Turgut Çakır Turgut Çakır İnsanlık Güneşi

Yorgan gitti kavga bitti

Yayın: Güncelleme:

Hoca bir gece yarısı kapısının önünde bir kavga gürültü duyar, yataktan kalkar karısına seslenir: - Hanım kalk, şu mumu yakta çıkıp bir bakayım dışarıda neler oluyor. Karısı onu önlemek istemiş.

- Gece yarısı nene gerek, karışma sen! - Olur, mu hanım! Bu patırtı gürültüde uyunur mu? Gerçekten kapı önünde bağırıp çağırmalar uzayıp gitmekte imiş, kadın kalkıp mumu yakmış. Hoca hava buz gibi olduğu için yorganı sırtına alıp aşağıya inmiş. Kapı önünde toplananlara: - Ne oluyor burada? Diye sormuş, daha ne olduğunu anlamaya kalmadan adamın biri karanlıkta hocanın sırtından yorganı aldığı gibi ortalardan kaybolmuş. Hoca uyku sersemi büsbütün şaşırmış. Zaten kavgada bitmiş, herkes dağılmaya başlamış. Hoca, hırsıza kaptırdığı yorganına üzüle üzüle, soğuktan büzüle büzüle yukarıya çıkmış. Onu merakla bekleyen karısı: - Neymiş o gürültüler, kavganın nedenini anlayabildin mi? deyince hoca, düşünceli düşünceli şu cevabı vermiş: - Ne olacak, kavga bizim yorgan içinmiş. Yorgan gitti kavga bitti! Demiş

Evet, CHP gitti kavga bitti. Asıl kavga şimdi başlıyor.

CHP siyasi bir parti. Bu parti 1960 lı yıllardan beri kan kaybetti bu gidişle daha çok kan kaybedecek. Nedeni: CHP Türkiye partisi ama Türkiye’yi tanımıyor, evet tanımıyor.

Herkesin bir ideali vardır. Siyasi partilerinde ideolojisi var. Önemli olan partinin ideolojisini çok iyi belirlemek ve bilmek. Soru: Halk CHP’nin ideolojisini ne kadar biliyor?

Herkes bir şeyler düşünür. CHP de düşünür. Balzac diyor ki “Düşünme görmektir. “ Siyasi parti bu anlamlı sözün analizini mutlaka yapmalı ve yaratıcı düşünmelidir. Ve sonra politika yapmayı bugüne kadar öğrenememişse, hemen eğitim almalıdır.

Cumhuriyetin büyük çınarı neden oy kaybediyor?

27 Mayıs 196O tan bugüne kadar deneyimli bilgili kadrolar tasfiye edildi. Cumhuriyetin büyük çınarı bildiğim kadarıyla acemilerin eline düştü.

Ben 196O lı yılların Gençlik Kolları Genel Sekreteri idim. CHP yi eleştirmek hakkına sahip olduğumu düşünüyorum. Kimse darılmasın gücenmesin eleştireceğim. Niçin? Yenidünyanın güneşi doğsun diye. Bu güneş doğudan değil batıdan doğmalıdır. Geç de olsa batı kültürüyle iç içe yaşamak zorundayız.

Eline kalem alan herkes yazıyor. Yazmalı da. Ancak büyük çınarı yaralamadan düşüncelerini yazmalıdır. Çünkü CHP yaşamak zorunda ölmek değil.

CHP 196O lı yıllardan bugüne kadar kan kaybetti. İnsan dediğimiz varlık anladığına mı daha çok inanır yoksa anlamadığına mı? İnanır. Seçim kaybının nedeni bu sorunun içindedir.

Geçmişe yolculuk yapalım. Türk Kurtuluş Savaşı’nın kahramanı kim? Cumhuriyetin kurucusu kim? Yoksullukla mücadele eden kim? İlk ekonomik modeli yazan kim? Gazi Mustafa Kemal değil mi?

Geçmişte yoksullukla mücadele eden halkçı parti, devrimci olmaktan uzaklaşır oldu. Neden? İnsani tüm değerleri yıkan neo liberalizmin gerici rüzgârları değil mi? CHP bu rüzgârlardan etkilenerek siyaseti paraya indirgediği için insancıl düşünceler geride kaldı.

Devrimci parti olan CHP kendi devrim programlarına yabancılaştı.

Masa başı mühendislerinin politikaları yüzünden parti inancını yitirdi. Sonra da siyasetin cezaevi TBMM oldu.

Sokaklar da ‘korku sokağı’ olarak anıldı. Ve halk her şeyden korktu. CHP de korkak bir parti oldu dersem kızar mısınız bana.

Sonuçlar 5O civarında siyasi parti kuruldu. Öne çıkanlar kapandı, yerine yenileri kuruldu. Onlar da buz gibi eriyip gitti. Şimdiki partiler de kalıcı olacak mı?

CHP ne yapacağını ne diyeceğini bilseydi bu duruma düşmezdi.

Ziraat Bankası’nın TC si kaldırılırsa ne olur? Devlet çöker. Neden? Ziraat Bankası ulusun parasıyla kurulmuştur. Ulus devlettir. Aynı şekilde CHP yıkılırsa Türkiye yıkılır, Türkiye yıkılırsa devlet yıkılır.

CHP ye düşen en önemli görev şu: Yoksulları yanına almak için devrim programına dönmek. Kimin ne dediği önemli değil. Önemli olan şu: Devrim programıyla halkın karşısına çıkmak. Çünkü seçimini kaybeden yoksul halktır. Bu nedenle halkın kan kaybetmesini en kısa zamanda önlemek gerekiyor. Bu görev de CHP’nindir. Bu tarihten gelen bir görevdir.

Tarikatlar mı, cemaatler mi? Bu konular üzerinde bir şeyler yazmak isterdim ama… Belki daha sonra yazarım. Yanız şunu rahatlıkla söyleyebilirim. İslam dininin kendisi laiktir. Sevgili peygamberimiz de laik dinin kurucusudur ve evrensel özelliğe sahip dinin son peygamberidir.

Din üzerinden siyaset yapmak siyasilere oy kazandırır ama onlar Türkiye’nin geleceğinde hiçbir zaman söz sahihi olamazlar. Ömür nasıl buz gibi erirse onlar da eriyip yok olurlar.

CHP Türkiye’nin partisidir. Yaratıcı düşünce sayesinde yaralarını en kısa zamanda sarıp mücadeleye devam edecektir.

Bilirim zaman değiştirir düşüncenin özünü

Sokak adamı çekinmeden söyler sözünü

Varsın ulusun şurda burda çakallar

Onların dilini kendisi gibi olan anlar

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Ahi Naci
27.03.2015 / 20:09:27
Lütfen beni ciddiye olmayın. 1953-den beri CHP-liyim. Kösüldüm de kendimi ayazlığa (balkona) attım. Siz nerenin havasını çalarsınız ? Haber verin...

YAZARIN SON YAZILARI

Siyasetin kutsal devrimidir demokrasi

Siyasetin kutsal devrimidir demokrasi

İnsan yeni düşünceye açılan yolda giderken

İnsan yeni düşünceye açılan yolda giderken

Şehitlerin Kutsal Devrimidir Çanakkale

Şehitlerin Kutsal Devrimidir Çanakkale

Şamar Oğlanı Karne İle Ekmek Alıyor

Şamar Oğlanı Karne İle Ekmek Alıyor

Hakkımı Helal Etmiyorum

Hakkımı Helal Etmiyorum

Ağaç ve İnsan

Ağaç ve İnsan

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.