Taraklı Termal 'Turizm Merkezi' ilan edildi

Taraklı Belediye Başkanı Özkaraman:''Taraklı, sadece termal turizmi değil, doğa ve Kültür turizmi açısından da önemli bir potansiyele sahip'
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:


Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Bakanlar Kurulu kararıyla Taraklı Termal'in ''turizm merkezi'' ilan edilmesine ilişkin, ''Taraklı, sadece termal turizmi değil, doğa ve kültür turizmi açısından da önemli bir potansiyele sahip'' dedi.
Özkaraman, yaptığı açıklamada, inşaatı devam eden tesislerin turizm merkezi ilan edilmesini sevinçle karşıladıklarını söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca da ilçenin turizm kalkınmasında öncelikli bölge ilan edildiğini anımsatan Özkaraman, 2007 yılında termal turizm bölgesi olmak için başvuru yaptıklarını ve bugün istedikleri sonucu aldıklarını anlattı.
''Uzun bir sürecin ardından turizm bölgesi olduk'' diyen Özkaraman, ''Bundan dolayı çok mutluyuz. Taraklı, sadece termal turizmi değil, doğa ve kültür turizmi açısından da önemli bir potansiyele sahip. Sahip olduğumuz su kaynakları da çok önemli. Bu şekilde önemli bir termal turizm merkezi olacağız'' ifadelerini kullandı.
Özkaraman, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olmak istediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:
''Şu anda yatırım çalışmaları devam ediyor. 1,5 sene sonra yaklaşık 6 bin kapasiteli termal turizm merkezimiz hizmete geçecek. Bu kapasitenin 10 yıl sonra 15 bine çıkarılmasını planlıyoruz. Böylelikle Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden biri olacağız.
Restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Tarihi ev ve hanlarımızı restore ederek hizmete sunuyoruz. Çok sayıda tarihi evimiz var, bunlar ilçemiz açısından cazibe merkezi durumunda. Taraklı, gün geçtikçe turizmin cazibe merkezi oluyor. İnşallah çok daha iyi noktalara ulaşacağız.''
#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.