Önemli Olmasaydı Paylaşmazdım.

Değerli kardeşlerim. Israrla okumanızı istediğim bir yazım bu. Rabbimin selamı üzerinize olsun.
Yayın: Güncelleme:

Bilginin, teknolojinin hızla değişim ve gelişim gösterdiği uzay çağı dediğimiz bir çağa, 21. yüzyıla, hep beraber tanıklık ediyoruz. Çoğumuzun bu yüzyılı yaşamayı bir ayrıcalık olarak gördüğü yalan değil. (Hatta gaza gelip bu dünyanın kalıcı olmadığını unutan dahi var.)
Süregelen bu değişimler ile bazı küçük ayrıntıların da değişmesini oldukça doğal gördük çoluk çocuk. Bilmiyorum aklımıza geldi mi gelmedi mi... Ama küçük ayrıntılardan saymış olacağız ki, kendimizi de değiştirir olduk. Değiştik ses çıkarmadan, kabullenerek. Belki de isteyerek... Karıştı sanırım zihnimizde gerçek ile zahiri. Kısacası değişim çılgınlığına kaptırıverdik kendimizi. Ne gerek var şimdi bunları paylaşmaya Ali kardeş sorusunu duyar gibi oldum.
Neden mi ?

İzninizle sizleri bundan 100 yıl öncesini hayal etmeye davet ediyorum...
Yıl 1907...Modernleşmenin dünya üzerinde adını ilk duyurduğu zamanlar... Evet o zamanlar da var Beşiktaş, Fenerbahçe , Galatasaray... Çok eski değil aslında. Takvim yaprakları tanıdık geliyor gözlerimize. Devam ediyorum. Ankara caddesinde güzel bir hanım yürüyor. Belki yaşı 20. Ve onu kesen mert bir delikanlı. Anlaşılıyor ki sevdalanmış güzel hanıma. Kafamı bir başka tarafa çeviriyorum. Oooo. Yöremizin en zengin zatlarından biri. Hulusi amca. Yine yakmış sigarasını geçenler selam veriyor biraz çekinerek kendisine. Eee olsun o kadar... Hemen yanı başında küçük bir çocuk, kısa pantolonlu. Dizleri kabuk bağlamış. Vitrindeki şekerlemelere öyle bakıyor ki canının çektiğini kör sultan görse anlar... 
Kısacası; yıl 1907 yer burası, Ankara caddesi... O zamanda da Aşk var. Acı, para sevdası vs. Üç büyükler de var tabi..
Yıl yeniden 2007 yer yine Ankara Caddesi. Hadi hep beraber bakalım şimdi. Bakkalın önünde yine bir abimiz duruyor. Ama Hulusi amca olduğunu zannetmiyorum. Bizim delikanlı(!) sevdalısını bekliyor mudur aynı heyecanla... Hiç sanmıyorum. Üç büyükler hala var. Fakat Fener kadrosu diye 1907 yılındaki kadroyu sayarsam bana atılan kahkahalar karıncalık tepesinden duyulur vallaha. 
Diyeceğim şudur ki;
Bizden önce niceleri geldi. Nice mutluluklar, nice kederler yaşandı. Bundan 100 yıl sonra da aynı şeyler yaşanacak emin olun. Ancak bunları yaşayanın bizler olacağını sanmıyorum. Sanı değil eminim aslında. Bizler olmayacağız. Belki çok azımız yaşlılık rekoruna doğru koşuyor olacak. Orasını bilemem tabi... O yıllarda dünyadaki adımız belki bir mezar taşında olacak sadece. Mehmet Ali oğlu Ali Osman ÇINAR. -R. FATİHA- Bu hayatın hak olduğu kadar gerçek. Eee o zaman şu soru gelmiyor mu aklımıza? Madem 5 milyar yaşındaki şu mükemmel saray mahiyetindeki dünyada 100 yılı bile dolduramayacak kadar ömrümüz az. Niye ki bu telaşımız? Neden mal mülk kavgamız ve bu uğurda kalp kırmamız? Neden Dünya malı için söylediğimiz yalanlarımız attığımız çamurlarımız? Acaba Neden?
Bence düşünmeye zaman ayrılacak değerde bir soru bu...

Dünya hepimize (bizden önce yaşamışlara olduğu gibi) bir misafirhane hükmündedir. Allah (c.c.) da bizden bunun bilincinde yaşamayı istemiştir. 

"Şu iğreti Dünya hayatı, bir eğlence ve oyundan başka şey değil. Âhiret yurduna gelince, asıl hayat işte odur. Ah, bilebilselerdi!" (Ankebut Suresi Ayet 64)

Yazımı büyük bir alimin şu mısraları ile bitirmek istiyorum.

Dünya bir misafirhanedir. İnsan ise onda az duracaktır. Ve vazifesi çok bir misafirdir. Ve kısa bir ömürde hayat-ı edebiyeye lazım olan levazımatı tedarik etmekle mükelleftir... 

Allaha emanet olun efendim.
Selamun Aleyküm.


 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

M. Ali Yiğit
8.07.2007 / 13:59:24
Şu dünya imtahan yeridir hizmet yeridir, lezzet ve ücret ve mükafaat yeri değildir. Ölüm iman ehli için bir terhistir ve mekan değişimidir.Sayın editörün son yazdığı cümleler her şeyi özetlemiş.İbretle okunması gereken bir yazı...
...
16.07.2007 / 12:36:00
Senin vücudun taştan,demirden değildir. Belki daima ayrılmaya müsait muhtelif maddelerden terkib edilmiştir. Gururu bırak, aczini anla, MALİKini tanı, vazifeni bil, dünyaya ne için geldiğini öğren!!!
...
16.07.2007 / 23:39:46
DÜNYA!!! Hem bir ticaretgâhtır. Öyle ise alışverişini yap, gel ve senden kaçan ve sana iltifat etmeyen kafilelerin arkalarından beyhude koşma, yorulma... Hem bir misafirhanedir. Öyle ise onu yapan MİNMANDAR-I KERİMin izni dairesinde ye, iç, şükret. Kanunu dairesinde işle hareket et. Sonra arkana bakma, çık git. Herzekarane fuzuli bir şekilde karışma. Senden ayrılan ve sana ait olmayan şeylerle manasız uğraşma ve geçici işlerine bağlanıp boğulma!!!
Emine
27.07.2007 / 17:12:08
Aleyna Ve Aleyküm Selam Kimseye baki değildir,mülk-i dünya simu zer.Bir harap olmuş kalbi,tamir etmektir hüner.Buna fani dünya derler,durmayıp daim döner.Adem oğlu bir feenrdir,akibet birgün söner...

YAZARIN SON YAZILARI

Bilmiyorum...

Bilmiyorum...

Merhaba yeniden değerli kardeşlerim. Rabbimin selamı üzerinize olsun. Selamun aleyküm.
Olmadı

Olmadı

Bir şiirimi paylaşacağım bu yazımda.
Aman Yarabbi!

Aman Yarabbi!

Tokatla uyandım.
Değerli okurlarım. Yeniden merhabalar. Sizde fark etmişsinizdir hafif korkuyla sentezlenmiş gerginliğimi. Nedir bu telaş demeyin. Anlatacağım inşallah.
Biraz Vaktiniz var mı Acaba?

Biraz Vaktiniz var mı Acaba?

Her an yanımızda. Varlığından da bihaber değiliz. önemli bir ayrıntı için merhaba diyorum bu yazımda.
Bir Amacım Vardı..

Bir Amacım Vardı..

Eğitim çileli yol,bu çile çekilecek,
Parası bol olanlar, bunu hiç bilmeyecek,
Özel Ünivesite, açıktır paralıya,
Yüzlerce parasızın, yüzleri gülmeyecek.
Ezbere Devam

Ezbere Devam

Fizik mi, Kimya mı Hayat, Yoksa Biyoloji mi?
Matematik mi, Türkçe mi,Çalış Yoksa SEVMEDİN Mİ?

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.