Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Abdurrahman ZEYNAL Abdurrahman ZEYNAL Kalem

Tuzak Ve Provakatör

Yayın: Güncelleme:

Tarihin her diliminde birileri birilerine tuzak kurarak, onulmaz acılara, savaşlara sebep oldular. Hz. Yusuf'a kardeşleri, son peygamber Hz. Muhammed (S.A.S.) e Mekkeli Müşrikler tuzak kurmadı mı?

Kanuni'nin oğlu Şehzade Mustafa'yı boğdurmadılar mı? Osmanlı da nice vezir, sadrazam ve devlet adamlarına muarızları, düşmanları tuzak kurmadı mı?

Birinci Dünya Savaşının başlaması için Saraybosna'da Sırp Veliahdının öldürülmesi bir tuzak değil miydi? İkinci Dünya Savaşında Pörl Harbor'a Japonların saldırması ABD'yi savaşa sokmak için icad edilmiş bir tuzak değil miydi?

Türkiye'nin son iki yüzyılında kurulan tuzakların haddi ve hesabı yoktur. Kurtuluş Savaşı'nın o acılı günlerinde az mı düşmanlarımız tarafından tuzaklar kurulmadı.!

1968 yılında Paris'te başlayan öğrenci olayları kısa sürede batıda sona ererken Türkiye neden aralıksız elli yıldır devam ediyor? Kim Türk milletine bu tuzağı kurdu? Kurduttu?

Evet; ülkemiz üzerinde oyun oynayan güçler yeni tuzaklar peşinde.. Hatırlayın 28 Şubat sürecinde bir sürü meczup, cübbeli, sarıklı , şalvarlı nereden beslendiği belli olmayan adamlar neler yapmadılar? Fadime Şahinler, Emine Kalkancı'lar, Sisiler ve dahaları ülkeyi değiştirip dönüştürmek için yem olarak kullanılmadılar mı?

1990 yılından başlayarak Irak'ta, Suriye de özellikle ABD ve Batı işgallerini meşru göstermek için az mı tuzak kurdu...! Ülkemizde az mı oyun oynadı? PKK, YPG, PYD, DEAŞ gibi örgütleri kullanıp Türkiye'de ve de özellikle Türkmenlerle mukim Kerkük, Erbil, Musul Telafer, Halep hattında az mı tuzak kurup Türkiye'yi ve Türkmenleri cezalandırma yoluna gitmediler mi?

Adına Büyük Ortadoğu(BOP) veya Genişletilmiş Ortadoğu(GOP) dedikleri tuzaklara ne yazık ki Türkiye'yi çekerek oyunlarını devam ettirmediler mi?

Şimdi gelinen safhada ülkemizde yeni oyunlar, yeni tezgâhlar kurma peşindeler...

Lütfen dikkatli olalım... Söylemlerimiz hep tahriklerden uzak olsun...

Edirne'de bir on kasım günü kara çarşaflı biri tören esnasında "Atatürk İlah değildir" demekte, T.C. Diyanet İşleri Başkanı neden ve kim tarafından yönlendirilerek üstelik resmi cübbesiyle, kıyafetiyle "Keşke Yunan kazansaydı" diyen, "On Kasımda saat dokuz beş geçe herkes kenefe gitsin" diyen, İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'a hakaretler yağdıran, Haçlı sürülerine karşı kahramanca Kudüs'ü savunan Selahaddin'i Eyyubi'ye pervasızca laf atan bir meczubun ziyaretine gidiyor ve bunu da insani saiklerle yaptığını söylüyor......! 

Bir başkası bir merkezden basılmış gibi baltayla Atatürk heykeline saldırıyor.....!

Bir CHP Ardahan milletvekili çıkıyor geçmişte acılara sebep olmuş ancak 70 yıl önce çözüme kavuşmuş olan Ezan'ın Türkçe okunması gerektiğini söylüyor. Bir başka CHP milletvekili Trabzon Pontus'tur derken, Mine Kırıkkanat adlı kendini bilmez Atatürk'e tapıyorum diyecek....!

Bütün bunlar toplumu kutuplaştırmaya, insanları bir birine düşman etmeye çağıran, olsa olsa provokatörlerin işidir...!

Beyler, paşalar, ağalar, alimler, ulemalar ne oluyor? Anlayalım... Lütfen bu olayları basite alıp adam sende demeyin problem varsa , tuzak varsa çözüm de vardır. Çözün laf üretmeyin....!

Yunus gibi söyleyin, Mevlana gibi çağırın, Hacı Bektaş-ı Veli olun, "elinize, dilinize ve belinize sahip olun".

Ülkemin birliğe, dirliğe, kardeşliğe,kucaklaşmaya yani tam anlamıyla barışa ihtiyacı vardır. Bu uğurda çaba harcayanlara SELAM olsun.


#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

TÜRKÇENİN MUHTEŞEMLİĞİ

TÜRKÇENİN MUHTEŞEMLİĞİ

Sultan Abdülhamit'in isteğiyle anayasanın metnine 18. madde olarak Türkçe girdi.
HALK HİKAYELERİ VE ÖNEMİ

HALK HİKAYELERİ VE ÖNEMİ

Yıllarca hikayeleri destanları okuya okuya onları ezberlemiş dinleyenlere kışın uzun kış gecelerinde anlatarak gençliğimi geçirmiştim
DERS KİTAPLARI VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

DERS KİTAPLARI VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Yeni kitap demek para demek, emek demek, kağıt demek...
Ciddi Sorunlarımız Varken Kavga Etmek Niye?

Ciddi Sorunlarımız Varken Kavga Etmek Niye?

Devletimizi güçlü, milletimizi Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar ruhuyla bir arada tutmaları zarurettir. Bu konuda gayret gösteren her kişi, kurum başımın tacıdır.
ÖLÜM VE MEZAR TAŞI

ÖLÜM VE MEZAR TAŞI

Abdurrahman Zeynal Köşe Yazısı
BİR ZAMANLAR

BİR ZAMANLAR

Toplum içinde çiklet çiğnenmediği, ağızda sigara varken bir yere girilmediği, sokak ortasında durarak konuşma yapılmadığı, yüksek sesle konuşmanın terk edep olduğu zamanlar....

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.