İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız

Aman Yarabbi!

Tokatla uyandım.
Değerli okurlarım. Yeniden merhabalar. Sizde fark etmişsinizdir hafif korkuyla sentezlenmiş gerginliğimi. Nedir bu telaş demeyin. Anlatacağım inşallah.
Yayın: Güncelleme:

Malumunuz yaklaşık 1.700.000 kişinin ter döktüğü sınavda ben de vardım 17 Haziran sabahı idi. İyi kötü bir senelik çabamın karşılığını aldım. Karne çok ta güzel değildi. Ama hamd olsun Rabbime elhamdülillah diyenlerdendim. Ee neden anlatıyorsun bize bunları diyorsunuz. Hissediyorum. İzninizle devam ediyorum. Lisans eğitimi almaya hak kazanmıştım. Ama bunu sevincinden çok hangi okulda bu hakkımı değerlendireceğim sorusu ile cebelleşiyordum. Daha da vahim gördüğüm lisans eğitimimi hangi meslek üzerine alacağımdı. Karar verememiştim. Saklamaya gerek yok. Kendimi öyle kaptırmıştım ki bu heyecana; Ali Osman neden var sorusunu dahi unuttum. Acaba böyle mi olmalıydım? Onu bile sormak gelmedi aklıma. Teslimiyet kalbimden dilime düşmüştü. Galiba insana insan olduğunu hatırlatan tevekkülü dahi unutmuştum. Derler ya Gaza Gelmiştim.

Ve bugün.
Yeni yazımı hazırlamak üzere bilgisayarımı açtım. Uzun zamandır yazı yazmıyordum. Bana ayrılan Mecazi köşesinin de sorumluluğundan kaçamazdım. Yazımın adı “Korkuyorum Anne” olacaktı. Konusu da biz gençlerin meslek seçimi sıkıntısı… Yalan yok endişeliydim birçok genç arkadaşım gibi. Yazıma başladım. Bir yandan da internette bazı mesleki araştırmalar yapıyordum.

Yazımın yarısını tamamlamıştım. Google arama motorunun bana sunduğu sonuçlar arasında yazan o yazıyı görene kadar her şey çok normal gidiyordu. (linki sayfanın sonunda sizinle paylaştım.) Ya da ben öyle zannediyordum.

“ÖLÜM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN”

Garipsedim. Ne idi ki bu? Merakıma yenik düştüm ve tıkladım. Karşıma kırmızı bir arka plan üzerine bir tablo çıktı. Ve altında ölüm tarihini gör diyordu. İrkildim. Ama devam ettim. Doğum tarihimi vs girdim. Ve tıkladım. Yeni açılan pencerede 5 Nisan 2067 tarihinde öleceksin diyordu. Birde altında süreölçer… Geri sayım yapıyordu… Şeytan çarpmışa döndüm. Saniyelerin her kayboluşunda sanki benden bir şey kopuyor, süreölçerin saniye göstergeci adeta beni tokatlıyordu. Hatta öyle tokatlıyordu ki acıdan ne tercih geliyordu aklıma ne de başka bir şey… Kolay değil Ömrüm gidiyordu saniye saniye… Sadece Aman Yarabbi diyebildim. Tamamlamak üzere olduğum yazımı bir çırpıda sildim ve Gördüğünüz üzere Aman Yarabbi dedim.

Farkındayım. Bana sunulan tarih bir tahminden öteye gidemezdi. Veritabanına yazılmış birkaç koddan başka bir şey değil zaten. Ama kolunu bacağını dünyaya çakmış insanı öyle korkutuyor ki, öcüler halt yesin.

Sonsuzluk istediğimiz belli.

Şimdi bir düşünün. Emrinizde uşakların olduğu refah içinde yaşayacağınız ve sıkıntı denen kavramdan muaf tutulacağınız bir 1000 yıl verilecek size. Sonunda yok olacaksınız. Bir hiç ile sonuçlanacak kaybolacağınız mükemmel bir 1000 yıl. Hangimiz kabul eder? Kabul etmeyi düşünen kardeşlerime şunu söylemek istiyorum. Sona yaklaşacağınızı anlatan her saniye size bin elemden daha ağır gelmez mi? Gelir…



 

O zaman neden en fazla 100 yıl yaşayacağımızı bildiğimiz halde kolumuz bacağımız buralara saplı? İsterseniz yine ben cevap vereyim. Sonu sonsuz gibi görmek hoşumuza gidiyor da ondan. Sonsuzluk için yaratılmışız bu açık. Yok olmayacağız. Ama sonsuzu nasıl yaşayacağımız şu kısacık ömürde… Değil mi?

Ha unutmadan bir ayrıntı daha… Bir sonraki saati göremeye bilirsin. Vakit daralıyor…

Rabbim bizleri ölümü bilenlerden eyler inşallah. Hakkınız helal edin

Allaha Emanet Olun Efendim…

NOT : Ne zaman öleceğinizi öğrenmek istiyorsanız tıklayın
#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

N.ÇETİN
30.07.2007 / 19:29:00
Öncelikle ÖSMY'i kazandığın için,seni tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.İnşaallah arzuladığın yere yerleşirsin.Yazına gelince bizler biliyoruz ki;Ölüm haktır.Önemli olan yaşadığın zamanı eniyi şekilde değerlendirmektir.Allah'ın selamı üzerinize olsun.

YAZARIN SON YAZILARI

Bilmiyorum...

Bilmiyorum...

Merhaba yeniden değerli kardeşlerim. Rabbimin selamı üzerinize olsun. Selamun aleyküm.
Olmadı

Olmadı

Bir şiirimi paylaşacağım bu yazımda.
Önemli Olmasaydı Paylaşmazdım.

Önemli Olmasaydı Paylaşmazdım.

Değerli kardeşlerim. Israrla okumanızı istediğim bir yazım bu. Rabbimin selamı üzerinize olsun.
Biraz Vaktiniz var mı Acaba?

Biraz Vaktiniz var mı Acaba?

Her an yanımızda. Varlığından da bihaber değiliz. önemli bir ayrıntı için merhaba diyorum bu yazımda.
Bir Amacım Vardı..

Bir Amacım Vardı..

Eğitim çileli yol,bu çile çekilecek,
Parası bol olanlar, bunu hiç bilmeyecek,
Özel Ünivesite, açıktır paralıya,
Yüzlerce parasızın, yüzleri gülmeyecek.
Ezbere Devam

Ezbere Devam

Fizik mi, Kimya mı Hayat, Yoksa Biyoloji mi?
Matematik mi, Türkçe mi,Çalış Yoksa SEVMEDİN Mİ?

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.