KULiS HABER (İzzettin KÖMÜRCÜ)

Başkan Adayları Peşrevlerini Çekmeye Hazırlansın !!!
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

 

KÖŞE YAZISI

Başkan Adayları Peşrevlerini Çekmeye Hazırlansın !!!

Her ne kadar siyasetten uzak yazılar yazsak da dönüp siyasete odaklanmamak mümkün değil.

Büyükşehir yasa tasarısının Taraklı’ya neler kazandıracağını bilemediğimizin altını çizmek isterim.Sadece bildiğimiz muhit olarak Büyüşehir’ e bağlandık.


Gelelim Taraklı’da siyaset sahnesindeki dedikodulara


Evet,

Taraklı ile ilgili siyaset arenasında konuşulan konuların başında, CHP’nin adayının kim olacağı konuşulmakta.


Siyaset sahnesindeki son dedikoduların başında bir kamu kuruluşundan emekli Turgay Kadıoğlu isminin CHP’nin Taraklı Belediye Başkan Adaylığı için dolaşan isim.olması.


CHP den aday olacağı konuşulan Turgay Kadıoğlu peşrevlerini kapalı kapılar ardında değil aleni yapıyormuş. Söylenene göre partinin toplantılarına katılıp, siyasilere ve seçmenlere aday olacağının mesajını veriyormuş.

CHP saffındaki dedikodular sadece bunlarla sınırlı değil. Anlatılanlara göre, partinin yönetiminde yer alıp aynı zamanda Başkan Yardımcısı olan Kadir Güneş’ de Turgay Kadıoğlu’nun yan çizmesi halinde Belediye Başkan Adaylığına sıcak bakıyormuş.

CHP nin ekabir takımının başka bir ismi de adaylık için düşünmüş olabileceğini de konuşuluyor.


Efendim Taraklı AK Parti cephesinde aday olmak için “İstemem yan cebime koy” diyerek yan ceplerini ardına kadar açan siyasileri tek tek yazıp kazana doldurmak yerine, AK Parti’den Tacettin Özkaraman isminin fovari aday olduğunu ifade etmek isterim.

Belli ki AK Partide "İstemem yan cebime koy" diyerek yan ceplerini açık tutanlar adaylık peşrevi çekme cesaretini gösteremiyor.


Taraklı’da en çok merak edilen, MHPi’nin adayının kim olacağıdır. Kimileri MHP Taraklı İlçe Başkanı İbrahim Pilavcı’nın aday olacağını konuşurken kimileride yukarıları etkileyebilen birisinin aday olabileceğini konuşuyor.


Taraklı’da İl Genel Meclis Üyeliği ile stajını tamamlayan Fahri Kolsuz ilk peşreve başlayan isimlerden birisi. “AK Parti ve MHP de transfer kapışması olabilir” diyenler var

“Taraklı’da sadece bu isimlerin mi adaylıkta adı geçiyor?” derseniz

“Tabiî ki değil," !! Kayıkçı kavgaları’ nı izledikten sonra “Şunun adı da başkanlık için geçiyor.” deriz.

Görüşmek dileğiyle kalın sağlıcakla

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

nadir nalbant
22.11.2012 / 21:00:38
-son 2011 taraklı geneli seçim sonuçlarına baktım, akp-63 ,mhp-15, chp-12 tabii yüzde olarak. - büyükşehir belediyesi yasasına göre tüm köyler taraklı belediye başkanlığı için oy kullanacak, - bu durumda adaylar erken davranıp şimdiden tüm köylerde seçim faaliyetlerine başlaması gerekir, kendilerini ve yapacakları hizmetleri tanıtmaları gerekir -aksi takdirde akp nin kazanacağı çok ortada, sonucu yeni kanuna göre mahalle olan köy seçmenleri belirleyecek hepsine şimdiden başarılar
emre
24.11.2012 / 01:59:14
Yerel seçimleri genel ile karıştırmamak lazım. İki seçiminde değişkenleri çok farklıdır. Genel seçimde partiye ve genel başkanına; yerel seçimde ekseriyette adayın şahsı,ekibi,partisi hatta o partinin il genel meclis üyesi adayı değerlendirilmeye alınır. Yorumdaki veriler genel seçim sonuçlarından çıkan tablodur. Nitekim genel seçimde Sakarya genelinde oy oranı akp % 61.6 MHP % 15 iken; yerel seçimlerde akp %45, mhp %35 olmuştur. Buradan anlaşılan yerel ile genelin çok farklı olduğudur. Taraklı'da ise 2009 yerel seçimlerinde akp 975, dp 938. mhp 23 oy almıştır.2011 genel seçiminde ise mhp 727, dp 61, chp 608 oy almıştır. Görüldüğü gibi yerel seçimde her MHP'li MHP'ye oy vermediği gibi, her AKP'li de AKP'ye oy vermemiştir. Kaldı ki Taraklı'da ortak bir mutabakat olmasına rağmen belediye başkanlığını ancak 37 oy farkla AKP!! kazanabilmiştir. Yani burdan çıkacak tablo şudur: Hiç kimse seçimi lehine çantada keklik olarak görmemelidir. Aslında bu yasayla her şey yeniden başlıyor
raif
25.11.2012 / 19:14:12
Bu yoruma ve değerlendirmeye şapka çıkarılır.Bütün iş hikayedeki gibi Ayşe teyzenin oyunu kim alacakta.
emre
26.11.2012 / 02:44:26
Değerli yazarın diğer köşe yazısının altına MHP temsilcisi tarafından atıldığını varsaydığımız, MHP temsilcisi tarafından atılmasa bile MHP temsilcisi tarafından yapılacak olası bir yorumun bundan daha farklı bir açıklama olamayacağını varsayarak; yapılan bu açıklamanın bir önceki seçimde aday çıkarmayan MHP'nin bu seçimde aday çıkaracağının ve sadece aday çıkarmakla kalmayıp güçlü bir şekilde seçime hazırlanacağının göstergesi olsa gerek. Yapılan açıklama MHP ve adayı noktasında kamuoyunun var olan merakını bir kat daha artırmıştır. Hiç şüphe yok ki MHP'nin belirleyeceği başkan adayını ve seçim stratejisini MHP'lilerden ziyade muhalif gruplar merak etmektedir. Bence Taraklı'da seçimin en güçlü ve kilit partisi olan MHP başkan adayını ve seçim stratejisini açıklamakta acele etmemelidir. Yarın seçim varmış gibi partisinin seçimi kazanması için gerekli alt yapıyı sağlam bir şekilde hazırlamanın yoluna koyulmalıdır.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.