Erdoğan ISIR Erdoğan ISIR Karalama Defteri

Beğenmiyorum

Yayın: Güncelleme:

Çorap çekmecesinde fare besleyip, herkes boynuzlarını tokuşturup kırdıktan sonra, tiz sesiyle sahneye çıkıp, unutulmaya yüz tutmuş ve kendisinin bile sadece ilk nakaratını bildiği, kendi yöresine ait şarkıyı mırıldanıp benden de alkış bekliyorsa o kişi “eyvah ki eyvah”

Ama siz beğenebilirsiniz o kişiyi, benim için sorun yok, isterseniz sabahtan akşama kadar beğeniyorum diyin, ya da yazdan kışa, kıştan yaza. Fakat ben beğenmiyorum.

Fikirler paslanmış bisiklet gibi tozlu bodrumunuzda bekliyorsa ve o kişi ben kümesimde dinozor besliyorum, sabahları da o dinozorların yumurtalarını yiyorum der, sizlerde sineğe kartal muamelesi yapıyorsanız “ eyvah ki eyvah”

İskeleye sıralanmış penguen komitesi, alaska aksanıyla nutuk atıyor, birileri de yoğurt aklıma su karıştırıp ayran yapmaya çalışıyorsa, buruşmuş düşüncelerim ütüye su koymaya başlıyor demektir.

Ama siz beğenebilirsiniz, hatta pazara kadar beğenin, benim için hiç mahsuru yok, fakat ben beğenmiyorum, düşüncelerini, söylemlerini beğenmiyorum, hakaretleri beğenmiyorum. Hazırlanan kalıba girmeyi ret ediyorum, benim kendi mayam var, kendim kendi düşüncelerimi, görerek, düşünerek, sorarak, öğrenerek yoğurabilirim.

Kendi düşünce kalıbınızı, kendi öngörü kalıbınızı bu güne kadar size verilen malzemelerle hala yapamadıysanız, dışarıda hazırda satılan çok, alabilirsiniz. Yada benim kalıbım yok diyorsanız, birileri size hediye ediverir.

Bilmediği yolda, son hızla giden trenin makinisti, külotunu ters giyip, cinleri tepesine topladıysa, dünyanın en keskin virajında tarlalarda otlayan ineklere melül melül bakıyorsa, sizde hayranlıkla onu izliyorsanız. “eyvah ki eyvah”

Aslına hepimiz biriz, bir elmanın yarısı, aynı çorbada iki sinek, aynı tavuğun altına konan kuluçkalar, kirazdaki kurtçuklarız, bir dilim ekmeği paylaşanda bizleriz.

Ama farklıyız, kimisi beğenir, benim gibiler de beğenmez. Ve ben beğenmiyorum, dünde beğenmemiştim, bugün de beğenmiyorum. Bundan sonra da hiç beğenmeyeceğim. Saygılarımla…

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Paket ve Rüya

Paket ve Rüya

İhmal

İhmal

İnek varsa Sinek de var

İnek varsa Sinek de var

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Adı Belli, Yolu Belli Karınca

Kemiksizler

Kemiksizler

Görüntü

Görüntü

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.