Türkiye'nin 8 Sakin Şehri İstanbul'da

Cittaslow'u (sakin şehir) ilke edinen 8 merkez İstanbul'da bir araya geldi.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Cittaslow'u (sakin şehir) ilke edinen 8 merkez İstanbul'da bir araya geldi. Cittaslow Türkiye olarak yeni bir hareket başlattıklarını ilan eden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, 16 bin köyün kapatılıp mahalleye dönüştürülmesi konusunda Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini açıkladı. Tunç Soyer, "Artık 'Orada Bir Köy Yok Uzakta' demeye başlayacağız" diyerek, köylerin yaşamdaki değerini, önemini ve vazgeçilmezliğini anlattı. Soyer ayrıca Haziran ayında 160 Cittaslow belediyesinin Seferihisar'da toplanacağını sözlerine ekledi.
Merkezi İtalya'da bulunan yaşamın kolay olduğu kentlerin uluslararası ağı Cittaslow'un Türkiye'deki üyeleri İstanbul'da bir araya geldi. 2013 Cittaslow Genel Kurulu'na Türkiye'nin Cittaslow başkenti Seferihisar öncülüğünde ev sahipliği yapacak olan 8 kent, hedefleriyle ilgili basın toplantısı düzenledi.
İstanbul The Marmara Taksim Hotel'de gerçekleşen basın toplantısına Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı, Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Taraklı Belediye Başkan Yardımcısı Naiim Nalbant Taraklı Cittaslow Temsilcisi Şahin Akı katıldı.
Toplantıda konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Soyer, Cittaslow'ların Türkiye hareketinden bahsettiği konuşmasında, "Biz 3 CHP'li, 3 AKP'li 1 DP'li ve 1 bağımsız olmak üzere sekiz belediye başkanı, Türkiye'ye yeni bir yerel kalkınma modeli sunmak için çalışıyoruz. Cittaslow yolculuğunda akademisyenlerden oluşan bilim komitesinden destek alıyoruz. Buradaki belediye başkanlarının hiçbirisi parke taş döşeyerek, çöp toplayarak, temel belediyecilik hizmetlerini yerine getirerek belediyecilik hizmeti yaptığını iddia etmiyor. Hepimiz kentin yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz" dedi.
Cittaslow Türkiye olarak yeni bir hareket başlatacaklarını açıklayan Başkan Soyer, "Büyükşehir Yasası'yla birlikte 16 bin köy kapanacak. Biz Seferihisar Belediyesi olarak ilçemize bağlı dokuz köyde bir imza kampanyası başlatarak Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız. Köylerle ilgili bir manifesto hazırladık ve adını 'Geleceğin Köyleri' koyduk. Köylerimizin kapanmaması için büyük bir mücadele başlatıyoruz" diye konuştu.
Tunç Soyer sözlerini, "7-9 Haziran 2013 tarihleri arasında 27 ülkeden 160 Cittaslow kentinin belediye başkanı Seferihisar'da bir araya gelecek. Türkiye'deki 8 Cittaslow belediyesi bu toplantıya ev sahipliği yapacak" diyerek tamamladı.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

tarık eren
27.12.2012 / 21:05:45
gezin beyler gezin.seçimde tayyare ile gezeceniz.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.