Özkaraman 2013 Yılı Hedeflerini Açıkladı

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman 2013 yılının Taraklı için dönüm yılı olacağını söyledi
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Özkaraman TARAKLI AJANS 'a yaptığı açıklamada, 2012 yılını Taraklı açısından değerlendirdi. 2013 yılına yönelik beklenti ve görüşlerini de aktardı. Özkaraman, belediyenin 2012 yılında yaptığı yatırım ve hizmetler hakkında da detaylı bilgiler verdi.
Belediyenin 2013 yılı tahmini bütçesini 4 milyon lira olarak belirlediklerini ifade eden Özkaraman "Bütçemizin 2,5 milyon lirası ile yatırım gerçekleştireceğiz. Tabii ki bu tahmini bütçedir, Bütçemizde artış olabilir" diye konuştu.
Altyapı çalışmalarına değinen Özkaraman Taraklı’nın önemli sorununun çözmek için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.
2012 yılında 11 bin metre içme suyu hattı ve 27 bin metre şehir içi içme suyu borusu,7 bin metre abone borusu döşediklerini ifade eden Özkaraman 2013 yılı Mayıs ayına kadar içme suyu çalışmalarını tamamlayacaklarını belirterek, "Vatandaşlarımız sağlıklı, temiz ve bol suya kavuşacak” dedi.
Ankara caddesinde meydan düzenleme projesinde Şehit Mehmet Nuri Kocabıyk Parkı projesi tarihi konakların ve Yunuspaşa camii etraflarını düzenleme projeleri başta olmak üzere kültürel mirasın korunmasına yönelik ilgili birtakım çalışmalarının olduğunu aktaran Özkaraman " Tarihi Hacatıflar Hanı restorasyon çalışmaları bitmek üzere.1,5 milyon lira harcanarak restore edilen han inşallah en kısa zamanda hizmete girecek" ifadelerini kullandı
Ulucamii Mahallesinde Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası(SATSO) nın satın aldığı fenerli evde restorasyon çalışmalarına başlanacağını ifade eden Özkaramanı “ Mimar Sinan caddesinde sokak sağlıklaştırması proje kapsamında 17 tescilli tarihi evin çatı ve dış cephesinin restore edileceğini söyledi.
Cittaslow (Sakin Şehir) faaliyetlerine de değinen Özkaraman Taraklı’nın tanıtımına büyük önem verdiklerini belirterek “Yaşamın Kolay Olduğu Kentlerin Uluslararası Ağı’na Cittaslow’a katılan Türkiye’de 8 ilçeden biriyiz. Taraklı’yı uluslararası faaliyetlerde de tanıtma çalışmalarımız sürüyor” dedi.
Taraklı Termal Tesisi temelinin daha önceden atıldığını hatırlatan Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman inşaatlarının devam ettiğini belirterek “2013 yılında termal yatırımlarının devam edeceğini umut ediyorum” şeklinde konuştu.
“Taraklı’dan Anakara-İstanbul yoluna bağlantı yolu, halk deyimiyle yılan hikayesine dönmüştü, Artık bu hikayeden biz de bıktık. Esnafımız “Yeni yol yapıldı işlerimiz durdu” diyor. Bağlantı yolda kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor, 2013 yılında bağlantı yolu hizmete sokacağız" diye konuştu.

Yapımı 2011 yılında tamamlana Kayaboğazı Sulama Göledinden 2013 yılında ilçe merkezinde 16 bin dönüm tarım arazisinin kapalı sistem ile sulamanın yapılacağını söyleyen Özkaraman 2013 yılında da tarıma destek vereceklerini kaydetti.
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) nin Taraklı’da gerçekleştireceği konutlar hakkında da bilgi veren Özkaraman "TOKİ nin Taraklı’da gerçekleştireceği konut projeleri Türkiye’de ilk defa uygulayacağı yöresel mimariye uygun konut projeleri olacak.2013 yılında bunların çalışmaları devam edecek. Tarihi Taraklı Evleri mimarisine uygun TOKİ konutları projesini hayata geçirmek istiyoruz" dedi.
Özkaraman Hıdırlık Tepesi Mesire ve Piknik Alanına giden yolu 2013 yılında faaliyete geçireceklerini ifade etti.
İmar planı faaliyetlerinden de bahseden Özkaraman, imar revizyonu faaliyetlerinin sürdüğünü ifade etti.Çöplük sıkıntısının giderileceğini söyleyerek yürütülen çalışmaların sonuna geldiklerini kaydetti.
1985 yılında temeli atılan ve 20 yılda bitirilen 30 yataklı Taraklı Devlet Hastanesinide okula dönüştürme çalışmaları hakkında da bilgi veren Özkaraman “Çiğdemlik mevkiinde hastane olarak yapılan ancak hastane olarak açılması mümkün olmayan devlet hastanesi binasını Çok Programlı Meslek Lisesi binasına dönüşmesini sağladık. Merkezdeki lise binasının buraya taşınmasıyla lise binasını Sakarya Üniversitesine tahsis ederek Meslek Yüksek Okulu açılmasını istiyoruz.” diyen Özkaraman 2013 yılında belediye araç parkını güçlendireceklerini söyledi.
Taraklı’nın geleceği için projeler üretmeye çalıştıklarını belirten Özkaraman
"Taraklı’nın geleceğini düşünüyoruz, kısa vadeli düşüncelerle ilçeyi yönetmek doğru olmuyor" ifadelerini kullandı.
Vatandaşların yeni yılını kutlayan Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman,”2013 yılında Taraklı’nın daha iyi yerlere geleceğini söyleyebilirim. Hem genel idarenin, hem de mahalli idarenin yatırımları artarak devam edecek, 2013 yılı Taraklı’nın dönüm yılı olacak” dedi.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Sakarya Türk Tarım Orman-Sen Heyeti, Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş’ı Ziyaret Etti

Sakarya Türk Tarım Orman-Sen Heyeti, Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş’ı Ziyaret Etti

Sakarya Türk Tarım Orman-Sen Başkanı Murat Yıldırım önderliğinde, yönetim kurulu üyeleri ve Taraklı ilçe Temsilcisi İsfendiyar Çetin, Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş’ı makamında ziyaret etti.
Ticaret Borsası yönetiminden Taraklı Ziraat Odası'na Ziyaret

Ticaret Borsası yönetiminden Taraklı Ziraat Odası'na Ziyaret

Sakarya Ticaret Borsası yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç ve Meclis Başkanı Bekir Uztürkile yönetim kurulu üyeleri, Taraklı Ziraat Odası'nı ziyaret etti.
Taraklı’da Yenidoğan İlk/Ortaokulu’nda Coşkulu 23 Nisan Kutlaması

Taraklı’da Yenidoğan İlk/Ortaokulu’nda Coşkulu 23 Nisan Kutlaması

Taraklı Yenidoğan İlk/Ortaokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. Taraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Yetkin,Şube Müdürleri, öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin ve okul yönetiminin katılımıyla gerçekleşti.
Taraklı'da da 23 Nisan Coşkuyla kutlandı

Taraklı'da da 23 Nisan Coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yılı, Taraklı'da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, Atatürk İlkokulu Bahçesi'nde gerçekleşti.
Taraklı'da 23 Nisan Kutlamalarında Çelenk Sunma Töreni Gerçekleştirildi

Taraklı'da 23 Nisan Kutlamalarında Çelenk Sunma Töreni Gerçekleştirildi

Taraklı ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Meydanında çelenk sunma töreni gerçekleşti
Kaymakamlık Koltuğuna İsmail Talha Turan oturdu

Kaymakamlık Koltuğuna İsmail Talha Turan oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Kapsamında Taraklı’da da Temsili Koltuk Devretme Töreni Gerçekleştirildi

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.