanlarını gezdi.

Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi öncülüğünde, Anadolu Ajansı (AA), İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) işbirliğiyle düzenlenen gezi organizasyonu kapsamında büyükelçi ve maslahatgüzarlar, Akyazı ilçesindeki yöresel kahvaltıda bir araya geldi.

Misafirler Kuzuluk Termal Tesisleri'nde Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) uzmanlarından Doğu Marmara ve Sakarya'nın yatırım ve turizm potansiyeli konusunda brifing aldı.

Sakarya Kültür Turizm Konseyi Başkanı ve Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, brifing öncesinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen öncülüğünde 5 yıl önce başlatılan "Marka Şehir Sakarya" çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Sakarya'da daha önce gezi yazarlarını ve turist rehberlerini ağırladıklarını hatırlatan İslam, "Bu, ikinci çalışmamız. Davetlimiz olarak şehrimize gelen Ortadoğu ve Körfez ülkelerinin büyükelçileri bizimle birlikte. Bu etkinliği çok önemsiyoruz, Sakarya açısından büyük önemi var. Özellikle Ortadoğu ülkelerinde yaşayan insanların çok sevebileceği özelliklere sahip bir bölge" diye konuştu.

İslam, Sakarya'yı tanıtmak istediklerini belirterek, Ortadoğu'da ve Körfez ülkelerinde cazibe merkezi olmayı arzu ettiklerini vurguladı.

-"Güzel bir başlangıç olacağına inanıyoruz"-

Misafir büyükelçilerin bir bölümünün Doğu Marmarayı tanıdığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Hatta kardeş şehir olmak isteyenler var ama biliyoruz ki bu gezi onlara Sakarya'nın turistik özelliklerini, yatırım imkanlarını, fırsatlarını, yeraltı, yerüstü imkanlarını ve güzelliklerini daha yakından tanıma imkanı verecek. Bu ilişkiler daha sonra detaylı görüşmelerle devam edecek. Güzel bir başlangıç olacağına inanıyoruz.

Bizden desteğini eksik etmeyen Sayın valimize, çok değerli Cumhurbaşkanı Genel Sekreterimize, Doğu Marmara kalkınma Ajansı'na (MARKA), Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'na (SATSO), Anadolu Ajansı'na, kaymakamlarımıza ve belediye başkanlarımıza, özellikle de Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Erşat Bey'e de teşekkür ediyorum."dedi

Misafir grup, Taraklı’da Yöresel Ürün Pazarında bol bol alışveriş yaptı.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.