Kur'an Rahmettir

3 CEMAZİYELEVVEL 1434

KUR’AN NEDİR?
Akın KURTARAN Akın KURTARAN
Yayın: Güncelleme:

Kur’an Uydurulan bir söz değildir. Kur’an Rahmettir.

“Elbette temiz/gerçek akıl sahipleri için onların hayat hikayelerinde (büyük birer) ibret vardır. (Bu Kur’an) uydurulan bir söz değildir. Ancak o, önceki (ilâhî kitapların asıllarını) doğrulayan, her şeyi açıklayan (bir kitaptır), iman eden bir toplum için de bir yol gösterici ve rahmettir.” (Yusuf:111)

KUR'AN'IN ANLAMIYLA BULUŞUYORUZ

KUR’AN’DA İLİM

Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla

“Fakat o (Ehl-i Kitab olan) kimselerden ilimde ileri gitmiş olanlar ve mü’minler, sana indirilen (Kur’an’)a da, senden önce indirilen (kitaplar)a da iman ederler. (Onlar) namazı dosdoğru kılanlar, zekâtı verenler, Allah’a ve âhiret gününe inananlardır. İşte onlara büyük bir mükâfat vereceğiz.” (Nisa/162)

“Yoksa o (sadece sıkıntıda iken dua eden kimse) hiç âhiret(in dehşetin)den korkan ve Rabbinin rahmetini uman, gece saatlerinde secde edip ayakta durarak taat ve ibadet eden kimse (gibi) midir? De ki: Bilenlerle bilmeyenler hiç bir olur mu? Ancak (bunları), temiz akıl sahipleri düşünürler.” (Zümer/9)

“Evlerinizde okunan Allah’ın âyetlerini ve hikmeti hatırda tutun. Şüphesiz ki Allah, Latîf (her şeyin inceliklerini bilen)dir, hakkıyla haberdardır.” (Ahzab/34)

KUR’AN’A ÇEKEN YOLLAR

“Andolsun Biz Kur’ân’ı düşünüp öğüt alınması için kolaylaştırdık. Düşünüp öğüt alan yok mudur?” (Kamer Suresi Ayet: 17,22,32,40)

O halde düşünüp öğüt almak için neler yapmalıyız?

Her gün kaç kişiye kaç âyet: “Her gün en az on (beş, üç ya da bir) kişiye, ihtiyacına uygun bir âyet söyleyeceğim” diyerek kendimize söz verebilir ve çocuklarımız dahil -sıkmadan, zorlamadan- başkalarını da buna teşvik edebiliriz.

Sohbete başlamadan: Bir sohbet topluluğu oluştuğunda asıl sohbet konularına geçmeden önce herkesin bir âyet meâli -biliyorsa aynı zamanda metni- söylemesini, konu hakkında birkaç cümle söylemesini isteyebiliriz. Daha baştan topluluğun atmosferi değişir. Buna devam edildiğinde neler olur düşünün.

HATIRLA VE HATIRLAT

Tövbe Etmeyi Ertelediğinde Hatırla ve Hatırlat:

“Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O’na tevbe ed(ip yönel)in. Şüphesiz ki Rabbim çok merhamet eden, (inananları) çok sevendir.” (Hud, 90)

HADİS-İ ŞERİFLERLE HAFTANIN DUASI

“Allahım! Beni bağışla, bana merhamet et, rızanı kazandıracak işler yaptır, bana afiyet ve hayırlı rızık ver” (Müslim, Ahmed b. Hanbel, Tirmizi)

SÖZLERİN BÜYÜKLERİ – BÜYÜKLERİN SÖZLERİ

Hasta olsam, ilacım, çorbam, sütüm o Kitap

Suda mantarım, gökte paraşütüm o Kitap. (Necip Fazıl Kısakürek)

CUMANIZ MÜBAREK OLSUN

“Cuma günü, günlerin efendisidir ve Allah-u Teâlâ’nın yanında Ramazan ve Kurban Bayramlarından daha büyüktür.” (Ahmed b. Hanbel, İbn Mace)

İçerikte www.kuranimiz.net sitesinden istifade edilmiştir. Ayet mealleri Hasan Tahsin Feyizli'nin hazırladığı, Feyzü'l-Furkan Açıklamalı Kur'an-ı Kerim Meali'nden alınmıştır.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Hikmet Okşaş
17.03.2013 / 17:19:12
Allah razı olsun. Güzel olmuş.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.