İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ Dıngıldak Masa

Heyecansız Seçim Dönemi

1 Nisan sabahı’nı yaşayıp göreceğiz
Yayın: Güncelleme:

31 Martta yapılacak yerel seçimlere az bir zaman kaldı. Taraklı’da partiler ve ittifakların adayları tamam. Seçim kurullarına aday listeleri verildi ve adaylar sahalarda. 

Seçim sonuçlarını belirleyen iki önemli gösterge vardır. Bunlardan biri partinin toplum nazarındaki algısı. Diğeri adayın profili ve ekibi. Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile 31 Mart’ta ilk defa yerel yönetimler seçimine gideceğiz. Bu sistemin ilk meyvesi olan ittifaklar yerel yönetimlerde de yasal alt yapısı olmasa da zorunlu olarak kuruldu. Genelde 24 Haziran seçim sonuçlarındaki seçmen eğilimlerine göre yapılan ittifak hesaplarının ne kadar tutacağını, siyasi partilerin tavanda yaptıkları anlaşmaların tabana nasıl yansıyacağını hep beraber göreceğiz.

Taraklı’da muhtar adaylarındaki yarışın heyecanı bile belediye başkanlığı yarışında göze çarpmamaktadır. Öyle görünüyor ki muhtarlık yarışı Belediye Başkanlığı seçimlerini gölgede bırakacak. Sizce belediye başkanlığı yarışındaki bu heyecansız durum nasıl izah edilebilir?

Kimse seçimi “çantada keklik” görmesin. 1 Nisan sabahı’nı yaşayıp göreceğiz

** **

Taraklı’da seçime girecek Belediye Başkan adayları Meclis üyeleri adaylarını seçim kuruluna bildirdiler

Açıklanan listelere baktığımda sıralamalarda “ Acaba ilçe merkezinde bir kısırlık mı var? diye düşünürken “Büyükşehir “ statüsünde olduğumuz aklıma geldi..Ayrıca listelerde “Bayan” meclis üyesi adayı göremedim. Listedeki adaylar üzerinde değerlendirme yapmayı uygun bulmuyorum.

** ** 

Tarakıspor’u muzun genç kalecisi Onur Bostan geçtiğimiz günlerde gece evinde geçirdiği ani bir rahatsızlık sonrasında ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kalp rahatsızlığı geçirdiği bilgisini öğrendik

Tedavisi başarılı bir şekilde sürüyor. İnşallah eskisi gibi sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürecek. Kardeşimize bir kez daha Allah’dan acil şifalar diliyorum.

** **

Sadece gülmek için okuyun

Bu olay gerçek hayatta olmuş ve basına yansımış bir olaydır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından KIPTAS 'in Genel Müdür Yardımcısı Emin Batur, şantiyelerden birinde meydana gelen bir kaza sonunda kazaya maruz kalan duvarcı ustasının yazdığı tutanak: 

İş kazası tutanağına planlama hatası diye yazmıştım. Bunu yeterli görmeyerek, ayrıntılı anlatmamı istemişsiniz.

Su anda hastanede yatmama neden olaylar aynen aşağıda anlattığım gibi olmuştur. Bildiğiniz gibi ben bir duvarcı ustasıyım İnşaatın 6. katındaki işimi bitirdiğim zaman biraz tuğla artmıştı, Yaklaşık 250 kg.kadar olduğunu tahmin ettiğim bu tuğlaları aşağıya indirmek gerekiyordu. Aşağıya indim bir varil buldum, ona sağlam bir ip bağladım, 6. kata çıktım. İpi bir çıkrıktan geçirip ucunu aşağıya salladım. Tekrar aşağıya indim ve ipi çekerek varili 6 kata çıkardım İpin ucunu sağlam bir yere bağlayıp tekrar yukarı çıktım. Bütün tuğlaları varile doldurdum. Aşağı indim, bağladığım ipin ucunu çözdüm. İpi çözmemle birlikte birden

kendimi havada buldum. Nasıl bulmayayım ben yaklaşık 70 kiloyum. 250kg lik varil süratle aşağıya düşerken beni yukarı çekti. Heyecan ve şaşkınlıktan ipi bırakmayı akil edemedim. Yolun yarısında dolu varille çarpıştık. Sağ iki kaburgamın burada kırıldığını sanıyorum. Tam yukarı çıkarınca 2 parmağım iple beraber çıkrığa sıkıştı. Parmaklarım da bu sırada kirildi. Bu esnada yere çarpan varilin dibi çıktı ve tuğlalar etrafa saçıldı. Varil hafifleyince bu sefer ben aşağıya inmeye varil yukarı çıkmaya başladı ve yolun yarısında yine varille çarpıştık. Sol bacağımın kaval kemiği de bu sırada kırıldı. Can havli ile ipi bırakmayı akıl ettim. Başımı yukarı kaldırdığımda bos varilin süratle üzerime geldiğini gördüm. Kafatasımın böyle çatladığını sanıyorum. Bayılmışım, gözümü hastanede açtım.

Cenab-i Hak'tan tüm kulların böyle görünmez kazalardan korumasın diler, hürmetle ellerinizden öperim.

#heyecansiz #secim #devam-izzettin #kose

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

YAZARIN SON YAZILARI

Taraklı’nın Geleceğe Yönelik Vizyonu

Taraklı’nın Geleceğe Yönelik Vizyonu

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün kaleminden
Taraklı'da Ramazan Bayramı Coşkusunda Tarihle Buluşmak

Taraklı'da Ramazan Bayramı Coşkusunda Tarihle Buluşmak

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün kaleminden
İyi Bayramlar….

İyi Bayramlar….

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Seçim Sonuçları Hayırlı Olsun…

Seçim Sonuçları Hayırlı Olsun…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Seçime Saatler kala…

Seçime Saatler kala…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
Çanakkale Zaferi…

Çanakkale Zaferi…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.