Ucube Gibi Görüntü

Taraklı İlçesinde tarihi evlerde yer alan çanak antenler ilçeyi ziyarete gelenlerin tepkisine yol açıyor.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:


Özellikle tarihi evlerin fotoğraflarını çekmek isteyenler çirkin bir şekilde evlere eklenen çanak antenlerin tarihi evlerin görüntüsünü bozduğunu bildirdiler.

“Fotoğraf Sanatçıları Rahatsız”

Ortaya çıkan çirkin görüntü özellikle fotoğraf sanatçılarını rahatsız ediyor. Taraklı gibi tarihi evlerin sayısının fazla olduğu bir yerde bu görüntü kirliliğine müsaade edilmemesi gerektiği ifade ettiler. İlçedeki tarihi evlerdeki çanak antenlerin ve buna benzer kirliklerin kaldırılması için yetkililerin duyarlı olması gerektiğini söylediler.
Konuya ilişkin TARAKLIAJANS muhabirine açıklama yapan Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman; “Sıkıntıyı biliyoruz, evlerdeki çanak antenler gerçekten çok çirkin bir görüntü sergiliyor. Sorunun çözülmesi lazım. Öncelikle altyapı çalışmalarımız nedeniyle bozulan yolları yenilememiz lazım. Daha sonra bu konuya da çözüm bulacağız” dedi.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

mehmet
24.01.2013 / 19:33:14
evet çirkinler ama niye elin adamı gelecek fotoğraf çekecek diye telaşlanıyorsunuzki.
ahmet erdoğan
25.01.2013 / 17:13:27
Çok üzüldüm Ben bi fotoğraf sanatçısıyım bi kaç kez taraklıda fotoğraf çekmek için bulundum gerçekten antenler doğal görüntüyü yıpratmakta fakat turizm adına başkanın çabalarına rağmen halkın henüz sanata ve turizme kapalı olduğunu görmek çok üzücü yorum beni çok üzdü.....
uzman
26.01.2013 / 02:05:30
niye ucube gibi görünsün ki..Tarihi anten vamı ki vatandaş taksın.Ucube gibi görenler sorun anlayışınızda gibi geliyor bana.Tarihi evlerin önünde son model otomobiller ucube gibi görünmüyor mu?GELİŞMİŞ KAMERALARLA FOTOĞRAF ÇEKENLER SİZE UCUBE GİBİ GELMİYOR MU?elinde son model kameralı vatandaş,çanak antenden rahatsız .Önce kendine bak.fOTOĞRAF MAKİNASININ TARİHİ OLANI VAR ONU ELİNE AL,AT ARABANA BİN GEL.ONDAN SONRA ÇANAK ANTENİ ELEŞTİR.Sizce hangi anteni koymalıyız?Sorun antende değil çağı anlayamayan kafalarda.
taraklılı fotoğrafçı
29.01.2013 / 10:22:42
Uzman kardeş,neyin uzmanı olduğunu bilmiyorum ama,elma ile armutu ve sapla samanı karıştırma uzmanı olabilirsin!..Fotoğrafcılık,ESTETİK ÖZÜRLÜ olanların anlayamayacağı kadar ince bir sanattır.Bakıp,göremeyen "trene bakan...lar" gibi bakanların işi değildir...Elbet tarihi anten olmadığına göre,anten tarihi gölgelemeyecek yere takılır,kolay gelen yere değil!Tarihi binanın önündeki otomobil de fotoğrafı bozar,ama o çekilebilir...Tarihi yeşilçam filimlerinde telefon tellerinin altında kılıç kalkanla savaşma anında arkadan geçen tren vagonları görüntüsü ne kadar bilinçten yoksun garabet ise tarihi binadaki bu türlü teknolojik görüntü de o kadar tarih ve estetik fakirliğidir.Taraklı gibi tarih dokusu içinde elektrik ve telefon kablolarının yer altından götürülmesi bu düşüncenin zorunluluğudur.SORUN TEKNOLOJİYİ KULLANMADA DEĞİL,NEREDE,NASIL VE NE ŞEKİLDE KULLANILACAĞINI BİLEMEMEKTEDİR.Bunu idrak edemeyenlere Belediye zorunlu bildirmelidir.
Doğal
16.02.2013 / 01:39:45
Eline kamera alan kendini fotoğraf sanatçısı sanıyor.Hayalle gerçek yaşamı birbirine karıştırıyor.Eskileri toplayıp üstüste yığmayı estetik sanıyor.Elinde dijital kamera ile çekim yaparken senin resmini çekmişler.O resme bak bakalım binalarla ne kadar uyumlu ne kadar estetik görünmüşsün.Sanat tarihi okumayan sanatı anlamaz.Yüz liraya fotoğraf makinası almakla sanatçı olunmaz.Sanat için yaşanılmaz.Taraklılı fotoğrafçı zaman tünelinden gelmiş galiba.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.